Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ευβοίας, κ. Σίμος Κεδίκογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το σκανδαλώδη «διαγωνισμό» εκπομπής και διανομής του ραδιοτηλεοπτικού προγράμματός της:

«Με φαιδρές δικαιολογίες -ο κατά τα λοιπά λαλίστατος Υπουργός Επικρατείας απέφυγε και πάλι να έρθει στη Βουλή για να απαντήσει σχετικά με το σκανδαλώδη «διαγωνισμό» εκπομπής και διανομής του ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος της ΕΡΤ παγκοσμίως.
Ας έχει υπόψιν του ο κ. Μόσιαλος, ότι η προσπάθεια αποφυγής του κοινοβουλευτικού ελέγχου συνιστά συνυπευθυνότητα στη συγκάλυψη.
Επί ένα και πλέον μήνα, οι αρμόδιοι Υπουργοί της κυβέρνησης αρνούνται και να προσκομίσουν τα έγγραφα που ζήτησα στην Βουλή, αλλά και να εμφανιστούν για να απαντήσουν σε όσα κατήγγειλα για απευθείας αναθέσεις μέσω «διαπραγματεύσεων» και για «διαγωνισμούς» με ένα συμμετέχοντα, με σκοπό να εξυπηρετηθούν ανταγωνιστικά προς την ΕΡΤ συμφέροντα.
Στην προσπάθεια να εξυπηρετηθούν αυτά τα συμφέροντα με κάθε τρόπο, η Κρατική ΕΡΤ ενεπλάκη σε αντιδικία με Κρατικό Οργανισμό φίλης Ευρωπαϊκής χώρας, μιας χώρας η οποία, αν μη τι άλλο σε αυτή την περιπέτεια που περνάμε, είναι ίσως η πιο θετικά διακείμενη ως προς την χρηματοδότηση της χώρας μας, η μία από τις δύο χώρες που έχουν καθοριστικό λόγο στις αποφάσεις και η μία από τις δύο χώρες που φέρουν τελικά το μεγαλύτερο βάρος της χρηματοδότησής μας.
Η Κυβέρνηση προφανώς αδυνατεί να καταλάβει ότι η χώρα δεν αντέχει άλλη δυσφήμιση, ειδικά όσον αφορά τον από μέρους μας σεβασμό των κρατικών -ή και διακρατικών- συμβάσεων που προκύπτουν συνεπεία Διεθνών Διαγωνισμών. Αδυνατεί, επίσης, να αντιμετωπίσει άμεσα με διαφάνεια και καταλογισμό ευθυνών ένα θέμα που, και ως δείγμα γραφής, θα στιγματίσει αναπόφευκτα την πορεία της διαδικασίας είσπραξης εσόδων από την εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας.
Επειδή το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό για το Δημόσιο Ταμείο αλλά και την Διεθνή εικόνα της χώρας μας, αποστέλλω σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών που διερευνά την υπόθεση, με κοινοποίηση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τα στοιχεία που θα κατέθετα σήμερα στη Βουλή.
Αποστέλλω, επίσης, αίτημα για διασφάλιση όλων των εγγράφων που αφορούν την υπόθεση (τα πρακτικά των διαπραγματεύσεων, την αλληλογραφία, τα αποδεικτικά καλής εκτέλεσης, τις συμβάσεις με όλους τους υπεργολάβους, καθώς και τις μεταξύ των υπεργολάβων συμβάσεις), ώστε να φανεί ποιός χρηματοδοτεί και με τι προελεύσεως χρήματα, αλλά και ποιός τελικά ωφελείται από τις αδιαφανείς διαδικασίες και τις περίεργες μεθοδεύσεις».


 
Δημοφιλή σήμερα

2 Δημοτικά Σχολεία στην Εύβοια αποκτούν τάξεις για προσφυγόπουλα

2 Δημοτικά Σχολεία στην Εύβοια αποκτούν τάξεις για προσφυγόπουλα

19/10/2018
Τάξεις υποδοχής μαθητών, θα έχουν από φέτος το 13ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας....
Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

19/10/2018
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ενίσχυσης εύρεσης εργασίας Ενηλίκων, θα βρίσκεται στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, στο ...
Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Κοινότητας Σκύρου

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Κοινότητας Σκύρου

19/10/2018
Tο Κέντρο Κοινότητας Σκύρου λειτουργεί για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών που έχουν αυξημένες ανάγκες κοινωνικής προστασί...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας