Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Εμπορικός και Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας κοινοποίησε τη διευκρινιστική εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου επί του νόμου 3982/2011 που αφορά στην κατάσχεση και καταστροφή εμπορευμάτων παράνομου υπαίθριου εμπορίου, στην Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία και το Κλιμάκιο Ελέγχου Λαϊκών Αγορών & Υπαίθριου Εμπορίου.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας
Η εισαγωγή του νέου νόμου, που προωθεί την αμεσότητα της καταστροφής προϊόντων παρεμπορίου, ακόμα και με σπρέι ή με άμεση απόρριψη στα απορριματοφόρα, δικαιώνει τις προσπάθειες και την επιμονή μας, που το ζητούσαμε με επίταση και θα αποτελέσει ένα ισχυρότατο εργαλείο, για την πάταξη του παρεμπορίου.
Η επί τόπου καταστροφή ισχύει τόσο για τις παράνομες απομιμήσεις, όσο και για τα νόμιμα παρασκευασθέντα προϊόντα, τα οποία κυκλοφορούν χωρίς τα απαιτούμενα συνοδευτικά παραστατικά. Αρμόδια ελεγκτικά όργανα είναι τα μικτά κλιμάκια ελέγχου των Περιφερειών (ΚΕΛΑΥΕ) και η Δημοτική Αστυνομία. Κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, έχουν ανακριτικά καθήκοντα (όπως το ΣΔΟΕ), ενώ συνδράμει και η Ελληνική Αστυνομία, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.
Αναμένουμε τις περαιτέρω ενέργειες των ανωτέρω αρμόδιων Υπηρεσιών για την ομαλή λειτουργία του υπαίθριου εμπορίου.
Για το Δ.Σ,
Ο Πρόεδρος
Βασίλης ΑρμόνηςΚάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας