Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Βρέθηκε επιτέλους ο αρμόδιος για τα θέματα Αλιείας Υπουργός! Ο Υφυπουργός Χάρης Παμπόύκης απήντησε σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Μαρκόπουλου με θέμα:
«Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των δεσμεύσεων που αναλήφθηκαν για την επιβίωση της Βιντζότρατας κατά την σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα την Παρασκευή, στις 10 Ιουνίου 2011;».

Παρά την καθυστέρηση υπήρξαν κάποιες πρώτες δεσμεύσεις από την Κυβέρνηση να βοηθήσει στο να δοθούν άδειες στη Βιντζότρατα.

Μεταξύ άλλων στην απάντηση αναφέρεται:
«…Έχουν ήδη ξεκινήσει οι ενέργειες ώστε να ενεργοποιηθεί το Μέτρο που προβλέπει τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί από το ΕΠΑΑ 2007 -2013 επιστημονική Μελέτη από τα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας που θα τεκμηριώνει το Σχέδιο Διαχείρισης που έχει υποβληθεί.
Μετά την ολοκλήρωση των αποσύρσεων – και συνεπώς τη μείωση του συνολικού αριθμού των σκαφών αυτών – θα καταβληθεί προσπάθεια να επανεξεταστεί το θέμα κατά τη διαδικασία Μεταρρύθμισης της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει και στο πλαίσιο τροποποίησης του Κανονισμού της Μεσογείου.
Το Υπουργείο μας έχει πραγματοποιήσει αυτοψίες εν πλω, σε συνεργασία με Υπηρεσίες των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων, για να εξετάσει τη δυνατότητα του εργαλείου να εργαστεί αποδοτικά με βάση τις προβλέψεις του Κανονισμού και με την ασφάλεια για τα σκάφη και τους αλιείς.»

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Μαρκόπουλος θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα κάνει παρεμβάσεις έως ότου το θέμα, που αδικεί χιλιάδες ψαράδες Ευβοείς, λυθεί οριστικά.

 
Δημοφιλή σήμερα

Έχασε την ζωή του σε τροχαίο ο Παναγιώτης Σίμωσης

Έχασε την ζωή του σε τροχαίο ο Παναγιώτης Σίμωσης

20/2/2019
Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας και επιχειρηματίας κ. Παναγιώτης Σίμωσης....
Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

21/2/2019
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ που ισχύει από το Σάββατο 23 μέχρι και την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, στην Εύβοια....
«Προστάτευαν» ένα τοίχο στην Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, κρύβουν τον Παρθενώνα

«Προστάτευαν» ένα τοίχο στην Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, κρύβουν τον Παρθενώνα

21/2/2019
Μετά τον σάλο, το Υπουργείο Πολιτισμού επανεξετάζει τις άδειες για τα 10ώροφα που έκρυψαν την Ακρόπο...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας