Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Δηλώσεις κ. Αθ.Χειμάρα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας σχετικά με την οικονομική κατάσταση και τις προσπάθειες που πρέπει να καταβάλλουν για άμεση χρηματοδότηση όλων των προγραμμάτων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της Περιφέρειας.

Θανάσης Χειμάρας
Θανάσης Χειμάρας

Ο κ. Αθ. Χειμάρας στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,
Μετά την οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας με ευθύνη όλων των Κυβερνήσεων μετά το 1980, αλλά και τα μεγάλα λάθη της τελευταίας διετίας, φθάσαμε στο σημείο να κινδυνεύουμε με προσωρινή επιλεκτική χρεοκοπία.
• Το πλέον δυσάρεστο γεγονός είναι, ότι αυτή την οικονομική κατάρρευση, την πλήρωσαν, την πληρώνουν και δυστυχώς δεν γνωρίζουμε μέχρι πότε θα την πληρώνουν, κυρίως
 Οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και όχι οι μεγάλοι και οι μικροί φοροφυγάδες, γιατί μάλλον επίκεινται και νέα μέτρα.
• Η ανάκαμψη μπορεί να προέλθει από τις μεταρρυθμίσεις, τις αποκρατικοποιήσεις, το νοικοκύρεμα του Κράτους και κατά βάση την Ανάπτυξη.
• Το ΕΣΠΑ και τα άλλα προγράμματα, που συζητάμε σήμερα, μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην Ανάπτυξη.
• Δυστυχώς, χάσαμε 1 ½ περίπου χρόνο, στην αξιοποίηση του ΕΣΠΑ. Από την 5η θέση σε απορρόφηση το Σεπτέμβριο του 2009, βρισκόμαστε σήμερα στην 20η θέση.

Ζητάω και ζητάμε κ. Περιφερειάρχα
Να εντείνουμε όλοι μας και κυρίως εσείς της πλειοψηφίας, τις προσπάθειες, για την απορρόφηση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων, για
• Τη συνέχιση των έργων μικρών και μεγάλων.
• Και την πληρωμή των αναδόχων, που περιμένουν απλήρωτοι, περισσότερο από ένα χρόνο και βρίσκονται σε απόγνωση σύμφωνα και με έγγραφό τους, για να κινηθεί και η αγορά , να ανασάνουν χιλιάδες πολίτες και φυσικά να μειωθεί η ανεργία.
Κύριε Περιφερειάρχα
• Η λέξη έργα – όπως αναφέρουν – είναι έννοια προς εξαφάνιση από την εφαρμογή του «Καλλικράτη».
• Εμείς, ως παράταξη, με προτάσεις και καλόπιστη κριτική, θα στηρίξουμε τέτοιες προσπάθειες, όπως ήδη πράττουμε και
Σήμερα προτείνω:
1. Να εκδοθεί ένα ψήφισμα από το Περιφερειακό Συμβούλιο που θα ζητάμε από την Κυβέρνηση, την άμεση και απρόσκοπτη χρηματοδότηση όλων των προγραμμάτων, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις, όπως αυτή των Αναδόχων της Φθιώτιδας και των άλλων Νομών και
2. Να προχωρήσει άμεσα με - αρμόδια επιτροπή - το ξεκαθάρισμα του ΕΣΠΑ από τα μεταφερόμενα έργα, για να γνωρίζουμε που βαδίζουμε.
 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας