Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Τμήμα ομιλίας του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Μαρκόπουλου στο Σχέδιο Νόμου για τις Δημόσιες Συμβάσεις:

…”Είναι πολιτική κατάντια να φέρνετε σχέδιο νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις 22 μήνες μετά την ανάληψη της ευθύνης της κυβέρνησης που κυρίαρχο ρόλο έχει την περιστολή δαπανών του Δημοσίου και γενικότερα τη δημοσιονομική εξυγίανση…Και αυτό δειλά το κάνετε. Άλλο ένα μετέωρο βήμα όπως τόσα άλλα το καποτάζ, το ΕΣΠΑ, η ακίνητη περιουσία κλπ. Σε όλα αυτά σας στηρίξαμε αλλά με πενιχρά αποτελέσματα. Έχει άραγε αξία;

Το ίδιο με το προπτωχευτικό δίκαιο. Ήρθε αργά και δειλά. Με τις επιχειρήσεις στο κόκκινο και το 1 στα 3 μαγαζιά με λουκέτα.

Αργά, δειλά, απρόβλεπτα… Δεν πιστεύετε πια στον εαυτό σας. Δεν έχει ιδιαίτερη αξία που σας ενισχύουμε και αυτό δεν το καταλαβαίνετε. Βλέπετε τη συμφωνία μέσα από υστερικό διαθλαστικό φακό. Μεταφράζετε τη συναίνεση σε συνενοχή και μπερδεύετε το ορθολογιστικό με το κομματικό.

Εμείς ασκούμε αντιπολίτευση κατά πώς θα κυβερνήσουμε. Εμείς πιστεύουμε στην ανάπτυξη και τη ζητάμε. Εσείς νομοθετείτε με άμυνα στην ύφεση και στα αποτελέσματά της. Εσείς πάτε πίσω από τις εξελίξεις και μαζεύετε τα συντρίμμια της κατάρρευσης. Εμείς πάμε μπροστά και βάζουμε όρους ανάπτυξης και παραγωγής νέου πλούτου. Καταρρέετε σαν πολιτική δύναμη. Και είστε γαντζωμένοι πάνω μας, πάνω στη Νέα Δημοκρατία. Χρησιμοποιείτε τη θετική μας ψήφο ακόμα και σε μετέωρα βήματα σαν ένδειξη συγκυβέρνησης. Δεν συγκυβερνούμε. Δε θέλουμε να συγκυβερνήσουμε και ΔΕΝ θα πέσουμε μαζί σας. Θα μείνουμε όρθιοι σαν την εναλλακτική λύση. Την έχει ανάγκη ο τόπος.

Ξέρομε ότι έχετε στήσει έναν ολόκληρο μηχανισμό να πείσετε την κοινωνία ότι σας στηρίζουμε γιατί σας βολεύει. Έχετε ταυτίσει τον εαυτό σας με την έννοια της μοναδικής λύσης. Τι πιο αλαζονικό!!! Έχετε βαλθεί να ακυρώσετε το σημαντικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ασφαλώς δεν μπορείτε! Δεν είστε δυνατότεροι από τη λογική. Δεν είστε ισχυρότεροι από το Σύνταγμα! Δεν είστε ικανότεροι από το λαϊκό αίσθημα!

Ωστόσο δε θα αφαιρέσουμε από τον πολιτικό μας λόγο την ιδεολογία. Εμείς πιστεύουμε στην επιχειρηματικότητα την ιδιωτική, όχι τη δημόσια. Θέλουμε να τη διευκολύνουμε, όχι να τη χαϊδέψουμε. Θέλουμε τοπίο θετικό όχι άμυνα στην ύφεση!...”
Δημοφιλή σήμερα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΚΟ εκπαιδευτικών ΚΚΕ στη Χαλκίδα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΚΟ εκπαιδευτικών ΚΚΕ στη Χαλκίδα

15/2/2019
Πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα εκδήλωση της ΚΟ Εκπαιδευτικών του ΚΚΕ με θέμα «Οι εξελίξεις στην εκπαίδευση, ο κλάδος των εκπ...
Το Συνδικάτο τροφίμων και ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας κάνει Καταγγελία

Το Συνδικάτο τροφίμων και ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας κάνει Καταγγελία

15/2/2019
Το Συνδικάτο τροφίμων και ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας κάνει Καταγγελία για την σύγχρονη υγιεινή και ασφάλεια της εργασί...
Απαγορευτικό απόπλου του δρομολογίου πλοίου Κύμη-Σκύρος

Απαγορευτικό απόπλου του δρομολογίου πλοίου Κύμη-Σκύρος

15/2/2019
Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 το δρομολόγιο Κύμη - Σκύρος 19:00 δεν θα εκτελεστεί λόγω απαγορευτικού απόπλου....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας