Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Τοποθέτηση της Περιφερειακής Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Στ.Ελλάδας, Σοφίας Ντούρου στη σύσκεψη για την ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ.
Βρεθήκαμε στη σύσκεψη που διοργανώθηκε στην ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Κύμης για να σταθούμε για άλλη μια φορά στο πλευρό των εργαζομένων που τα τελευταία χρόνια, είτε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, είτε με κυβέρνηση Ν.Δ. βιώνουν την ανασφάλεια για τη δουλειά τους, ζουν με την αγωνία βλέποντας την απαξίωση του εργοστασίου.
Όλα αυτά τα χρόνια έχουν γίνει προσπάθειες από το σωματείο και μια σειρά ανάλογες συσκέψεις που βουλευτές και παράγοντες τους έταζαν ότι θα λυθεί το πρόβλημα. Οι κυβερνήσεις άλλαζαν αλλά οι εργαζόμενες παραμένουν άπρακτες, δεν έρχεται καμιά παραγγελία ενώ και έμπειρο προσωπικό υπάρχει και μηχανήματα και υποδομές και τεχνογνωσία. Οι πραγματικές ανάγκες δε, είναι τέτοιες που θα χρειάζονταν και προσλήψεις. Αυτή τη στιγμή, μέσα από συνταξιοδοτήσεις και οικειοθελείς αποχωρήσεις έχουν μείνει 64 άτομα, έχουν χαθεί ήδη οι μισές θέσεις εργασίας ενώ ο αμυντικός εξοπλισμός της χώρας δίνεται σε μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους.
Θέσαμε πριν λίγες μέρες στο Περιφερειακό Συμβούλιο το ζήτημα: Τι θέση παίρνουν με το ξεπούλημα των φιλέτων που προβλέπεται στο «Μεσοπρόθεσμο» και αφορά και την ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ αφού συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων. Θεωρούμε υποκρισία να λένε από τη μια λόγια συμπαράστασης και από την άλλη να στηρίζουν τις πολιτικές που δημιούργησαν το πρόβλημα. Στη συνεδρίαση πάντως του Π.Σ. ούτε το μεσοπρόθεσμο καταδίκασαν ούτε είπαν κουβέντα για τα συγκεκριμένα φιλέτα της περιοχής και του νομού της Εύβοιας.
Καλούμε τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την εμπειρία τους και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Το έχουν δει το «έργο» πολλές φορές μέχρι τώρα. Δεν μπορεί να περιμένουν τίποτα από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ή τον Υπουργό αφού αυτοί στήριξαν και ψήφισαν πριν λίγες μέρες το Μεσοπρόθεσμο, όπως και το Μνημόνιο. Είναι αυτοί που βάζουν ταφόπλακα στα λαϊκά νοικοκυριά που δεν έχουν να πληρώσουν το δάνειο, το νοίκι, τους λογαριασμούς, δεν μπορούν να ζήσουν τα παιδιά τους. Είναι αυτοί που, στο όνομα δήθεν της Οικονομικής Κρίσης, απολύουν, φτιάχνουν στρατιές ανέργων, κύρια νέων ανθρώπων, καταργούν εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα, ξεπουλάνε τον πλούτο της χώρας. Είναι αυτοί που καταστρέφουν τους εργαζόμενους, τους παραγωγούς του πλούτου για να κερδίζουν οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοβιομήχανοι, τα μεγάλα μονοπώλια.
Είναι υποκρισία να δηλώνουν συμπαράσταση και οι βουλευτές (και πρώην υπουργοί) της Ν.Δ. όχι μόνο γιατί την ίδια τακτική και πολιτική ακολούθησαν ως κυβέρνηση, αλλά και γιατί ψήφισαν –την επόμενη του μεσοπρόθεσμου- τα 22 από τα 49 άρθρα του καταστροφικού εφαρμοστικού νόμου. Άρθρα που αφορούσαν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τις περικοπές δημοσίων δαπανών.
Όλα αυτά τα χρόνια είμαστε μαζί σας στον αγώνα σας και θα συνεχίσουμε, με ξεκάθαρη θέση: Το εργοστάσιο της Κύμης δεν πρέπει να κλείσει, όπως και κανένα άλλο εργοστάσιο των ΕΑΣ. Η Αμυντική Βιομηχανία πρέπει να είναι αποκλειστικά Δημόσια και έξω από τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.
Καλούμε τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους να μην τους πιστέψουν. Να στηριχτούν στους αγώνες τους, στη δική τους δύναμη, στην αλληλεγγύη με τους άλλους εργαζόμενους, να συμπορευτούν με τα ταξικά συνδικάτα του ΠΑΜΕ. Αυτός ο δρόμος συμφέρει το λαό, αυτός ο δρόμος δημιουργεί τις προϋποθέσεις να βάλουμε φρένο στα σχέδιά τους, να τους νικήσουμε στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει. Να διεκδικήσουμε μια άλλη ανάπτυξη που στο κέντρο της θα έχει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, σε μια εξουσία που θα είναι στα χέρια του ίδιου του λαού, στα χέρια της τάξης που παράγει τον πλούτο, της εργατικής τάξης.Δημοφιλή σήμερα

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

17/1/2019
Πέντε νέα πρόσωπα προστίθενται στην ομάδα του συνδυασμού «Αλλάζουμε» με επικεφαλής την Έλενα Βάκα....
Η ταινία Αστερίξ: το μυστικό του μαγικού ζωμού στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία Αστερίξ: το μυστικό του μαγικού ζωμού στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

17/1/2019
Η ταινία Αστερίξ: το μυστικό του μαγικού ζωμού έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movieton...
Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

17/1/2019
Ο νυν δήμαρχος Χαλκιδέων και υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019 Χρήσ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας