Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Μα πολύ απλά. Απαιτείται μόνο να περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις στα μαθήματα που πρέπει για να αναγνωρίσει το ανύπαρκτο πτυχίο της, στη συνέχει να κάνει την πρακτική της και να λάβει περιχαρής η ίδια, όχι τόσο, ενδεχομένως, οι ασθενείς της, την περιπόθητη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Αυτό συνέβη στην Ελλάδα, πού αλλού; Η ρήση του αείμνηστου Τσαρούχη «στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις», τώρα βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή της.
Μία πτυχιούχος Φιλολογίας από πανεπιστήμιο της Λευκορωσίας ασκούσε το επάγγελμα του γιατρού, και μάλιστα ως χειρουργός, τόσο στο ΙΚΑ όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Η υπόθεση εστάλη πριν από περίπου πέντε μήνες στο ΔΟΑΤΑΠ, όπου διαπιστώθηκε πως κατείχε πλαστό πτυχίο χειρουργού από πανεπιστήμιο της Αρμενίας. Στα τέλη της δεκαετίας του '90 της δόθηκε η δυνατότητα να συμμετάσχει στις εξετάσεις για την αναγνώριση πτυχίου Ιατρικής, αλλά την περίοδο εκείνη δε γινόταν διασταύρωση εγκυρότητας από το πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ. Η κυρία είχε δώσει εξετάσεις στα μαθήματα Παθολογίας και Χειρουργικής στην Ελλάδα, είχε επιτύχει και είχε αποκτήσει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Ήταν γραμμένη στον Ιατρικό Σύλλογο και είχε κάνει ειδικότητα. Και όλα αυτά με ένα πτυχίο Φιλολογίας από τη Λευκορωσία.
Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν έφτασε ανώνυμη καταγγελία με πλήθος στοιχείων στον Ιατρικό Σύλλογο Αιγίου. «Η υπόθεση διερευνήθηκε και ανακαλύψαμε ότι η "γιατρός" ήταν κάτοχος πτυχίου Φιλολογίας από τη Λευκορωσία, αλλά εμφάνιζε πλαστό πτυχίο Ιατρικής και χειρουργούσε τόσο στο ΙΚΑ όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Τη διαγράψαμε από το σύλλογο και το ζήτημα διερευνάται δικαστικά. Ευτυχώς δεν έχουμε άλλα παρόμοια περιστατικά στο σύλλογό μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου, Σωτήρης Κοίλιας.
Σκεφθείτε πως για τους γιατρούς και τους οδοντιάτρους οι διασταυρώσεις αφορούν μόνο πτυχία που προέρχονται από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεδομένου ότι δεν υπάρχει μηχανισμός ελέγχου για τη γνησιότητα των τίτλων από πανεπιστήμια της ΕΕ και εφόσον αυτά κατατίθενται απευθείας στις κατά τόπους διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας.Δημοφιλή σήμερα

Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

19/2/2019
Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία νέο κύμα κακοκαιρίας, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα επικρατήσει το Σα...
Η Νατάσα Παζαΐτη χάρισε δύναμη και αισιοδοξία στις γυναίκες του δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού

Η Νατάσα Παζαΐτη χάρισε δύναμη και αισιοδοξία στις γυναίκες του δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού

17/2/2019
Μια ανθρώπινη εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού με ομιλήτρια τη χειρουργ...
Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

18/2/2019
Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Μακρυχωρίου-Μανίκια για λόγους ασφαλείας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας