Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

To 2007, η φούσκα του real estate σκάει στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποτελώντας τη θρυαλλίδα για τη χειρότερη παγκόσμια οικονομική κρίση στη μεταπολεμική ιστορία. Η κρίση επεκτείνεται και στην ευρωπαϊκή κτηματαγορά.

Οι τιμές των ακινήτων στην Ισπανία έχουν βουλιάξει ενώ σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες οι τιμές των ακινήτων κινούνται πτωτικά. Ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να σκάσει, σύμφωνα με οικονομολόγους και αναλυτές, είναι και η κινεζική αγορά του real estate.

Υπάρχουν, όμως, χώρες στις οποίες η αγορά ακινήτων ανθίζει. Οι οικονομικοί δείκτες ευημερούν και οι τιμές των ακινήτων τους ακολουθούν στην ανοδική τους πορεία. Χονγκ Κονγκ, Βραζιλία, Ταϊλάνδη, Ταϊβάν και Νορβηγία αποδεικνύονται οι σύγχρονοι παράδεισοι του real estate.

Χονγκ Κονγκ
Αύξηση τιμών κατοικίας: 19.76%
Αύξηση ΑΕΠ (2010): 6.8%

Το Χονγκ Κονγκ συνέχισε τη ραγδαία του ανάπτυξη το προηγούμενο έτος, με την οικονομία του να μεγεθύνεται κατά 6.8% του ΑΕΠ. Η πόλη είναι η κύρια πύλη εξαγωγών της Κίνας. Στις ιδιαίτερα υψηλές τιμές συμβάλλουν το γεωγραφικό μέγεθος της πόλης και τα προάστια που είναι σχετικά μικρά. Έτσι, οι νέες κατασκευές θεωρείται κάτι εξαιρετικά δύσκολο.

Σάο Πάολο – Βραζιλία
Αύξηση τιμών κατοικίας: 19.5%
Αύξηση ΑΕΠ (2010): 7.5%

Ο πληθωρισμός στη Βραζιλία είναι σχετικά υψηλός τα τελευταία 2 χρόνια, λόγω των μεγάλων και ξαφνικών αυξήσεων στους μισθούς. Η ζήτηση αγαθών και υπηρεσιών από την ταχεία αναδυόμενη μεσαία τάξη έχει συμβάλλει στις πληθωριστικές πιέσεις. Η αύξηση στις τιμές των ακινήτων θα μπορούσαν να επιταχυνθούν περισσότερο.

Ταϊλάνδη
Αύξηση τιμών κατοικίας: 7.75%
Αύξηση ΑΕΠ (2010): 7.8%

Η σχετικά ισχυρή ανάπτυξη του ΑΕΠ της Ταϊλάνδης είναι μόνο ένας από τους λόγους για την άνθηση της αγοράς κατοικίας. Η κεντρική κυβέρνηση είναι άλλος ένας λόγος. Η κυβέρνηση έχει θεσπίσει αρκετά προγράμματα για να δώσει ώθηση στη συγκεκριμένη αγορά.

Ταϊβάν
Αύξηση τιμών κατοικίας: 6.43%
Αύξηση ΑΕΠ (2010):10.8%

Η συνεχιζόμενη ευημερία της Ταϊβάν στηρίζεται στην ικανότητα του κράτους να σχεδιάζει και να παράγει προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Ένας από τους κύριους λόγους για την αύξηση της αξίας των ακινήτων είναι η μεγάλη συγκέντρωση του πληθυσμού στην πρωτεύουσα Ταϊπέι.

Νορβηγία
Αύξηση τιμών κατοικίας: 5.93%
Αύξηση ΑΕΠ (2010): 0.4%

Η Νορβηγία μπορεί να είναι μία χώρα με μεγάλη γεωγραφική έκταση, αλλά το 1/3 από τα 5 εκατομμύρια κατοίκους ζουν στις 5 μεγαλύτερες πόλεις. Η χώρα έχει τεράστια αποθέματα σε πετρέλαιο και ένα πολύ υψηλό θετικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Οι φόροι είναι υψηλοί, αλλά το κοινωνικό κράτος είναι ισχυρό και δημιουργεί ένα σύγχρονο δείκτη προστασίας. Ως αποτέλεσμα, επιτρέπει στους Νορβηγούς να έχουν σημαντικά κέρδη από τους μισθούς τους οδηγώντας τις αξίες των ακινήτων προς τα πάνω.

Πηγή: 24h.gr, newsbeast.gr
Δημοφιλή σήμερα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

«Street Festival» στον Πεζόδρομο της Ερμού στη Χαλκίδα

13/9/2018
Το πρώτο υπαίθριο Φεστιβάλ στον Πεζόδρομο της Ερμού είναι γεγονός....
Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

17/9/2018
Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφί...
Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

18/9/2018
Με το σύνθημα κάνε το καλό βγάλ' το από το γιαλό, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας