Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Βρέθηκε επιτέλους ο αρμόδιος για τα θέματα Αλιείας Υπουργός! Ο Υφυπουργός Χάρης Παμπόύκης απήντησε σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Μαρκόπουλου με θέμα:
«Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των δεσμεύσεων που αναλήφθηκαν για την επιβίωση της Βιντζότρατας κατά την σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα την Παρασκευή, στις 10 Ιουνίου 2011;».

Παρά την καθυστέρηση υπήρξαν κάποιες πρώτες δεσμεύσεις από την Κυβέρνηση να βοηθήσει στο να δοθούν άδειες στη Βιντζότρατα.

Μεταξύ άλλων στην απάντηση αναφέρεται:
«…Έχουν ήδη ξεκινήσει οι ενέργειες ώστε να ενεργοποιηθεί το Μέτρο που προβλέπει τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί από το ΕΠΑΑ 2007 -2013 επιστημονική Μελέτη από τα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας που θα τεκμηριώνει το Σχέδιο Διαχείρισης που έχει υποβληθεί.
Μετά την ολοκλήρωση των αποσύρσεων – και συνεπώς τη μείωση του συνολικού αριθμού των σκαφών αυτών – θα καταβληθεί προσπάθεια να επανεξεταστεί το θέμα κατά τη διαδικασία Μεταρρύθμισης της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει και στο πλαίσιο τροποποίησης του Κανονισμού της Μεσογείου.
Το Υπουργείο μας έχει πραγματοποιήσει αυτοψίες εν πλω, σε συνεργασία με Υπηρεσίες των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων, για να εξετάσει τη δυνατότητα του εργαλείου να εργαστεί αποδοτικά με βάση τις προβλέψεις του Κανονισμού και με την ασφάλεια για τα σκάφη και τους αλιείς.»

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Μαρκόπουλος θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα κάνει παρεμβάσεις έως ότου το θέμα, που αδικεί χιλιάδες ψαράδες Ευβοείς, λυθεί οριστικά.

 
Δημοφιλή σήμερα

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

22/10/2018
Μια ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, καθώς η ώρα αλλάζει από θερινή σε χειμερινή....
Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

22/10/2018
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση στην παραλία της Χαλκίδας....
Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων ο Γιάννης Μπάκας

Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων ο Γιάννης Μπάκας

23/10/2018
Την απόφασή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Χαλκιδέων στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου ανακοίνωσε ο δικηγόρος Γιάννης Μπάκας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας