Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σεπτέμβρης 2011: Οι εκπαιδευτικοί παρουσιάστηκαν στα σχολεία, αλλά στα κέντρα διανομής βιβλίων δεν υπάρχουν... βιβλία, καταγγέλλει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας τραγική την απόφαση να μοιραστούν στους μαθητές φωτοτυπίες και dvd και καλεί το Υπ.Παιδείας να μεριμνήσει άμεσα για την κάλυψη των σχολείων με βιβλία.
τραγική και απαράδεκτη η κατάσταση φέτος στα σχολεία
τραγική και απαράδεκτη η κατάσταση φέτος στα σχολεία

 Το Δ.Σ. της ΔΟΕ έγκαιρα είχε επισημάνει και είχε προειδοποιήσει το Υπουργείο Παιδείας για το απαράδεκτο γεγονός της καθυστέρησης τύπωσης των σχολικών βιβλίων. Η επισήμανση αυτή «προσπεράστηκε» από το Υπουργείο Παιδείας και η πολιτική ηγεσία έκανε λόγο για την έγκυρη διανομή των βιβλίων.
 Δυστυχώς, σήμερα 5 Σεπτεμβρίου και ενώ οι εκπαιδευτικοί παρουσιάστηκαν στα σχολεία, η πραγματικότητα είναι τραγική. Υπάρχουν κέντρα διανομής βιβλίων που δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ βιβλίο ! ! ! και άλλα κέντρα που έχουν ελάχιστους από τους 126 τίτλους βιβλίων, για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μια κατάσταση πρωτόγνωρη και απαράδεκτη.
 Τα λόγια είναι περιττά…..
Οι μαθητές , σε λίγες ημέρες που θα πάνε στα σχολεία, δε θα έχουν βιβλία.
 Οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές σε συνδυασμό με την ολιγωρία – αδιαφορία και τη διοικητική απορρύθμιση δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που οδηγεί την εκπαίδευση σε επικίνδυνους δρόμους.
 Αν λάβουμε υπόψη μας τις ανακοινώσεις του Υπουργείου που μετακυλύει τις ευθύνες του και δίνει «εντολές» στους Περιφερειακούς Διευθυντές και στους Διευθυντές εκπαίδευσης για να διανεμηθούν στους μαθητές, με ευθύνη, μάλιστα, των Συλλόγων Διδασκόντων και των Δ/ντών Σχολικών Μονάδων – αντί βιβλίων – dvd και φωτοτυπίες…… τότε το θέμα γίνεται τραγικό.
 Η προκλητική στάση του Υπουργείου μεγαλώνει ακόμα περισσότερο ύστερα από τις αποκαλύψεις του τύπου ότι προχώρησε με σκανδαλώδη τρόπο (καθυστέρησε πολύ την προμήθεια με κανονικό διαγωνισμό) σε απευθείας ανάθεση στην προμήθεια του χαρτιού με πολλαπλάσια τιμή !!!
 Και το «κερασάκι στην τούρτα» είναι ότι τα έξοδα της εκτύπωσης φωτοτυπιών και dvd θα κληθούν να πληρώσουν οι ήδη υπερχρεωμένες και υποχρηματοδοτημένες σχολικές επιτροπές και οι γονείς.
 Το Δ.Σ. της ΔΟΕ καταγγέλλοντας την πρωτοφανή αυτή κατάσταση καλεί:
 Το Υπουργείο Παιδείας να μεριμνήσει να φτάσουν άμεσα τα βιβλία σε κάθε Δημοτικό Σχολείο της χώρας, πριν την έναρξη των μαθημάτων.
 Επίσης καλεί:
• Τα Δ.Σ. των συλλόγων να ενημερώσουν άμεσα τους συλλόγους διδασκόντων, να μην καλύψουν το πρόβλημα, να αρνηθούν κατηγορηματικά να ζητήσουν χρήματα από τους γονείς ή από κάθε λογής ιδιώτες-χορηγούς και να προγραμματίσουν μαζί με τους συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε. και με τους συλλόγους γονέων, κοινές συνελεύσεις ενημέρωσης και απόφασης αγώνα ώστε να μπλοκάρουν τη διάθεση χρημάτων από τις σχολικές επιτροπές γι’ αυτό το λόγο.
•  Τους συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. να απαιτούν την άμεση απόδοση των χρημάτων των λειτουργικών δαπανών στις σχολικές επιτροπές από τις Δ.Ε.Π. και την άμεση κατανομή τους στα σχολεία.
• Εκπαιδευτικούς και γονείς να συσπειρωθούν και να παλέψουν μαζί για την υπεράσπιση και διεύρυνση της Δωρεάν Δημόσιας Εκπαίδευσης και της δωρεάν παροχής βιβλίων σε όλα τα παιδιά.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΟΥΤΕ 1 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΓΟΝΙΟΥ

ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ – ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΣΟ ΥΨΗΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ.

 
Δημοφιλή σήμερα

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια

21/2/2019
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ που ισχύει από το Σάββατο 23 μέχρι και την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, στην Εύβοια....
Αλλάζουν ημερομηνία οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Χαλκίδα λόγω καιρικών συνθηκών

Αλλάζουν ημερομηνία οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Χαλκίδα λόγω καιρικών συνθηκών

21/2/2019
Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Χαλκίδα: «Αποκριάτικο Γλέντι» και «Τα Γαϊτανάκια του Ε...
Η Κυβέρνηση θα διασφαλίσει τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και την απασχόληση των εργαζόμενων

Η Κυβέρνηση θα διασφαλίσει τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και την απασχόληση των εργαζόμενων

21/2/2019
Tην Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 ο τέως Υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας