Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Τη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν οι Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς Ελλάδας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη θεματολογία της συνεδρίασης.... Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε, έντονα, για το θεματολόγιο της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Το καλοκαίρι, που σε λίγες μέρες γίνεται παρελθόν, ήταν γεμάτο από κυβερνητικά μέτρα και εξαγγελίες που έχουν σαφή αντιλαϊκό χαρακτήρα και στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ολιγαρχίας του πλούτου και των μονοπωλίων.

Στην κορυφή βρίσκονται τα φορομπηχτικά μέτρα, που αναμένεται να δυσκολέψουν σημαντικά την ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Η αύξηση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής.
 
Στην ίδια λογική, συνεχίζονται και εντείνονται οι προσπάθειες για την ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεων που λειτουργούν κάτω από δημόσιο έλεγχο.
Η πλήρης ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης παιδείας, σε κλίμα ουσιαστικής συναίνεσης - μάλιστα - των δυνάμεων, που ζητούν από τον λαό θυσίες και υποταγή, χωρίς αντίκρισμα.
Οι αντιδραστικού χαρακτήρα συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, που θα χειροτερέψουν παραπέρα την υγειονομική περίθαλψη του λαού.

Ταυτόχρονα, προετοιμάζεται στο λαό το κλίμα και για νέα μέτρα, προφανώς χειρότερα, αφού η διεθνής συγκυρία είναι αρνητική για την χώρα μας και οι φιλικοί, κατά τα άλλα, δανειστές της δυσκολεύουν τις διαδικασίες των δανείων που θα χρυσοπληρώσουμε.
Επιχειρούν να βαθύνουν την εξάρτηση της Χώρας μας και ζητάνε ακόμα και μέτρα αποικιοκρατικού χαρακτήρα, με στόχο να εξασφαλίσουν την κυριαρχία κα την εκμετάλλευση του λαού μας για πολλά χρόνια.

Σε αυτές τις συνθήκες, πρέπει να πάρουμε υπόψη μας και ορισμένους πολύ σημαντικούς δείκτες.
• Η ανεργία στην περιοχή μας αυξήθηκε κατακόρυφα. Επίσημα, φτάνει στο 20,14% και ανεπίσημα ξεπερνάει το 25%, πλήττοντας κυρίως νέες ηλικίες και γυναίκες.
• Εκατοντάδες μισό-δουλεύουν και κακοπληρώνονται χωρίς να μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Χωρίς ασφάλεια και προοπτική.
• Οι απολύσεις έχουν αυξηθεί κατά 30%, σε σχέση με το περυσινό πρώτο εξάμηνο.
• Εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις έκλεισαν, ενώ αρκετές εξετάζουν την δυνατότητα τους να επιβιώσουν, μεταθέτοντας την απόφαση για το Φθινόπωρο. Τα ανεξόφλητα γραμμάτια και οι επιταγές αυξήθηκαν κατά 204%, μέσα σε δύο χρόνια.
• Χιλιάδες μικρό-μεσαίοι αγρότες ζουν με δανεικά και ετοιμάζονται να ζητήσουν νέα δάνεια για την καινούργια καλλιεργητική περίοδο.
• Από μια πρόχειρη έρευνα, 1943 παροχές ηλεκτρικού ρεύματος, σε κατοικίες, διεκόπησαν γιατί δεν εξοφλήθηκαν.
• Άγνωστο είναι ακόμη πόσες οικογένειες δεν θα στείλουν τα παιδιά τους για σπουδές, επειδή δεν τα βγάζουν πέρα, όταν πέρυσι, μόνο στα ΤΕΙ Λαμίας και Χαλκίδας δεν έκαναν εγγραφή 249 επιτυχόντες.

Σε αυτές τις συνθήκες και με το σημερινό θεματολόγιο του, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποδείχνεται πως κινείται και λειτουργεί μακριά από τις ανάγκες και τα πραγματικά προβλήματα του λαού.

Πως συζητάει και αποφασίζει διευκολύνοντας τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων. Την καλλιέργεια αυταπατών.

Πως συμβάλλει αποφασιστικά στο να περάσει η δημαγωγία των κυβερνώντων με την διαχείριση θέσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, με νέα μορφή απασχόλησης που αξιοποιεί τις κοινωνικές ανάγκες και προσφέρει, αντί του αναγκαίου μισθού, βοήθημα. Με εταιρείες που θα πραγματοποιούν τις προσλήψεις.

Πως συμβάλλει ουσιαστικά στο να περάσουν κοινωνικές υπηρεσίες που είναι ευθύνη και υποχρέωση του κράτους στον λαό, που θα πρέπει να τις αγοράζει. Πως η τοπική και περιφερειακή διοίκηση αποδέχονται αρμοδιότητες χωρίς τους ανάλογους πόρους που χρειάζεται η υλοποίηση τους. Τι γίνεται με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς; Πως αντιμετωπίσθηκε το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών, χωρίς να φτάσουν μέχρι σήμερα οι αναγκαίες πιστώσεις;

Κοιτάξτε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Έχουν την δική τους σημασία που κανένας δεν αρνείται…

Είναι, όμως, αυτά τα κύρια;

Γιατί, πριν από αυτά, δεν συζητούνται η ανεργία, η άδικη φορολογία, τα προβλήματα της παιδείας, τα προβλήματα των αυτo-απασχολούμενων;

Δεν κάνατε λάθος.
Δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας παράλειψης η διαμόρφωση της ημερήσιας διάταξης και της στάσης σας.

Απλά σήμερα πιο ξεκάθαρα από ποτέ αποδείχνεται πως είσιε κομμάτι της ταξικής κεντρικής εξουσίας, που περίτεχνα την συμπληρώνεται και την κάνετε πιο αποτελεσματική στους στόχους της ενάντια στους εργαζόμενους. Στην υπεράσπιση του εκμεταλλευτικού συστήματος που ζούμε.

Γι΄αυτό σας καταγγέλλουμε και ζητάμε να συζητηθούν άμεσα και συγκεκριμένα τα σημαντικά ζητήματα που αναφέρουμε:
• Ανεργία.
• Άδικη φορολογία.
• Προβλήματα παιδείας.
• Αυτοαπασχολούμενοι.
Ζητάμε να διαμορφωθεί εδώ και τώρα σχετικό χρονοδιάγραμμα.

Δεν μας φοβίζει η συναίνεση ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, ΛΑΟΣ και Δημοκρατικής Συμμαχίας στο ζήτημα του πλαισίου νόμου για την Ανώτατη εκπαίδευση.
Η επιχειρηματολογία μας και η ζωή θα την αποκαθηλώσουν.
Δεν θα επιτρέψουν να λειτουργήσει σαν προκάλυμμα για αντιλαϊκά σενάρια και αντεργατικά μέτρα.
Δεν θα εξαπατήσει, ούτε φυσικά θα αποκοιμίσει τον λαό.

 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας