Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Ο Δήμος Καρύστου, σε συνεργασία με το επιστημονικό σωματείο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, διοργάνωσε το 1Ο Θερινό Σχολείο στο Μαρμάρι, από τις 27-31 Αυγούστου.

Τα θερινά Σχολεία είναι διοργανώσεις όπου παιδιά με ή χωρίς τους γονείς τους μεταβαίνουν σ’ έναν τόπο, διαμένουν συνήθως σε μία ξενοδοχειακή μονάδα και παρακολουθούν θεματικά εκπαιδευτικά προγράμματα, κάνοντας διακοπές και διευρύνοντας ταυτόχρονα τους εκπαιδευτικούς τους ορίζοντες.

Ως θεσμός, πέραν των εκπαιδευτικών σκοπών και στόχων που υπηρετούν, δημιουργούν στις περιοχές που διοργανώνονται τις προϋποθέσεις για σταδιακή καθιέρωση της περιοχής ως προορισμός εκπαιδευτικού τουρισμού. Ο εκπαιδευτικός τουρισμός ως εναλλακτικός τουρισμός θα μπορούσε να συμβάλλει στην μείωση της εποχικότητας του τουρισμού στην περιοχή μας και να επιφυλάξει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην ενίσχυση της τουριστικής αγοράς στο άμεσο και απώτερο μέλλον.
Στα πλαίσια αυτά, ο Δήμος Καρύστου ξεκίνησε τη διοργάνωση ενός τέτοιου σχολείου με σκοπό την θεσμοθέτηση του και την επέκταση του και σε άλλες εκδηλώσεις με επιστημονικά σωματεία, σχολεία και άλλους εκπαιδευτικούς φορείς. Η περιοχή μας με το ιδιαίτερο φυσικό της κάλλος, με την μικρή απόσταση από την Αθήνα και το αεροδρόμιο αλλά και με αξιόλογες ξενοδοχειακές μονάδες, έχει όλες τις προϋποθέσεις για να επιτευχθεί αυτό.

Το Θερινό Σχολείο, που διοργανώθηκε στο Μαρμάρι, εκτός από τα παιδιά από άλλα σχολεία , παρακολούθησαν και μαθητές από την περιοχή μας. Η συμμετοχή μαθητών της περιοχή μας εξασφαλίστηκε με την ευγενική χορηγία των εταιριών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Ανεμοπύλη ΑΕ και RF ENERGY. Η επιλογή έγινε με βαθμολογικά κριτήρια. Το πρόγραμμα παρακολούθησαν και εκπαιδευτικοί από τα σχολεία της περιοχής μας. Το πρόγραμμα των εισηγήσεων υποστηρίχθηκε από αξιόλογους πανεπιστημιακούς δασκάλους

πηγή: karystiapress.gr
Δημοφιλή σήμερα

To 1ο «Chalkida Street Food Festival» είναι γεγονός!

To 1ο «Chalkida Street Food Festival» είναι γεγονός!

19/2/2019
Η μεγαλύτερη γιορτή φαγητού έρχεται για πρώτη φορά στην πόλη της Χαλκίδας από την Παρασκευή 3 έως και την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 μπροστά στο Κόκκινο...
Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

Επιδείνωση του καιρού με ψύχος και χιόνια στην Εύβοια από το Σάββατο

19/2/2019
Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία νέο κύμα κακοκαιρίας, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα επικρατήσει το Σα...
Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Κόπηκε στα δύο το χωριό Μακρυχώρι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

18/2/2019
Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Μακρυχωρίου-Μανίκια για λόγους ασφαλείας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας