Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Ενίσχυση του Τμήματος Αδειών Διαμονής του ν. Εύβοιας ζητά με ερώτησή του στον Υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Στο νομό Εύβοιας είναι καταχωρημένοι 25.000 υπήκοοι τρίτων χωρών, επιπλέον των διαμενόντων χωρίς άδεια παραμονής, που υπολογίζονται περισσότεροι από 25.000, αριθμοί που κατατάσσουν το νομό στους πρώτους της χώρας με τους περισσότερους υπηκόους τρίτων χωρών.
Στο Τμήμα Αδειών Διαμονής Ν. Ευβοίας σήμερα ασχολούνται με τις συναλλαγές και εξυπηρετούν ως ενεργοί μόνιμοι υπάλληλοι (εκτός από τους 3 αποσπασμένους σε άλλες υπηρεσίες της Αθήνας και έναν σε εκπαιδευτική άδεια) μόνο τρεις, καθώς σημαντικό μέρος από το έμπειρο προσωπικό της υπηρεσίας τοποθετήθηκε στο νεοσυσταθέν με τον Καλλικράτη τμήμα Αστικής Κατάστασης.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να σημειώνονται σοβαρές καθυστερήσεις στην πρωτοκόλληση, στον συσχετισμό εγγράφων-φακέλων, στην αρχειοθέτηση των φακέλων που έχουν διεκπεραιωθεί, στην αποστολή των δικαιολογητικών και εν γένει στην εξυπηρέτηση του κοινού.
Ενδεικτικά, παρατίθενται οι αιτήσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα:
Α. 4.125 για ανανέωση άδειας διαμονής
Β. 584 λοιπές αιτήσεις
Γ. 546 για χορήγηση άδειας διαμονής
Δ. Απροσδιόριστος αριθμός μη πρωτοκολλημένων διαβιβασμένων από τους δήμους αιτήσεις από την μήνα Φεβρουάριο 2011 μέχρι σήμερα.
Επισημαίνεται ότι η διεκπεραίωση των υποθέσεων από το Τμήμα Αδειών Διαμονής έχει άμεση σχέση με θεμελιώδη Ανθρώπινα Δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην ελεύθερη μετακίνηση, στην ιδιοκτησία. Η αδυναμία έγκαιρης εξυπηρέτησης έχει ως συνέπεια σε καθημερινή βάση την έντονη αγανάκτηση των πολιτών, ενώ αυτονόητο είναι ότι ανακύπτουν πειθαρχικά παραπτώματα σε βάρος των υπαλλήλων, καθώς είναι ανέφικτη η διεκπεραίωση των υποθέσεων εντός των προβλεπόμενων βάσει νομοθεσίας προθεσμιών.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:
1. Τι σκοπεύετε να πράξετε για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του Τμήματος Αδειών Διαμονής Ν. Ευβοίας;
2. Ασκώντας τον επιτελικό σας ρόλο προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, πώς σκοπεύετε να δράσετε ώστε να ενισχύσει το προσωπικό στο Τμήμα Αδειών Διαμονής Ν. Ευβοίας;

 
Δημοφιλή σήμερα

2 Δημοτικά Σχολεία στην Εύβοια αποκτούν τάξεις για προσφυγόπουλα

2 Δημοτικά Σχολεία στην Εύβοια αποκτούν τάξεις για προσφυγόπουλα

19/10/2018
Τάξεις υποδοχής μαθητών, θα έχουν από φέτος το 13ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας....
Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

19/10/2018
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ενίσχυσης εύρεσης εργασίας Ενηλίκων, θα βρίσκεται στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, στο ...
Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Κοινότητας Σκύρου

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Κοινότητας Σκύρου

19/10/2018
Tο Κέντρο Κοινότητας Σκύρου λειτουργεί για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών που έχουν αυξημένες ανάγκες κοινωνικής προστασί...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας