Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Εξετάσεις Μεταναστών για πιστοποίηση επάρκειας της ελληνικής γλώσσας.

 

Το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών εξέδωσε ανακοίνωση κατόπιν δηλώσεων των Υπουργών Εσωτερικών και Παιδείας. Συγκεκριμένα αναφέρουν:
"Με αφορμή τις Εξετάσεις Πιστοποίησης της Ελληνικής Γλώσσας που συμμετείχαν 1214 μετανάστες στις 4 Οκτωβρίου, οι Υπουργοί Εσωτερικών και Παιδείας έδωσαν  συνέντευξη τύπου. Παρουσίασαν ως εξαιρετικά φιλο-μεταναστευτική τη διαδικασία εκμάθησης και πιστοποίησης γλώσσας των μεταναστών που αιτούνται για την 5/ετή άδεια του «επί μακρόν διαμένοντος». Δήλωσαν επίσης ότι οι μετανάστες που πέτυχαν στις εξετάσεις (890 συνολικά) θα έχουν προνόμια στην εργασία τους και δικαίωμα ψήφου στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Την ίδια στιγμή η Ελληνική Κυβέρνηση υπογράφει το ρατσιστικό «Σύμφωνο Μετανάστευσης» του Σαρκοζί που ποινικοποιεί τη μετανάστευση, στρατιωτικοποιεί τα σύνορα και μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα-κρατητήριο. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να παρουσιάζονται οι Υπουργοί της ως φίλοι των μεταναστών επειδή 890 μετανάστες από τους περίπου 1.000.000 που ζουν στη χώρα θα αποκτήσουν ορισμένα από τα δικαιώματα που αρνούνται σε όλους τους υπόλοιπους. Τα Σεμινάρια «Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού» που οδηγούν σ’ αυτές τις εξετάσεις δεν μπορούν να παρακολουθήσουν πάνω από 2.000 μετανάστες το χρόνο από τους 200.000 μετανάστες που πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο καθεστώς του «επί μακρόν διαμένοντος», με ευθύνη των συναρμόδιων Υπουργείων και των απειροελάχιστων κονδυλίων που διαθέτουν. Το δικαίωμα εκμάθησης της γλώσσας στερούνται ντε φάκτο όλοι οι υπόλοιποι μετανάστες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του «επί μακρόν διαμένοντος», ακόμα και όσοι έχουν χαρτιά πληρώνοντας υπέρογκα παράβολα και ένσημα από την τσέπη τους για να τα ανανεώνουν. Για να μη μιλήσουμε για όσους μετανάστες δεν έχουν χαρτιά διότι δεν έτυχε να πληρούν τις ρατσιστικές προϋποθέσεις του νόμου.  Η γλώσσα είναι βασική προϋπόθεση για την ένταξη του κάθε μετανάστη και πρόσφυγα. Η δωρεάν εκμάθησή της είναι στοιχειώδης υποχρέωση του κράτους απέναντί τους. Δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο σε όσους έχουν δικαίωμα αίτησης για 5/ετή άδεια παραμονής και να μετατρέπεται τελικά σε εμπόδιο και διάκριση αντί για εφόδιο ένταξης. Από τη δική μας μεριά επιμένουμε να απαιτούμε:

1. Να καταργηθεί η προϋπόθεση παρακολούθησης Σεμιναρίων και επιτυχίας στις Εξετάσεις Πιστοποίησης για την ένταξη στο καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος.
2. Δωρεάν εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας για κάθε μετανάστη και πρόσφυγα που ζει στη χώρα, χωρίς ρατσιστικές προϋποθέσεις: Να ανοίξουν τα σχολεία τις ελεύθερες ώρες τους για τους ενήλικες μετανάστες με προσλήψεις αδιόριστων εκπαιδευτικών.
3. Να πολλαπλασιαστούν τα λιγοστά διαπολιτισμικά σχολεία σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης για να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες εκμάθησης γλώσσας των παιδιών των μεταναστών
4. Δυνατότητα εκμάθησης της μητρικής τους γλώσσας για τα παιδιά των μεταναστών που ζουν στη χώρα, σε συνεργασία με τις κοινότητες και τους συλλόγους τους".
 
Δημοφιλή σήμερα

Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

17/1/2019
Ο νυν δήμαρχος Χαλκιδέων και υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019 Χρήσ...
Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

23/1/2019
Αργία αποτελεί η γιορτή των Τριών Ιεραρχών για όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας αλλά και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης....
Η συμμετοχή του Πάνου Καραμούζη στο ψηφοδέλτιο του Βασίλη Καθαροσπόρη

Η συμμετοχή του Πάνου Καραμούζη στο ψηφοδέλτιο του Βασίλη Καθαροσπόρη

24/12/2018
Την απόφαση του να ασχοληθεί ενεργά με την αυτοδιοίκηση και τον Δήμο Χαλκιδέων ανακοίνωσε ο Πάνος Καραμούζης....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας