Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Οι εκλογές θα είναι εγκατάλειψη του σκάφους απο τον Γ.Παπανδρέου, δηλώνει ο βουλευτής Εύβοιας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ., Κώστας Μαρκόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ της Κυριακής». 
Ο  Κώστας Μαρκόπουλος
Ο Κώστας Μαρκόπουλος

ΕΡ.: Κύριε Μαρκόπουλε, πριν λίγες μέρες εξαπολύσατε επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα των Μ.Κ.Ο., ένα θέμα που έχει αναδείξει ο Ε.Τ., και μάλιστα κάνατε λόγο για προσπάθεια κομματικής άλωσης του Δημοσίου....

ΑΠ. Είναι πρωτοφανές και υπερβολικά προσβλητικό να θέλει το ΠΑΣΟΚ να υποδουλώσει το ΑΣΕΠ στις ΜΚΟ. Κανείς σοβαρός πολιτικός δεν είναι δυνατόν να αποδεχθεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο ΑΣΕΠ να δέχεται λίστες από ΜΚΟ αγνώστου εκπόρευσης και αμφισβητούμενης ποιότητας. Και ακόμα περισσότερο είναι προκλητικό κάποιες ΜΚΟ να ελέγχονται από βουλευτές μέσω συνεργατών τους. Έτσι οι ΜΚΟ μετατρέπονται σε ΚΟ (Κυβερνητικές Οργανώσεις). Είναι κατάντια για το πολιτικό σύστημα αυτή η τακτική. Δεν συμβάλλει σε τίποτα στη ζητούμενη αύξηση της αξιοπιστίας της πολιτικής. Και από την άλλη πλευρά του λόφου οι ΜΚΟ είναι θεσμός που οφείλει να υπηρετεί τον εθελοντισμό, να κινητοποιεί τους πολίτες σε στόχους υψηλούς και να λειτουργεί παράλληλα αλλά ανεξάρτητα από την πολιτεία. Σήμερα κάποιοι ανακάλυψαν ένα εύκολο τρόπο να κερδίσουν δύναμη και χρήματα χωρίς έλεγχο και χωρίς φόρους. Έτσι ακυρώνουν ότι ιδεαλιστικό και ειλικρινές γεννήθηκε μέσα από τη δράση των ΜΚΟ . Υποδουλώνεται μία προσπάθεια στο βωμό του πελατειακού κράτους.

ΕΡ.: Την ίδια ώρα μάλιστα που ετοιμάζεται εκκαθάριση στο Δημόσιο. Ανησυχείτε πως θα επικρατήσουν κομματικά κριτήρια;

ΑΠ.: Τι άλλο να επικρατήσει δηλαδή. Αν το διεστραμμένο μυαλό που συνέλαβε το σχέδιο είχε στόχο την αξιοκρατία και τη δικαιοσύνη θα είχε αφήσει τη δουλειά στον ΑΣΕΠ έστω κι αν την μοριοδότηση έκαναν οι ΟΤΑ ή ΔΕΚΟ ή το κεντρικό κράτος και τον τελικό έλεγχο το ΑΣΕΠ. Οτιδήποτε άλλο έχει οσμή αναδυόμενου σκανδάλου. Βέβαια προσωπικά δεν περιμένω κάτι καλύτερο από το ΠΑΣΟΚ. Έγινε επιβεβαίωση του παλιού κακού εαυτού του. Έγινε αναβάπτιση στην κολυμβήθρα του κομματικού κράτους. Δεν τους ενδιαφέρουν ούτε η αξιοκρατία ούτε η διαφάνεια. Ούτε τους νοιάζει η απελπισία των νέων που απεγνωσμένα ψάχνουν για δουλειά. Μόνο οι δικοί τους, οι αφισοκολλητές τους, ο κουτσοκουρεμένος στρατός να μένει όρθιος και ταϊσμένος και η άλλη κοινωνία ας μείνει ανυπεράσπιστη.

ΕΡ.: Πως κρίνετε το γεγονός ότι κοινωνικοί εταίροι ΓΣΕΕ κλπ να υλοποιήσουν ένα τμήμα από το πρόγραμμα διορισμών;

ΑΠ. Είναι λάθος της ΓΣΕΕ και του Ινστιτούτου Εργασίας. Ο συνδικαλισμός οφείλει να μείνει μακριά από παρόμοια σχέδια. Ήδη η αξιοπιστία της συνδικαλιστικής ηγεσίας δέχεται αρνητικές κριτικές. Τώρα αναλαμβάνει και κυβερνητικό έργο και μάλιστα με αντιμισθία των συμβασιούχων κάτω της εθνικής συλλογικής σύμβασης. Μόνο αυτό φτάνει για να ακυρώσουν το ρόλο τους αυτοί οι ίδιοι που έχουν αναδειχθεί για να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των πλέον φτωχών αυτής της κοινωνίας. Φαίνεται πως επανερχόμαστε στον κυβερνητικό συνδικαλισμό της δεκαετίας του 80… Δηλαδή πρασινοφρουροί του μνημονίου…

 

ΕΡ.: Μπαίνουμε σε ένα καυτό φθινόπωρο. Στο ΠΑΣΟΚ σας κατηγορούν πως επενδύετε σε κοινωνική αναταραχή για να πάρετε την εξουσία….

ΑΠ.: Η κοινωνική αναταραχή θα έρθει ερήμην των κομμάτων και των κελευσμάτων του πολιτικού συστήματος. Πλοηγός στην αναταραχή θα είναι η απελπισία, η ανεργία, η παντελής έλλειψη ελπίδας. Έννοιες όπως πολιτική συναίνεση και πολιτική συνεννόηση δεν έχουν πλέον ειδικό βάρος, ούτε αξία. Τώρα πλέον για να συνεχίσει μια κυβέρνηση χρειάζεται κοινωνική συναίνεση, που δεν την έχει… Η κοινωνία αντιστέκεται σθεναρά σ’ αυτό που έρχεται. Η Ν.Δ. δέχεται συνεχή μηνύματα για πιο σφοδρή αντιπολίτευση. Η μετάφραση αυτού είναι ότι η κοινωνία μας ζητά να την προστατεύσουμε και το ερώτημα πλέον για την Ν.Δ. είναι που πρέπει να είμαστε εμείς όταν ξεσπάσει πραγματική εξέγερση. Πρέπει να είμαστε πάνω ή κάτω από την πλατεία; Πρέπει να παραδώσουμε την αντίδραση στην αριστερά; Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό. Είναι βαθύτατα πολιτικό. Δεν περιέχει λαϊκισμό αλλά βαθύτατο πολιτικό προβληματισμό για την τακτική μας. Δεν αντιμετωπίζουμε μόνο ένα κακό μνημόνιο που θέλει αναδιαπραγμάτευση. Αντιμετωπίζουμε την ανίκανη, παθητική και παραδομένη στη μοίρα κυβέρνηση. Η θέση της Ν.Δ. θα έχει μεγάλη αξία γιατί θα καθοδηγήσει τις εξελίξεις και θα δώσει την ελπίδα και το όραμα.

ΕΡ.: Εκλογές βλέπετε; Είστε έτοιμοι στη Ν.Δ.;

ΑΠ.: Είμαστε κοντά όσο ποτέ σε εκλογές. Καλοδεχούμενες και από μας και πιστεύω από την κοινωνία. Θα είναι εκλογές εγκατάλειψης του σκάφους από τον Γ.Παπανδρέου με τη σφραγίδα του Ε.Βενιζέλου στην κατάρρευση της οικονομίας. Η Ν.Δ. είναι έτοιμη σε όλα. Το 80% των ψηφοδελτίων είναι έτοιμα. Οι θέσεις για την οικονομία κρυστάλλινες και οι απόψεις για το κοινωνικό κράτος και την ασφάλεια σαφείς. Η παρουσία του Α. Σαμαρά στην ΔΕΘ θα βάλει τη σφραγίδα της κυβερνησιμότητας της Ν.Δ.

ΕΡ.: Το επόμενο διάστημα η πολιτική αντιπαράθεση θα έρθει και στη Βουλή καθώς από εκεί θα περάσουν και τα νομοσχέδια με τις ριζικές αλλαγές. Τι στάση θα κρατήσετε ως παράταξη;

ΑΠ.: Όποια στάση κρατήσαμε μέχρι τώρα. Κάνουμε αντιπολίτευση με τον ίδιο τρόπο που θα κυβερνήσουμε. Πιστεύουμε στην νέα μεταπολίτευση της Ελλάδας, επενδύουμε στις ριζικές αλλαγές αλλά με την προϋπόθεση ότι αυτές οι αλλαγές δε θα μοιράζουν τη φτώχεια σε πολλούς αλλά θα δημιουργούν πρόσθετο πλούτο. Τέτοιες είναι τα κίνητρα για την επανεκκίνηση της «οικοδομής», η ρύθμιση των αυθαιρέτων, το ευέλικτο τραπεζικό σύστημα που θα στηρίξει τους μικρομεσαίους, η ανάπτυξη θεματικών πάρκων και ειδικών μορφών τουρισμού, τα κίνητρα για την επιστροφή των ναυτιλιακών επιχειρήσεων στον Πειραιά, οι αποκρατικοποιήσεις όπου το κράτος απέτυχε σαν επιχειρηματίας και τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια για προσέλκυση ξένων κεφαλαίων κλπ. Αυτά έχει ανάγκη η Ελλάδα. Αυτά θα φέρουν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ωστόσο η κυβέρνηση με πρόφαση ριζικών αλλαγών κάνει διευθετήσεις ελάχιστης αξίας. Πχ. η πλήρης χωρίς όρους πληθυσμιακή απελευθέρωση των ταξί το μόνο που κάνει είναι να δημιουργεί χάος. Οι υπάρχοντες ιδιοκτήτες ταξί είναι ήδη σε μεγάλη κάμψη εισοδήματος λόγω ύφεσης ενώ πολλοί χρωστούν το όχημα ή την άδεια. Οι επίδοξοι νέοι ιδιοκτήτες ελπίζουν άδικα ότι θα επιβιώσουν και οι πολίτες δεν αισθάνονται ότι κάτι θα αλλάξει στο τιμολόγιο ή στην εξυπηρέτηση υπέρ τους. Αυτή είναι ριζική αλλαγή ή ριζική απάτη;

ΕΡ.: Επιμένετε πάντως ότι δε θα ψηφίσετε τη νέα δανειακή σύμβαση…..

ΑΠ.: Νομίζω πως το μήνυμα της Ν.Δ. είναι απόλυτα ξεκάθαρο. Κάθε τι που είναι συνακόλουθο του κακού μνημονίου και της αποτυχημένης κυβερνητικής πολιτικής στην οικονομία μας βρίσκει απέναντι. Όταν τα λέγαμε μας χλεύαζαν. Όταν τους προτείναμε κοινή διαπραγμάτευση με κοινής αποδοχής πρωθυπουργό άντεξαν μόνο 6 ώρες… Σήμερα είναι φανερά ανίκανοι να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της χώρας. Πρέπει να φύγουν. Η κοινωνική συνοχή θα επανέλθει μόνο με νέα κυβέρνηση που θα φέρει νέα ελπίδα με αλλαγή στρατηγικής. Πιστεύω πολύ σ’ αυτό. Όπως πιστεύω πως ο Σαμαράς θα ζητήσει και θα πάρει καθαρή πολιτική εντολή, δηλαδή αυτοδυναμία. Οτιδήποτε άλλο νοθεύει το μήνυμα ελπίδας. Οι ασκήσεις ισορροπίας, σε μια χώρα με μηδενική εμπειρία κυβερνήσεων συνεργασίας δεν αποτελούν λύση. Όλα πάνω στην Ν.Δ. του Α. Σαμαρά λοιπόν. Θα είναι δύσκολα αλλά θα τα καταφέρουμε.

ΕΡ.: Τι πιστεύετε για την Ενωμένη Ευρώπη; Ανταπεξέρχεται στην κρίση ή υστερεί και γιατί;….

ΑΠ.: Σαφέστατα υπάρχει έλλειμμα πολιτικής και ίσως και συμμαχιών της ίδιας της Ε.Ε. με τον υπόλοιπο κόσμο. Η είσοδος του ΔΝΤ στα εσωτερικά ζητήματα του ευρώ έγινε μέσω Ελλάδος. Η Ε.Ε. κινείται με μεγάλη ταχύτητα σε έναν φιλελεύθερο μοντέλο σ’ όλους τους τομείς αλλά έχει μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοση του κοινωνικού κράτους. Ο νότος υστερεί πολύ και ο βορράς αρνείται να χαλαρώσει τους όρους. Λείπει το ευρωπαϊκό πολιτικό όραμα. Το οικονομικό όραμα από μόνο του είναι ρηχό. Η Ελλάδα είχε μεγάλη ευκαιρία να επηρεάσει προς ένα νέο όραμα και να κτίσει συμμαχίες στον Νότο. Πιστεύω ότι ο Α. Σαμαράς ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας θα το επιτύχει να δώσει φτερά και δύναμη στη χώρα μας, να εκμεταλλευτεί τη στρατηγική της θέση και τη γειτνίασή της με Ισραήλ, Αραβικό κόσμο, κράτη παρευξείνιας ζώνης και ασφαλώς Αιγαίο και Μεσόγειο.
Δημοφιλή σήμερα

Η Νατάσα Παζαΐτη χάρισε δύναμη και αισιοδοξία στις γυναίκες του δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού

Η Νατάσα Παζαΐτη χάρισε δύναμη και αισιοδοξία στις γυναίκες του δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού

17/2/2019
Μια ανθρώπινη εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού με ομιλήτρια τη χειρουργ...
Στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας θα φιλοξενηθεί το 30ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γάλακτος

Στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας θα φιλοξενηθεί το 30ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γάλακτος

15/2/2019
Το 30ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσποδνίας Εργαζομένων Γάλακτος Τροφίμων και ποτών ...
Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

18/2/2019
Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Μακρυχωρίου-Μανίκια για λόγους ασφαλείας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας