Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Σίμος Κεδίκογλου: «Το φράγμα στον ποταμό Λήλαντα τυγχάνει απαξίωσης από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση». Ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, κατέθεσε σχετική ερώτηση στον Υπουργό για την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Κανένα ενδιαφέρον δεν επιδεικνύει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση για το έργο της κατασκευής του φράγματος στον ποταμό Λήλαντα, που θα έλυνε δια παντός το πρόβλημα ύδρευσης και άρδευσης του Ληλάντιου Πεδίου και παράλληλα θα αντιμετώπιζε οριστικά τα πλημμυρικά φαινόμενα.
Ολιγωρία παρατηρείται και στο θέμα της αποκατάστασης των ζημιών στο αρδευτικό δίκτυο, που είχαν προκληθεί μετά την πλημμύρα του 2009, παρά το γεγονός ότι δόθηκαν χρήματα, αφού το αρδευτικό δίκτυο ανήκει στα έργα κοινής ωφέλειας που αποκαθίστανται κατά προτεραιότητα.
Ευθύνες επιρρίπτονται στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση για την καταστροφή του υφιστάμενου αρδευτικού δικτύου στο Λήλαντα ποταμό, που έχει ως άμεση συνέπεια την ανεπανόρθωτη βλάβη στις δενδρώδεις καλλιέργειες.
Ο βουλευτής Εύβοιας, υπεύθυνος τομέα ΜΜΕ της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου κατέθεσε ερώτηση, ζητώντας να ενημερωθεί γιατί δεν έγινε η αποκατάσταση του αρδευτικού δικτύου έπειτα από την πλημμύρα του 2009 και γιατί το φράγμα στον ποταμό Λήλαντα τυγχάνει τέτοιας απαξίωσης από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως ακολούθως:

«Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας η πρόταση για κατασκευή φράγματος στον ποταμό Λήλαντα, σε σημείο που έχει ήδη χωροθετηθεί από τους μηχανικούς Υδροηλεκτρικών Έργων της ΔΕΗ, δεν έχει καν εξετασθεί από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Το φράγμα αυτό θα έλυνε δια παντός το πρόβλημα της ύδρευσης και άρδευσης του λεκανοπεδίου της Χαλκίδας του Ληλάντιου Πεδίου, ενώ θα αντιμετώπιζε οριστικά τα πλημμυρικά φαινόμενα που έχουν προκαλέσει επανειλημμένα τεράστιες καταστροφές στην περιοχή. Μετά την πλημμύρα του 2009 που κατέστρεψε τα μικρά φράγματα για τον εφοδιασμό των υδραυλάκων με νερά του ποταμού δεν έγινε καμία ενέργεια για την αποκατάσταση των ζημιών στο αρδευτικό δίκτυο παρά το γεγονός ότι δόθηκαν χρήματα και το αρδευτικό δίκτυο ανήκει στα έργα κοινής ωφέλειας που αποκαθίστανται κατά προτεραιότητα. Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση ευθύνεται και για την καταστροφή του υφιστάμενου αρδευτικού δικτύου στο Λήλαντα Ποταμό που έχει ως άμεση συνέπεια την ανεπανόρθωτη βλάβη στις δενδρώδεις καλλιέργειες. Οι καλλιεργητές κάνουν χρήση υπόγειου νερού. Είναι γνωστό ότι το κόστος άντλησης είναι μεγάλο και κατά συνέπεια όσοι δεν έχουν γεώτρηση βλέπουν τις καλλιέργειες τους να ξεραίνονται.
 
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1) Ποιος είναι ο προγραμματισμός του υπουργείου;
2) Γιατί δεν έγινε η αποκατάσταση του αρδευτικού δικτύου έπειτα από την πλημμύρα του 2009;
3) Γιατί το φράγμα στον ποταμό Λήλαντα τυγχάνει τέτοιας απαξίωσης από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση»;
Δημοφιλή σήμερα

Σφοδρή σύγκρουση με ντεραπάρισμα ΙΧ στην οδό Ληλαντίων στη Χαλκίδα

Σφοδρή σύγκρουση με ντεραπάρισμα ΙΧ στην οδό Ληλαντίων στη Χαλκίδα

20/9/2018
Το ατύχημα συνέβη στη συμβολή των οδών Ληλαντίων και Μεγασθένους, λίγο μετά τις 18:30. Από το τρακάρισμα ντεραπάρισε α...
Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

13/9/2018
Η ταινία «Η καλόγρια» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 20 εώς και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018....
Η ταινία «Ο Κυνηγός» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Ο Κυνηγός» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

21/9/2018
Η ταινία «Ο Κυνηγός» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 20 εώς και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018. ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας