Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Βρέθηκε επιτέλους ο αρμόδιος για τα θέματα Αλιείας Υπουργός! Ο Υφυπουργός Χάρης Παμπόύκης απήντησε σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Μαρκόπουλου με θέμα:
«Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των δεσμεύσεων που αναλήφθηκαν για την επιβίωση της Βιντζότρατας κατά την σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα την Παρασκευή, στις 10 Ιουνίου 2011;».

Παρά την καθυστέρηση υπήρξαν κάποιες πρώτες δεσμεύσεις από την Κυβέρνηση να βοηθήσει στο να δοθούν άδειες στη Βιντζότρατα.

Μεταξύ άλλων στην απάντηση αναφέρεται:
«…Έχουν ήδη ξεκινήσει οι ενέργειες ώστε να ενεργοποιηθεί το Μέτρο που προβλέπει τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί από το ΕΠΑΑ 2007 -2013 επιστημονική Μελέτη από τα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας που θα τεκμηριώνει το Σχέδιο Διαχείρισης που έχει υποβληθεί.
Μετά την ολοκλήρωση των αποσύρσεων – και συνεπώς τη μείωση του συνολικού αριθμού των σκαφών αυτών – θα καταβληθεί προσπάθεια να επανεξεταστεί το θέμα κατά τη διαδικασία Μεταρρύθμισης της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει και στο πλαίσιο τροποποίησης του Κανονισμού της Μεσογείου.
Το Υπουργείο μας έχει πραγματοποιήσει αυτοψίες εν πλω, σε συνεργασία με Υπηρεσίες των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων, για να εξετάσει τη δυνατότητα του εργαλείου να εργαστεί αποδοτικά με βάση τις προβλέψεις του Κανονισμού και με την ασφάλεια για τα σκάφη και τους αλιείς.»

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Μαρκόπουλος θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα κάνει παρεμβάσεις έως ότου το θέμα, που αδικεί χιλιάδες ψαράδες Ευβοείς, λυθεί οριστικά.

 
Δημοφιλή σήμερα

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Το νέο Μουσείο της Αρέθουσας κατακλύστηκε από γυναίκες στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας

21/6/2018
Το Επιμελητήριο Εύβοιας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την ...
Το Θέατρο Χαλκίδας παρουσιάζει την «Ελένη» του Ευρυπίδη

Το Θέατρο Χαλκίδας παρουσιάζει την «Ελένη» του Ευρυπίδη

23/6/2018
Το Θέατρο Χαλκίδας στο πλαίσιο του bio-Mechanical Festival 2018 παρουσιάζει την τραγωδία του Ευριπίδη Ελένη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κατσάνου, σ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας