Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στη βουλή φέρνει το θέμα της κατάργησης της Γ΄Τάξης του Λυκείου Αγίας Άννας, ο Σίμος Κεδίκογλου και υπογραμμίζει το άδικο της εν λόγω απόφασης για τους νέους και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.
Στην απαξίωση και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου οδηγούν οι αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για κατάργηση Λυκειακών τάξεων με αποτέλεσμα τις έντονες αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και των γονέων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και η περίπτωση της κατάργησης της Γ’ τάξης του Λυκείου της Αγίας Άννας που ανακοινώθηκε λίγες ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Ο βουλευτής Εύβοιας, τομεάρχης ΜΜΕ της Ν.Δ, Σίμος Κεδίκογλου φέρνει το θέμα στη Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι άδικη και έχει προκαλέσει τις διαμαρτυρίες μαθητών, καθηγητών και γονέων, καθώς όχι μόνο στερείται το δικαίωμα στη μόρφωση, αλλά πλήττεται η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, που ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με σημαντικότερο αυτό της ανεργίας με συνέπεια πολλές οικογένειες να μην έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τα στοιχειώδη στα παιδιά τους. Υπογραμμίζεται, ότι ο Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης- Αγίας Άννας είναι ορεινός με δύσκολο και απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο, αλλά κυρίως με έλλειψη συγκοινωνιών, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη μετάβαση των μαθητών στο πλησιέστερο σχολείο. Σε περίπτωση δε που καταργηθεί η τάξη θα πρέπει να διανύουν περισσότερα από 80 χιλιόμετρα σε καθημερινή βάση με ό, τι αυτό συνεπάγεται στην προετοιμασία και την επίδοση των μαθητών. Η συνέχιση της λειτουργίας της Γ’ τάξης του Λυκείου της Αγίας Άννας κρίνεται αναγκαία και ζητείται να ανακληθεί η απόφαση της Υπουργού για την κατάργησή της.Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας