Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με επιτυχία την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-7 διοργανώθηκε από το ΚΚΕ πολιτική συγκέντρωση στη κεντρική πλατεία της ΚΥΜΗΣ.
Μίλησαν τα στελέχη του ΚΚΕ, Σοφία Ντούρου και Χρονάς Τάσος.

Η ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ μεταξύ άλλων είπε:
«Το πρόβλημα στην ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ είχε ξεκινήσει πριν την οικονομική κρίση που σήμερα χρησιμοποιείται ως άλλοθι για κάθε αντιδραστικό-αντιλαϊκό-αντεργατικό μέτρο. Με ευθύνη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. Έχει χρόνια που υπολειτουργεί, που κάθε μέρα χάνονται και θέσεις εργασίας, χρόνια χωρίς παραγγελίες ενώ υπήρχαν μεγάλες ανάγκες σε εξοπλισμό, που δίνεται όμως με διεθνείς διαγωνισμούς σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες-και με απ’ ευθείας αναθέσεις- γιατί αυτές ήταν οι δεσμεύσεις των κυβερνήσεων και οι πολιτικές επιλογές τους.
Τώρα με το μεσοπρόθεσμο ξεπουλάνε φιλέτα της πατρίδας μας, πλούτο που ανήκει στο λαό. Έτσι πουλάνε και τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα με συνέπεια και τούτο το εργοστάσιο ή να ξεπουληθεί ή να κλείσει. Το ψηφίσανε, το σχεδιάζανε!!!
Να γιατί είναι υποκρισία οι «παρεμβάσεις» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. στο νομό για συμπαράσταση, για προτροπή να μην κλείσει.. όταν αυτοί έστρωσαν το δρόμο. Και πριν και τώρα με το μεσοπρόθεσμο.
Θυμηθείτε…επί Ν.Δ. δεν έρχονταν οι βουλευτές της στις συσκέψεις, τώρα δεν έρχονται του ΠΑΣΟΚ. Υποκρισία και από Ν.Δ. όχι μόνο για τις ευθύνες της ως κυβέρνηση αλλά και γιατί τώρα, λίγες μέρες πριν έρθουν εδώ και παρά τις κορώνες ότι δεν ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο, ψήφισαν τα άρθρα του εφαρμοστικού νόμου-την επομένη του μεσοπρόθεσμου-που ξεπουλά τη δημόσια περιουσία.
Δεν μπορεί να βρεθεί λύση, να περιμένετε λύση, με αυτούς τους βουλευτές, αυτόν ή άλλον υπουργό , αυτές τις κυβερνήσεις, αυτές τις πολιτικές.
Μην τους πιστεύετε, προσπαθούν να σας κοροϊδέψουν, να εκτονώσουν την κατάσταση για άλλη μια φορά. Μην ξεχνάτε την πείρα που έχετε. Αξιοποιήστε τη!!! Είναι ο καιρός που πρέπει ο λαός να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θ’ αφήσει.
Το ΚΚΕ κομμάτι της εργατικής τάξης, κομμάτι του λαού, στυλοβάτης των αγώνων του, αταλάντευτα δίπλα σας. Με όλους τους τρόπους και τα μέσα που διαθέτει, με το βουλευτή, τους περιφερειακούς συμβούλους, το δημοτικό σύμβουλο την Κ.Ο. δίνει τη μάχη να μην κλείσει η ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ. Κανένα εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων. Πρόβαλε τη δυνατότητα ανάπτυξης του εργοστασίου και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Σήμερα, περισσότερο από πριν δυνατά, μαζικά στον αγώνα μαζί με το ταξικό κίνημα, μαζί με το ΚΚΕ:Να μην ξεπουληθούν τα ΕΑΣ. Αμυντική Βιομηχανία δημόσια, δωρεάν, έξω από τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ. Κανείς τους δεν σας λέει για την τεράστια αιμορραγία από τα κονδύλια που διαθέτουν οι ελληνικές κυβερνήσεις για τους επιθετικούς , εξοπλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, ή για να στέλνουν τα παιδιά μας στους δικούς τους πολέμους, έξω από τα σύνορα της χώρας.
Να γιατί πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα στο σύνολό τους και να μην τα περιορίζουμε μόνο σ’ αυτό που είναι μπροστά μας, ή μας επιτρέπουν να δούμε. Να γιατί πρέπει να μιλάμε για ενιαίο αγώνα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος της επιχείρησης, αλλά και γενικότερα στην αντιλαϊκή πολιτική της που υπαγορεύεται από τα μεγάλα συμφέροντα για ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία. Αυτός ο αγώνας, αυτή η δύναμη, που βρίσκεται στα χέρια του λαού μπορεί να διεκδικήσει και να επιβάλει τον ενιαίο δημόσιο φορέα αμυντικής βιομηχανίας, την αξιοποίηση του πλούτου και των πλεονεκτημάτων αυτού του τόπου για το λαό και τις σύγχρονες ανάγκες του . Άλλος δρόμος δεν υπάρχει και είναι για το σήμερα για το τώρα.»

Ο ΧΡΟΝΑΣ ΤΑΣΟΣ τόνισε ότι:
«Είμαστε ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την εμπορευματοποίηση της υγείας. Αντιδρούμε στις συγχωνεύσεις των δημόσιων νοσοκομείων που θα υποβαθμίσουν παραπέρα τις υπηρεσίες τους. Αντιδρούμε στα απογευματινά ιατρεία, στα εισιτήρια και κάθε είδους συμμετοχή των ασφαλισμένων. Ιδιαίτερα θέλουμε να σταθούμε στο Νοσοκομείο της Κύμης. Όχι για να υπερασπιστούμε την σημερινή του κατάσταση και λειτουργία, που είναι απαράδεκτη αφού η στελέχωση και η οργάνωση των υπηρεσιών του είναι πίσω από τις πραγματικές ανάγκες του λαού της περιοχής και το ξέρετε. Αλλά για να υπερασπιστούμε την άποψη πως θα ήταν χρήσιμες, αναγκαίες και λογικές προτάσεις και σκέψεις που θα καλυτέρευαν την λειτουργία του νοσοκομείου και τις υπηρεσίες του στο λαό. Σήμερα, όμως με την διαδικασία των συγχωνεύσεων η κατάσταση γίνεται χειρότερη και η ελπίδα για κάτι καλύτερο απομακρύνεται. Με πρόσχημα την οικονομία και των εξορθολογισμό των δαπανών στην υγεία υποβαθμίζουν το νοσοκομείο της Κύμης. Το κάνουν κάτι σαν κέντρο υγείας και φυσικά του προδιαγράφουν μια πορεία φθίνουσα. Καταγγέλλουμε απερίφραστα αυτή την λογική που υποτιμάει τον λαό και δείχνει τρομακτική αδιαφορία για την υγεία και την ασφάλεια των εργατικών λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους. Τι θα γίνει με ένα τροχαίο, ένα επείγον καρδιολογικό επεισόδιο, ένα μικρό παιδί που κινδυνεύει και χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση ; Γιατί και για μια απλή νοσηλεία, για ολιγοήμερη θεραπεία, για μια μικροεπέμβαση, για έναν καταρράκτη στον παππού ή την γιαγιά να σημαίνει ξεσπίτωμα και ταλαιπωρία και φυσικά δαπάνες, που καταστρέφουν τον ήδη προβληματικό οικογενειακό προϋπολογισμό…..Η θέση μας για τις συγχωνεύσεις και τις υποβαθμίσεις των νοσοκομειακών μονάδων είναι συγκεκριμένη…
 
Πρόκειται για μια διαδικασία, που οδηγεί στον παραπέρα σημαντικό περιορισμό της παροχής •υγειονομικών υπηρεσιών, στην υποβάθμιση της νοσοκομειακής περίθαλψης, που - χρόνια τώρα - παρέχεται στα νοσοκομεία της περιφέρειας με σοβαρές αδυναμίες και κενά, χωρίς να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες του λαού, εξ αιτίας της έλλειψης ειδικευμένων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και λόγω του λειψού εξοπλισμού τους.

Αυτό προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πρόσχημα την ορθολογική διαχείριση των νοσοκομείων και τον περιορισμό του κόστους της λειτουργίας τους. Για να κάνουν δήθεν οικονομία, με στόχο το ξεπέρασμα της κρίσης.

Αυτή η άποψη είναι προέκταση της αντίληψης πως η υγεία είναι εμπόρευμα. Πως τα δημόσια νοσοκομεία πρέπει να λειτουργούν με ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια, θεωρώντας τον ασθενή πελάτη και την νοσηλεία του κόστος.

Είναι κομμάτι της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ και του ΛΑΟΣ, που υπερασπίζονται τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου και των μονοπωλίων, βάζοντας προφανώς σε δεύτερη μοίρα τις ανάγκες του λαού και την ζωή του.

Αντί να αντιμετωπίσουν προβλήματα στη νοσοκομειακή περίθαλψη, που χρόνια υπάρχουν. Τις ατέλειωτες ουρές και τις λίστες αναμονής. Τα εισιτήρια και την συμμετοχή σε κάθε ευκαιρία. Εξετάσεις που γίνονται και άλλες όχι. Πήγαινε Λάρισα ή Αθήνα. Πανάκριβα φάρμακα και φάρμακα που δεν χορηγούνται. Το μέσον και το φακελάκι, που κυριαρχούν…………....Βρήκαν την λύση με τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, που έφτασαν εδώ με την δική τους διεύθυνση και καθοδήγηση, που πάντα υποσχόταν το καλύτερο για να εξαπατήσει τον λαό. Με την πολιτική τους που εξέθρεψε, συντήρησε, ανάπτυξε και αναπτύσσει τα μονοπώλια στο χώρο της υγείας.

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, είναι ολοφάνερο.

Πληρώνουμε την κρίση της πλουτοκρατίας με την φτώχεια, την ανέχεια και την ανεργία που μαστίζουν τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες ……Επιχειρούν, στην ίδια λογική, να πάρουν και μέτρα που χειροτερεύουν και την νοσοκομειακή μας περίθαλψη.
Θέλουν να θυσιάσουμε και την υγεία μας. Την ίδια την ζωή των παιδιών μας.

Ο λαός πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να έχει στην διάθεση του αποκλειστικά, δημόσια, δωρεάν και υψηλού επιπέδου σύγχρονες υπηρεσίες πρόληψης, υγειονομικής φροντίδας και περίθαλψης.
Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και νοσοκομειακή περίθαλψη σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες του λαού.

Χωρίς την παρουσία των μονοπωλίων και του μεγάλου κεφαλαίου. Χωρίς συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που δίνουν τον δικό τους τόνο στην εμπορευματοποίηση της υγείας, όσο και αν δεν Θέλουν να το παραδεχτεί ο ΣΥΝ /
ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ σας καλεί να αρνηθείτε αυτά τα μέτρα. Αυτή την εξέλιξη. Να αντισταθείτε αποφασιστικά στην βαρβαρότητα των μέτρων που εκφράζουν και την ένταση της ταξικής πάλης που γίνεται.

Κανένας δεν πρέπει να μείνει αδιάφορος, παρατηρητής των εξελίξεων.


 
Δημοφιλή σήμερα

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

17/1/2019
Πέντε νέα πρόσωπα προστίθενται στην ομάδα του συνδυασμού «Αλλάζουμε» με επικεφαλής την Έλενα Βάκα....
Αποζημίωση σε καταναλωτή για ανεπιθύμητες κλήσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων

Αποζημίωση σε καταναλωτή για ανεπιθύμητες κλήσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων

17/1/2019
Ο ενάγων έλαβε με απόφαση του δικαστηρίου ποσό αποζημίωσης 3.000 ευρώ....
Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

16/1/2019
Από την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 θα επαναλειτουργήσει ο χώρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας