Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Συνάντηση είχε χθες βράδυ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου και το σωματείο των εργαζομένων της «Ηλεκτρομηχανικής Κύμης» με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Κώστα Σπηλιόπουλο.
Συμεών Κεδίκογλου
Συμεών Κεδίκογλου

  Στη συνάντηση διατυπώθηκε η βούληση της κυβέρνησης λόγω της ιδιαίτερης σημασίας των ΕΑΣ, για τα οποία υπάρχει ήδη ενδιαφέρον επενδυτών, να διατηρήσει το κράτος ποσοστό 34% το κρίσιμο δηλαδή ποσοστό που του δίνει την «καταστατική μειοψηφία».
 Το καθεστώς που διέπει τους εργαζομένους στην Ηλεκτρομηχανική είναι αυτό που έχει ψηφιστεί για τον ΟΣΕ (απορρόφηση εκ των έσω, μετατάξεις). Ειδικά για την Κύμη, λόγω της θέσης του εργοστασίου και του μικρού σχετικά αριθμού εργαζομένων που του δίνει το πλεονέκτημα ευελιξίας, υπάρχουν δεύτερες σκέψεις για διαφορετική μελλοντική αξιοποίηση του που αυτή τη στιγμή είναι υπό εξέταση.
 Τέλος, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι η χρηματοδότηση τους διασφαλίστηκε και προχωράει κανονικά καθώς παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις πληρωμών για κάποιους από τους εργαζομένους στα εργοστάσια του ομίλου.
 Σύντομα προγραμματίζεται συνάντηση του Υπουργείου με τους τοπικούς φορείς καθώς το θέμα έχει ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή, γι’ αυτό άλλωστε και ο βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου θα συνεχίσει να το παρακολουθεί στενά, όπως κάνει μέχρι σήμερα.
Δημοφιλή σήμερα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

13/9/2018
Το πρώτο υπαίθριο Φεστιβάλ στον Πεζόδρομο της Ερμού είναι γεγονός....
Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

13/9/2018
Η ταινία «Η καλόγρια» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 20 εώς και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018....
Τον Οκτώβριο το Ιστορικό Παζάρι Αυλωναρίου

Τον Οκτώβριο το Ιστορικό Παζάρι Αυλωναρίου

19/9/2018
Το Ιστορικό Παζάρι του Αυλωναρίου θα πραγματοποιηθεί από τις 7 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2018. ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας