Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Συνάντηση είχε η βουλευτής Φωκίδας, Αφροδίτη Παπαθανάση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όπου συζητήθηκε το θέμα της λειτουργίας του Νοσοκομείου Άμφισσας:

Καταρχήν η πρόταση του Υπουργείου αφορά τη ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ νοσοκομείων και ΟΧΙ τη συγχώνευση ή κατάργηση σε ότι μας αφορά ως Φωκίδα.
Αυτό συνεπάγεται ότι
1. Το νοσοκομείο Άμφισσας παραμένει Ν.Π.Δ.Δ. με δικό του οργανισμό και δικό του προϋπολογισμό.
2. Δεν καταργείται κανένα εργαστήριο.
3. Για όλα τα περιφερειακά νομαρχιακά νοσοκομεία θα γίνει προσπάθεια ενίσχυσης τους με προσωπικό άρα κανείς δεν συζητά για μετακίνηση προσωπικού από τα περιφερειακά νοσοκομεία.
4. Τα κεντρικά νοσοκομεία θα ενισχύσουν τα περιφερειακά.
5. Κάθε νοσοκομείο θα έχει δικό του Δ.Σ. ή Συμβούλιου Διοίκησης.
6. Η διασύνδεση όπως ορίζεται από το Υπουργείο Υγείας θα εξυπηρετήσει επίσης τα περιφερειακά νοσοκομεία στη μείωση του γραφειοκρατικού κόστους και στο καθεστώς των προμηθειών.
7. Σε ότι αφορά την Άμφισσα, η μοναδική μεταβολή που επέρχεται αφορά μόνο το μοντέλο διοίκησης του.

Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν κλινικές και τμήματα νοσοκομείων όπου θα διατηρήσουμε το υπάρχον καθεστώς έχοντας ήδη ζητήσει ενίσχυση τμημάτων.

Επισυνάπτεται σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του Υφυπουργού Υγείας, κ. Μ. Τιμοσίδη.

Η χώρα ζει πολύ κρίσιμες και ιστορικές στιγμές, η σπατάλη και η κακοδιαχείριση μας έχουν οδηγήσει στην κατάσταση αυτή, οφείλουμε να κάνουμε αλλαγές προς όφελος των πολιτών ακόμη κι αν αυτές μας «ξεβολεύουν».

Θα κάνουμε σε συνεργασία με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή παροχή υγείας στο νομό και θα σταθούμε απέναντι σε κάθε κύμα λαϊκισμού. Ο καθένας δικαιούται και οφείλει να κρίνει τις επιλογές μας, κανείς όμως δεν δικαιούται να κινδυνολογεί σε βάρος της δημόσιας υγείας.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας