Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σε 978.000 ευρώ εκτιμάται η οικονομική ζημιά της εταιρείας μέρος του οποίου είναι ζημιά και του ελληνικού δημοσίου.

Τρεις (3) δικογραφίες σχηματίσθηκαν σε βάρος τριών (3) ημεδαπών, ηλικίας 32, 35 και 37 ετών, στις πόλεις της Καρδίτσας και της Λαμίας, οι οποίοι και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από στελέχη της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για υποκλοπή, αποκρυπτογράφηση και παράνομη διανομή τηλεοπτικού συνδρομητικού σήματος μέσω διαδικτύου.
Ειδικότερα, ύστερα από μήνυση που υπέβαλλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ανώνυμη εταιρία παροχής υπηρεσιών σε ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, σχετικά με δορυφορική πειρατεία και παράνομη διανομή τηλεοπτικού σήματος της σε μεγάλο αριθμό παράνομων συνδρομητών, σχηματίσθηκε δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας, εκδόθηκαν διατάξεις και βουλεύματα άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών.
Από την αστυνομική ηλεκτρονική έρευνα, που έγινε στο πλαίσιο των διευκολύνσεων της άρσης του σχετικού απορρήτου, διακριβώθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και τα στοιχεία ταυτότητας των εμπλεκόμενων προσώπων. Όπως διαπιστώθηκε από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα οι ανωτέρω διαμοίραζαν το κωδικοποιημένο τηλεοπτικό σήμα σε 723 επιβεβαιωμένους χρήστες του διαδικτύου, που κατείχαν ειδικές συσκευές αποκωδικοποίησης.
Σε έρευνες που διεξήχθησαν, προ 12ημέρου, από στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στις οικίες και τα καταστήματα, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, των προαναφερομένων ατόμων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Δέκα (10) δορυφορικοί δέκτες
• Δύο (2) φορητοί Η/Υ
• Επτά (7) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ
• Επτά (7) φορητά αποθηκευτικά μέσα (usb sticks)
• Μία (1) συσκευή μόντεμ-ρούτερ
• Τρεις (3) αναγνώστες καρτών (card readers)
• Έξι (6) κάρτες θέασης δορυφορικών καναλιών
• Δύο (2) κεντρικές μονάδες Η/Υ, η μία εκ των οποίων λειτουργούσε αποκλειστικά ως server με συνδεδεμένους επάνω της εννέα (9) καρταναγνώστες
• Δεκαεπτά (17) σελίδες με στοιχεία από το πελατολόγιο ενός εκ των συλληφθέντων (ονοματεπώνυμα, τηλέφωνα επικοινωνίας, χρηματικά ποσά) και
• Λοιπό υλικό που αποδεικνύει την επικοινωνία με τους χρήστες και την αποδοχή πληρωμών μέσω ηλεκτρονικής υπηρεσίας.
Η οικονομική ζημία που έχει υπολογιστεί για τις παραπάνω παράνομες πράξεις, κατ’ ελάχιστη εκτίμηση της εγκαλούσας εταιρίας, κυμαίνεται στο χρηματικό ποσό των (978.000) ευρώ, μέρος των οποίων αποτελεί ζημία του Ελληνικού Δημοσίου ως ΦΠΑ και ποσοστό από υφιστάμενη Σύμβαση μεταξύ των δύο μερών.
Οι τρεις (3) συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις τοπικές Εισαγγελικές Αρχές, παραπέμφθηκαν σε τακτικούς ανακριτές και τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.
Παράλληλα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., για τη διερεύνηση της υπόθεσης όσο αφορά το φορολογικό σκέλος.

 
Δημοφιλή σήμερα

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

17/9/2018
Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφί...
Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

18/9/2018
Με το σύνθημα κάνε το καλό βγάλ' το από το γιαλό, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού...
Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

17/9/2018
Ο Home Radio 89.1, ο σταθμός που τα τελευταία χρόνια κάνει τη διαφορά στα ερτζιανά της Χαλκίδας ξεκινάει τις εκπομπές του στις 24 Σεπτεμβρίου 2018....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας