Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Δόθηκε σήμερα στις 12.30 μμ στο Ξενοδοχείο ΕΛΕΝΑ η συνέντευξη τύπου της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας για την παρουσίαση του Απολογισμού Α΄ Εξαμήνου της Κίνησης.
Οι Παναγιώτης Στασινός, δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Κούτσικος, υπεύθυνος συντονιστής της Συντονιστικής Επιτροπής και Στέφανος Σταμέλλος, μέλος της Πρωτοβουλίας έκαναν την παρουσίαση του απολογισμού.

Απολογισμός Α΄ εξαμήνου της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας

Καθώς ολοκληρώθηκε το πρώτο εξάμηνο της παρουσίας της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, προχωράμε σε έναν απολογισμό της δράσης μας με σκοπό να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας του Δήμου Λαμίας για τη δραστηριότητα μας. Στο διάστημα αυτό η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών έκανε ότι μπορούσε για να ανταποκριθεί στο ρόλο της, ως μια ανεξάρτητη αγωνιστική αυτοδιοικητική Κίνηση, να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων του Δήμου κρίνοντας, προτείνοντας και δημιουργώντας. Με την εκλογή του Παναγιώτη Στασινού ως δημοτικού συμβούλου, του πρώτου εκπροσώπου της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών στο Δήμο, μας δίνεται η δυνατότητα να παρεμβαίνουμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο στη βάση του Προγράμματος και της Προγραμματικής μας Διακήρυξης. Συμμετείχαμε σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια. Με τη στάση μας προσπαθήσαμε να σταθούμε εποικοδομητικοί για την πόλη της Λαμίας και τα χωριά. Παράλληλα, διατυπώσαμε προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και την εν γένει λειτουργία του Δήμου. Επίσης, ο Παναγιώτης Στασινός συμμετέχει στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και ως αναπληρωματικό μέλος στην Ανώνυμη Μονομετοχική εταιρεία του Δήμου. Ένα μέλος μας συμμετέχει στην Επιτροπή Διαβούλευσης και μέλη μας συμμετέχουν, ως τακτικοί ή αναπληρωματικοί, σε 16 επιτροπές του Δημοτικού Συμβουλίου Στη ιστοσελίδα μας http://www.pepla.gr και στον ιστότοπο http://pepla.blogspot.com, ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλες τις ανακοινώσεις και τα Δελτία Τύπου της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών.

Δείτε παρακάτω τις σημαντικότερες δράσεις και παρεμβάσεις της Πρωτοβουλίας το διάστημα αυτό των έξι (6) μηνών(με CTRL+ κλικ επάνω μπορείτε να διαβάσετε τα κείμενα):
1. Ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για:- το άρμα(τανκ) στην είσοδο του χωριού της Υπάτης (26/1)- την εκπαίδευση των παιδιών Ρομά και τη λειτουργία του ΙΑΚ Λαμίας (21/2)- την πορεία του προγράμματος «Εξοικονομώ» στο Δήμο Λαμίας (21/2)- την κατάσταση των παιδικών χαρών και την πιστοποίησή τους (18/4)- την κατάσταση στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων (κυνοκομείο) (18/4)- το ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο στον Δήμο Λαμίας (23/6)- την μη λειτουργία των Επιτροπών του Δημοτικού Συμβουλίου (23/6)- το πρόγραμμα Οικιακής Κομποστοποίησης στο Δήμο (23/6)- τους ξερούς φοίνικες στην περιοχή Μαρινόπουλου - Τσαλτάκη (23/6)- το Σύμφωνο των δημάρχων για τη Βιώσιμη Ενέργεια (23/6)- τη χάραξη του νέου αυτοκινητόδρομου Βόλου-Αντίρριου στον Σπερχειό (23/6) 2. Παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για:- το Υδροηλεκτρικό Εργοστάσιο στο Γοργοπόταμο (26/1)- την αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου Λαμίας (26/1)- την επιστολή του δημάρχου για την εκπαίδευση των ρομά (21/2)- τα προσόντα του Συμπαραστάτη του Δημότη (21/2)- τη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων (21/2)- τον προϋπολογισμό 2011 του Δήμου Λαμιέων (23/3)- τη δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στην Λαμία (23/3)- τη διαχείριση των αιτημάτων των δημοτών (18/4)- τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων στην Λαμία (18/4)- την επέκταση των μεταλλείων στην Οίτη (23/5) 3. Παρεμβάσεις στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής- Οι θέσεις μας στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (3/2)- Πρόταση για Κανονισμό Διαχείρισης Ελεύθερων Χώρων (5/7)- Μέτρα για το κέντρο της Λαμίας ΤΩΡΑ!! (2/6)- Προτάσεις στην Επιτροπή Κυκλοφοριακού (16/6) 4. Δελτία Τύπου – Ανακοινώσεις για:- τη θέση μας για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου- την ίδρυση δημοτικού ιατρείου στο πρώην δημαρχείο Γοργοποτάμου- την επέκταση των μεταλλείων στην Οίτη- Λαμία - πόλη τουριστικός προορισμός- Οι Μεξιάτες, τα νερά και το Κεφαλόβρυσο 5. Άλλες δραστηριότητες - πρωτοβουλίες:- Συμβολικός καθαρισμός του Λόφου Μιχαήλ και Γαβριήλ (9/1)- Συμβολικός καθαρισμός της νοτιοανατολικής εισόδου της πόλης (17/4) - Προσφυγή ενώπιον της Γ Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης [άρθρ.238Ν.3852/10] για την κατάργηση των ΝΠΔΔ του Δήμου, και συγκέντρωση υπογραφών- Μήνυση κατά του Δημάρχου και του αρμοδίου Αντιδημάρχου για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας για τη διαχείριση των ελεύθερων χώρων Τέλος για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων συναντηθήκαμε και συζητήσαμε με: - Τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης κ Σιούτα για την εκπαίδευση των παιδιών ρομά- Τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ανώνυμης Μονομετοχικής - Τον Αντιδήμαρχο κ Καλαμπαλίκη- Τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης- Τον Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου- Το ΔΣ του σωματείου των επαγγελματιών καταστημάτων εστίασης Μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι γνώμες των συμπολιτών μας για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις παρεμβάσεις μας και τη δράση μας στο μέλλον. Ευχαριστούμε όλους όσους μας στήριξαν με τις προτάσεις τους και τις συμβουλές τους
Δημοφιλή σήμερα

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

14/1/2019
Το βράδυ της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019 εκοιμήθει ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλο. Το απόγευμα της Δευτέρας 14...
Σε λαϊκό προσκύνημα στη Χαλκίδα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

Σε λαϊκό προσκύνημα στη Χαλκίδα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

14/1/2019
Το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο...
Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

15/1/2019
Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε τα ονόματα δύο υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων, από το ψηφοδέλτιο του....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας