Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

To 2007, η φούσκα του real estate σκάει στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποτελώντας τη θρυαλλίδα για τη χειρότερη παγκόσμια οικονομική κρίση στη μεταπολεμική ιστορία. Η κρίση επεκτείνεται και στην ευρωπαϊκή κτηματαγορά.

Οι τιμές των ακινήτων στην Ισπανία έχουν βουλιάξει ενώ σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες οι τιμές των ακινήτων κινούνται πτωτικά. Ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να σκάσει, σύμφωνα με οικονομολόγους και αναλυτές, είναι και η κινεζική αγορά του real estate.

Υπάρχουν, όμως, χώρες στις οποίες η αγορά ακινήτων ανθίζει. Οι οικονομικοί δείκτες ευημερούν και οι τιμές των ακινήτων τους ακολουθούν στην ανοδική τους πορεία. Χονγκ Κονγκ, Βραζιλία, Ταϊλάνδη, Ταϊβάν και Νορβηγία αποδεικνύονται οι σύγχρονοι παράδεισοι του real estate.

Χονγκ Κονγκ
Αύξηση τιμών κατοικίας: 19.76%
Αύξηση ΑΕΠ (2010): 6.8%

Το Χονγκ Κονγκ συνέχισε τη ραγδαία του ανάπτυξη το προηγούμενο έτος, με την οικονομία του να μεγεθύνεται κατά 6.8% του ΑΕΠ. Η πόλη είναι η κύρια πύλη εξαγωγών της Κίνας. Στις ιδιαίτερα υψηλές τιμές συμβάλλουν το γεωγραφικό μέγεθος της πόλης και τα προάστια που είναι σχετικά μικρά. Έτσι, οι νέες κατασκευές θεωρείται κάτι εξαιρετικά δύσκολο.

Σάο Πάολο – Βραζιλία
Αύξηση τιμών κατοικίας: 19.5%
Αύξηση ΑΕΠ (2010): 7.5%

Ο πληθωρισμός στη Βραζιλία είναι σχετικά υψηλός τα τελευταία 2 χρόνια, λόγω των μεγάλων και ξαφνικών αυξήσεων στους μισθούς. Η ζήτηση αγαθών και υπηρεσιών από την ταχεία αναδυόμενη μεσαία τάξη έχει συμβάλλει στις πληθωριστικές πιέσεις. Η αύξηση στις τιμές των ακινήτων θα μπορούσαν να επιταχυνθούν περισσότερο.

Ταϊλάνδη
Αύξηση τιμών κατοικίας: 7.75%
Αύξηση ΑΕΠ (2010): 7.8%

Η σχετικά ισχυρή ανάπτυξη του ΑΕΠ της Ταϊλάνδης είναι μόνο ένας από τους λόγους για την άνθηση της αγοράς κατοικίας. Η κεντρική κυβέρνηση είναι άλλος ένας λόγος. Η κυβέρνηση έχει θεσπίσει αρκετά προγράμματα για να δώσει ώθηση στη συγκεκριμένη αγορά.

Ταϊβάν
Αύξηση τιμών κατοικίας: 6.43%
Αύξηση ΑΕΠ (2010):10.8%

Η συνεχιζόμενη ευημερία της Ταϊβάν στηρίζεται στην ικανότητα του κράτους να σχεδιάζει και να παράγει προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Ένας από τους κύριους λόγους για την αύξηση της αξίας των ακινήτων είναι η μεγάλη συγκέντρωση του πληθυσμού στην πρωτεύουσα Ταϊπέι.

Νορβηγία
Αύξηση τιμών κατοικίας: 5.93%
Αύξηση ΑΕΠ (2010): 0.4%

Η Νορβηγία μπορεί να είναι μία χώρα με μεγάλη γεωγραφική έκταση, αλλά το 1/3 από τα 5 εκατομμύρια κατοίκους ζουν στις 5 μεγαλύτερες πόλεις. Η χώρα έχει τεράστια αποθέματα σε πετρέλαιο και ένα πολύ υψηλό θετικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Οι φόροι είναι υψηλοί, αλλά το κοινωνικό κράτος είναι ισχυρό και δημιουργεί ένα σύγχρονο δείκτη προστασίας. Ως αποτέλεσμα, επιτρέπει στους Νορβηγούς να έχουν σημαντικά κέρδη από τους μισθούς τους οδηγώντας τις αξίες των ακινήτων προς τα πάνω.

Πηγή: 24h.gr, newsbeast.gr
Δημοφιλή σήμερα

Η ταινία Jurassic World: Το βασίλειο έπεσε, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία Jurassic World: Το βασίλειο έπεσε, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

7/6/2018
Η ταινία Jurassic World: Το βασίλειο έπεσε, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη ...
Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

4/6/2018
Η Συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν τελικά, η συνάντηση που ζητούν όλοι και αυτήν την χρονιά! ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας