Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με αφoρμή την συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας στις 27-7-2011, για ζητήματα ανεργίας, ο Νίκος Στουπής εκπρόσωπος της Παράταξης ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ανάμεσα στα άλλα δήλωσε:

Οι προτάσεις μας για την ανεργία και σχετικά με τα συγκεκριμένα προγράμματα, Πρόγραμμα Κοινωνικής Οικονομίας και Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Στήριξης της Απασχόλησης (TOΠΣΑ), είναι :
Α. Η καταπολέμηση της ανεργίας να συζητηθεί διεξοδικά στο Περιφερειακό Συμβούλιο, και σε διαβούλευση με τους φορείς και εκπροσώπους της στερεοελλαδίτικης κοινωνίας, στη βάση αναλυτικών για την περιοχή στοιχείων, και με διασφαλισμένη την ουσιαστική κοινωνική εταιρικότητα,
Β. Να συγκροτηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή του Περιφερειακού Συμβουλίου που με την συνδρομή επιστημονικής επιτροπής και τοπικών φορέων και παράλληλα προς την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα παρακολουθεί την εφαρμογή των προγραμμάτων καταπολέμησης της ανεργίας.
Γ. Να εξασφαλιστεί ότι η υλοποίηση των ΤΟΠΣΑ δεν θα γίνει με αποκλειστικό γνώμονα τις τρέχουσες ανάγκες και την εξασφάλιση της κερδοφορίας ορισμένων επιχειρήσεων, αλλά θα οδηγήσει σε συνολικότερη ανάπτυξη για την περιοχή και στην εξασφάλιση σταθερής εργασίας με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα για όσους συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.
Δ. Να μην υπαχθεί ο αναπτυξιακός σχεδιασμός και η καταπολέμηση της ανεργίας στην περιφέρειά μας σε καθεστώς ΣΔΙΤ, αλλά να παραμείνει στον πλήρη έλεγχο και την ευθύνη των δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων της αυτοδιοίκησης, σε συνεργασία με τους αντίστοιχους δημόσιους φορείς (Υπ. Εργασίας, ΟΑΕΔ)
Καλούμε όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της χώρας που διαφωνούν με το Μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική να συγκροτήσουν ένα πλατύ πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο που να διεκδικήσει την αποδέσμευση της χώρας μας από το μνημόνιο, την επαναδιαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους και την αναπτυξιακή παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας με ριζική αναδιανομή εισοδημάτων προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων και με πολιτικές στήριξης πλήρους και σταθερής εργασίας. Όσο ισχύει το μνημόνιο τόσο θα αυξάνει και η ανεργία στη χώρα.
Μέσα στην καταιγίδα που συγκλονίζει την κοινωνία, η περιφερειακή αυτοδιοίκηση, αν δεν θέλει να τη συμπαρασύρει ήδη από τα πρώτα βήματά της η απαξίωση που αισθάνονται οι πολίτες για το συνολικό πολιτικό οικοδόμημα, έχει καθήκον να σταθεί στο πλευρό τους με κάθε τρόπο, τόσο με το σχεδιασμό και την υλοποίηση φιλολαϊκών πολιτικών μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο, όσο και με το να είναι στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων που αυτή την περίοδο αναπτύσσονται για δουλειά, δικαιώματα, ζωή.
Δημοφιλή σήμερα

Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

19/2/2019
Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία νέο κύμα κακοκαιρίας, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα επικρατήσει το Σα...
To 1ο «Chalkida Street Food Festival» είναι γεγονός!

To 1ο «Chalkida Street Food Festival» είναι γεγονός!

19/2/2019
Η μεγαλύτερη γιορτή φαγητού έρχεται για πρώτη φορά στην πόλη της Χαλκίδας από την Παρασκευή 3 έως και την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 μπροστά στο Κόκκινο...
Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

18/2/2019
Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Μακρυχωρίου-Μανίκια για λόγους ασφαλείας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας