Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Επιλογή αυτοκτονίας χαρακτηρίζει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) την αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% στις επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες εστίασης.

Παρανοϊκή αύξηση του ΦΠΑ
Παρανοϊκή αύξηση του ΦΠΑ

Η ΓΣΕΒΕΕ με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευ.Βενιζέλο, ζήτησε να έχει άμεσα συνάντηση μαζί του για το θέμα.

Στην επιστολή αναφέρεται πως η διαδρομή για ένα νέο φορολογικό νόμο που θα υπηρετεί τις στοχεύσεις που θέτει το υπουργείο και που η ΓΣΕΒΕΕ αποδέχεται είναι «μάλλον και πάλι ναρκοθετημένη με εκ των προτέρων ειλημμένες βασικές επιλογές και τραγικά για την οικονομία και τις επιχειρήσεις πισωγυρίσματα», όπως η μείωση του ΦΠΑ στην διαμονή, στα καταλύματα, αλλά και η αύξηση κατά 77% στον ΦΠΑ στην εστίαση.

Σύμφωνα με την ΓΣΕΒΕΕ τα μέτρα αυτά θα οδηγήσουν σίγουρα σε μείωση εσόδων για επιχειρήσεις και Κράτος και όχι σε αύξηση κρατικών εσόδων και δεν θα επιτευχθούν μετά βεβαιότητας ούτε οι στόχοι που τίθενται για τον προϋπολογισμό.

«Ιδιαίτερα θα πρέπει να σας επισημάνουμε ότι θα πρέπει να ανακληθεί άμεσα η επιλογή 'αυτοκτονίας' που έγινε με την αύξηση κατά 10 μονάδες, δηλαδή 77%, του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες εστίασης (από 13% σε 23 %). Επιχειρήσεις που εκτός των άλλων αποτελούν και καταφύγιο για εργασία, κύρια νέων ανθρώπων, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο.»

Όπως σημειώνει η Συνομοσπονδία, αποτέλεσμα αυτής της «παρανοϊκής» επιλογής θα είναι δεκάδες χιλιάδες απώλειες θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα νέων για τους οποίους των κράτος θα κληθεί να καταβάλει επιδόματα ανεργίας.

in.gr
Δημοφιλή σήμερα

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

22/10/2018
Μια ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, καθώς η ώρα αλλάζει από θερινή σε χειμερινή....
Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

22/10/2018
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση στην παραλία της Χαλκίδας....
Νέο κατάστημα γυναικείων ρούχων και αξεσουάρ στη Χαλκίδα

Νέο κατάστημα γυναικείων ρούχων και αξεσουάρ στη Χαλκίδα

23/10/2018
Το γνωστό κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων και αξεσουάρ Εξαρχής, απέκτησε αδελφάκι. Άνοιξε στην Χαλκίδα το νέο κατάστημα Εξαρχής Pop Up Stor...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας