Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Με αφορμή τη συνέντευξη τύπου της Υπουργού Παιδείας κ. Άννας Διαμαντοπούλου, το Γραφείο Τύπου του ΑΡΜΑΤΟΣ ΝΕΩΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Oι σημερινές δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, παρ’ όλη την προσπάθεια ωραιοποίησης, δεν κρύβουν την τελματώδη κατάσταση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης – άμεσο απότοκο των επιταγών του μνημονίου, αλλά και την αδυναμία αντιμετώπισης χρόνιων ανεπαρκειών.

Οι ανακοινώσεις για τα τεράστια κενά στα δημοτικά σχολεία από τη ΔΟΕ κάνουν το ψηφιακό βιβλίο να φαντάζει μαγική εικόνα όταν τα βιβλία για την έναρξη της χρονιάς θα αργήσουν πολύ ακόμα.

Οι ελλείψεις λόγω συνταξιοδοτήσεων και χρόνιων δυσλειτουργιών δεν μπορούν να καλυφθούν με ελάχιστες νέες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, ούτε με αναπληρωτές που κατά το υπουργείο θα κριθεί πόσοι και που χρειάζονται μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Τέλος όσον αφορά την Γ’ βάθμια εκπαίδευση και εν αναμονεί των αποτελεσμάτων των πανελληνίων είναι ολοφάνερη η στρεβλή κατάσταση που επικρατεί : οι πανεπιστημιακοί χωρισμένοι στα δυο με συλλογή υπογραφών υπερ και κατά του νέου νόμου-πλαίσιο, η υπουργός δηλώνει ότι θα υπάρξουν αλλαγές μόνο σχετικά με το μοντέλο διοίκησης και όλα αυτά τη στιγμή που δεν θίγονται επαρκώς θέματα αξιολόγησης, χρηματοδότησης, παρεχόμενης γνώσης και φοιτητικής μέριμνας.

Τη στιγμή που η ελληνική οικογένεια πλήττεται από τα άδικα μέτρα του μνημονίου, κατ’ ομολογία και του υπουργού Οικονομίας, το ΕΙΝ καταργείται και η διανομή δωρεάν συγγραμμάτων με το νέο νόμο παύει, έχουμε μια υποβάθμιση που αν και δεν στοχεύει ευθέως προς το αρ.16 Σ, εμμέσως το καταργεί με τα οικονομικά κριτήρια που εισάγονται και την ισότιμη πλέον αντιμετώπιση των κολεγίων.

Το δικαίωμα στην γνώση και στην εκπαίδευση είναι αδιαπραγμάτευτο, ναι μεν χρειάζονται αλλαγές αλλά προς την ενίσχυση της αξιοκρατίας και του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης και όχι προς την αλλοίωση και την κατάργησή τους, με τις επιταγές της Tρόικας.

Η κυβέρνηση δείχνει ποιες είναι οι προτεραιότητές της. Λεφτά υπάρχουν για προσλήψεις ειδικών φρουρών και αποσπασμένων σε βουλευτικά και λοιπά γραφεία αστυνομικών καθώς και για καταστολή των δίκαιων αιτημάτων της νεολαίας και του λαού.

Για την παιδεία οι τσέπες είναι σφιχτές και αντί για νέες εστίες και βιβλία υπάρχουν μπόλικα δακρυγόνα και λεφτά για τους κάθε λογής συμβούλους εκποίησης της δημόσιας περιουσίας.

 
Δημοφιλή σήμερα

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

17/1/2019
Πέντε νέα πρόσωπα προστίθενται στην ομάδα του συνδυασμού «Αλλάζουμε» με επικεφαλής την Έλενα Βάκα....
Αποζημίωση σε καταναλωτή για ανεπιθύμητες κλήσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων

Αποζημίωση σε καταναλωτή για ανεπιθύμητες κλήσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων

17/1/2019
Ο ενάγων έλαβε με απόφαση του δικαστηρίου ποσό αποζημίωσης 3.000 ευρώ....
Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

16/1/2019
Από την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 θα επαναλειτουργήσει ο χώρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας