Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Με αφορμή την απόφαση της Κυβέρνησης να καταθέσει στις αρχές Οκτωβρίου το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) επισημαίνει ότι:

Α) Η εγκατάσταση των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων μας βρίσκει σύμφωνους. Η εγκατάσταση των ηλεκτρονικών συστημάτων είναι βασικό αίτημα του κλάδου τα τελευταία 10 χρόνια γιατί θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην παράνομη διακίνηση καυσίμων, από την οποία η απώλεια των δημοσίων εσόδων ξεπερνά τα 500 εκ. ευρώ ετησίως.
Β) Η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης μ’ αυτόν του πετρελαίου κίνησης, μας βρίσκει επίσης σύμφωνους γιατί αφαιρεί το κίνητρο της λαθρεμπορίας σε ότι αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης.
Διαφωνούμε όμως αν η απόφαση αυτή εφαρμοσθεί επί δικαίων και αδίκων.
Εφ’ όσον η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην εξίσωση του ΕΦΚ έστω και σταδιακά μέχρι το 2013 για τον έλεγχο και την πάταξη της λαθρεμπορίας στο πετρέλαιο θέρμανσης, πρέπει να φροντίσει άμεσα μέρος των εσόδων που θα εισπράξει από την πάταξη της λαθρεμπορίας, να τα διαθέσει για την επιδότηση κοινωνικών ομάδων μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων.

Πρέπει η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών να δημιουργήσει κατάλληλο μηχανισμό επιδότησης δικαιούχων πετρελαίου θέρμανσης, με εισοδηματικά και κλιματολογικά-γεωγραφικά κριτήρια άμεσα, γιατί ο χρόνος έναρξης της χειμερινής περιόδου είναι πολύ κοντά (15 Οκτωβρίου).

Ο χειμώνας προβλέπεται οικονομικά βαρύς για όλους τους Έλληνες, ας μην τον κάνουμε δυσβάστακτο και παγωμένο για τους συνταξιούχους, τους χαμηλόμισθους και τους άνεργους. Για όλους αυτούς κυριολεκτικά είναι θέμα επιβίωσης.

 
Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

15/2/2019
Το ΤΕΕ/Π.Τ.Ευβοίας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών και συναδέλφων μηχανικών, διοργανώνει την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 ώρα 20:00 στην...
Συνεδρίασε η Επιτροπή για την κατάρτιση πρότασης έργων ΕΣΠΑ 2021-2027 για την Στερεά Ελλάδα

Συνεδρίασε η Επιτροπή για την κατάρτιση πρότασης έργων ΕΣΠΑ 2021-2027 για την Στερεά Ελλάδα

15/2/2019
Πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2019 στη Λαμία η συνεδρίαση της...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας