Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Υπέρ των ανοιχτών πανεπιστημίων τάσσεται η πλειοψηφία των πρυτάνεων, που συνεδριάζουν εκτάκτως από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, υπό τη σκιά των δεκάδων καταλήψεων σχολών και τμημάτων από φοιτητές.

Στη σύνοδο έγινε γενική αποτίμηση της κατάστασης, ενώ όπως είπε ο πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Κ.Ρέμελης, η συνεδρίαση γίνεται παρουσία συνταγματολόγων. 'Όπως, διαφαίνεται οι πρώτες κρίσιμες αποφάσεις είναι αυτές που αφορούν στην οργάνωση της Επιτροπής για την εκλογή των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης.

Ο κ. Ρέμελης τόνισε ότι μέσα από την εφαρμογή των διατάξεων, είναι βέβαιο ότι θ' αναδειχθούν τα προβλήματά τους. Ειδικά, αναφέρθηκε στο θέμα του κοσμήτορα που ουσιαστικά διορίζεται, ενώ ο πρύτανης εκλέγεται από το σύνολο των μελών ΔΕΠ.

Οι πρυτάνεις, μέχρι στιγμής, προσανατολίζονται να προσφύγουν στα Συνταγματικά Δικαστήρια και έτσι όταν εκδοθεί η πρώτη πράξη, που είναι η Διαπιστωτική, μέσα σε 60 ημέρες θα μπορεί να προσβληθεί. Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο ότι θα προσφύγουν ενιαία όλοι, καθώς υπάρχουν και εκείνοι που διαφωνούν.

Σε ερώτηση σχετικά με τις καταλήψεις, ο κ. Ρέμελης είπε ότι δεν είναι υπεύθυνοι οι πρυτάνεις, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν εξέθρεψαν αυτοί τα φαινόμενα των κομματικών νεολαιών. Επισήμανε, όμως, ότι ουδείς φοιτητής εκλήθη να πει τη γνώμη του κατά την περίοδο της συζήτησης του νομοσχεδίου.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, χαρακτήρισε την κατάσταση στα Πανεπιστήμια «δύσκολα διαχειρίσιμη», εκτίμησε ότι «πάει να χαθεί ο έλεγχος» και πρόσθεσε: «εμείς θέλουμε την ομαλή λειτουργία των Πανεπιστημίων, η κατάσταση όμως είναι δύσκολη».

Σε ερώτηση τι απαντούν οι πρυτάνεις στην έκκληση της υπουργού Παιδείας, από τη Βουλή, για ανοιχτά Πανεπιστήμια ο κ. Αλμπάνης απάντησε ότι «αυτή την έκκληση την έχουμε κάνει και εμείς», θυμίζοντας και ανάλογες κινήσεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Τέλος, επισήμανε τα προβλήματα υποχρηματοδότησης που εξακολουθούν, όπως είπε, εκτός των άλλων να ταλαιπωρούν τα ιδρύματα.

In.gr
Δημοφιλή σήμερα

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

22/10/2018
Μια ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, καθώς η ώρα αλλάζει από θερινή σε χειμερινή....
Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

22/10/2018
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση στην παραλία της Χαλκίδας....
Νέο κατάστημα γυναικείων ρούχων και αξεσουάρ στη Χαλκίδα

Νέο κατάστημα γυναικείων ρούχων και αξεσουάρ στη Χαλκίδα

23/10/2018
Το γνωστό κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων και αξεσουάρ Εξαρχής, απέκτησε αδελφάκι. Άνοιξε στην Χαλκίδα το νέο κατάστημα Εξαρχής Pop Up Stor...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας