Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Με αφορμή την απόφαση της Κυβέρνησης να καταθέσει στις αρχές Οκτωβρίου το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) επισημαίνει ότι:

Α) Η εγκατάσταση των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων μας βρίσκει σύμφωνους. Η εγκατάσταση των ηλεκτρονικών συστημάτων είναι βασικό αίτημα του κλάδου τα τελευταία 10 χρόνια γιατί θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην παράνομη διακίνηση καυσίμων, από την οποία η απώλεια των δημοσίων εσόδων ξεπερνά τα 500 εκ. ευρώ ετησίως.
Β) Η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης μ’ αυτόν του πετρελαίου κίνησης, μας βρίσκει επίσης σύμφωνους γιατί αφαιρεί το κίνητρο της λαθρεμπορίας σε ότι αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης.
Διαφωνούμε όμως αν η απόφαση αυτή εφαρμοσθεί επί δικαίων και αδίκων.
Εφ’ όσον η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην εξίσωση του ΕΦΚ έστω και σταδιακά μέχρι το 2013 για τον έλεγχο και την πάταξη της λαθρεμπορίας στο πετρέλαιο θέρμανσης, πρέπει να φροντίσει άμεσα μέρος των εσόδων που θα εισπράξει από την πάταξη της λαθρεμπορίας, να τα διαθέσει για την επιδότηση κοινωνικών ομάδων μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων.

Πρέπει η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών να δημιουργήσει κατάλληλο μηχανισμό επιδότησης δικαιούχων πετρελαίου θέρμανσης, με εισοδηματικά και κλιματολογικά-γεωγραφικά κριτήρια άμεσα, γιατί ο χρόνος έναρξης της χειμερινής περιόδου είναι πολύ κοντά (15 Οκτωβρίου).

Ο χειμώνας προβλέπεται οικονομικά βαρύς για όλους τους Έλληνες, ας μην τον κάνουμε δυσβάστακτο και παγωμένο για τους συνταξιούχους, τους χαμηλόμισθους και τους άνεργους. Για όλους αυτούς κυριολεκτικά είναι θέμα επιβίωσης.

 
Δημοφιλή σήμερα

Το Audi On Tour επιστρέφει στη Χαλκίδα

Το Audi On Tour επιστρέφει στη Χαλκίδα

9/11/2018
Η Audi, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσετε και να οδηγήσετε τα νέα Audi A1 και Q3, καθώς και όλα τα κορυφαία μοντέλα της μάρκας....
Στις ΗΠΑ προσκεκλημένος της Αμερικάνικης κυβέρνησης ο Ευβοιώτης Γιάννης Μανώλης

Στις ΗΠΑ προσκεκλημένος της Αμερικάνικης κυβέρνησης ο Ευβοιώτης Γιάννης Μανώλης

13/11/2018
Πρόσκληση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να συμμετέχει στην 67η διοργάνωση του National Prayer Br...
Ξεκίνησε η δωρεάν διανομή φρούτων, λαχανικών και γάλακτος σε 800 σχολεία

Ξεκίνησε η δωρεάν διανομή φρούτων, λαχανικών και γάλακτος σε 800 σχολεία

13/11/2018
Ξεκίνησε η υλοποίηση του φετινού προγράμματος προώθησης της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας