Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σκληρή απάντηση δίνει το γραφείο τύπου του Δημάρχου Καρύστου, Νίκου Μανώλη στις καταγγελίες του Γ.Τσολάκη:

Τα γνωστά φαντάσματα του παρελθόντος – με επικεφαλής τον γνωστό προβοκάτορα από την ένδοξη δεκαετία του ’80 - έκαναν πάλι την εμφάνιση τους με μία επιστολή «υβριστική» τόσο προς το ύφος της και το περιεχόμενο της όσο και ως προς τον σκοπό της. Κατανοούμε την πικρία του! Βλέπουμε την απόγνωση του (μίας και ο νεοσύστατος Δήμος δεν έγινε – για ακόμη μία φορά – όχημα «επιβίωσης» του), αλλά δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τις ασύστολες καταγγελίες – αερολογίες του. Όπως δεν καταλαβαίνουμε τις αγωνιώδεις προσπάθειες του για να μπλοκάρει οτιδήποτε θετικό γίνεται κατά τους πρώτους δύσκολους μήνες της εφαρμογής του προγράμματος Καλλικράτη.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τις καταγγελίες του για την τέλεση των πρώτων δημοτικών συμβουλίων στα Στύρα. Ως απάντηση προς αυτό αναφέρουμε ότι επιλέχθηκε η συγκεκριμένη λύση, ώστε να μην επιβαρύνουμε τον δημοτικό προϋπολογισμό με την ενοικίαση χώρου. Η απόφαση για συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων στα Στύρα ήταν ομόφωνη. Επίσης, την Παρασκευή 5 Αυγούστου έγινε και η πρώτη συνεδρίαση στα Καλύβια. Κατά αυτό τον τρόπο όχι μόνο εξοικονομούμε χρήματα, αλλά «εκμεταλλευόμαστε» και όλους τους διαθέσιμους δημοτικούς χώρους. Ακόμη, αγαπητέ κύριε Τσολάκη πρέπει και εσείς να αντιληφθείτε ότι οι εποχές έχουν αλλάξει. Μην διαχωρίζεται τους δημότες σε καρυστινούς, μαρμαριώτες, στουραϊτες. Επιπλέον, πρέπει και εσείς να κατανοήσετε ότι η καταστροφική δεκαετία του ’80 πέρασε αφήνοντας πίσω συντρίμμια όχι μόνο για την Καρυστία, αλλά και ολόκληρη τη χώρα. Οι πρακτικές που διορίζαμε κόσμο από τα παράθυρα, που αναθέταμε σε συγγενικά μας πρόσωπα εργολαβίες του ΟΤΕ (ήταν τότε που ανοίγαμε ένα λάκκο για να περάσουμε τα καλώδια και μετά από ένα μήνα τον ξανανοίγαμε για να ξαναπεράσουμε καλώδια), που δημιουργούσαμε προβλήματα με το ιδιοκτησιακό μέσω προγραμμάτων Natura, τα οποία βέβαια συνοδεύτηκαν από πακτωλό χρημάτων που κανείς δεν ξέρει που διοχετεύτηκαν, τελείωσαν. Αυτά και άλλα πολλά (ξέρετε εσείς ποια είναι τα άλλα και που βρίσκονται τα πολλά – αναφερόμαστε και στους παλιούς συντρόφους σας στη μάχη) μας οδήγησαν σε ένα ατροφικό, υπερχρεωμένο και εξαρτημένο από τους ξένους δανειστές κράτος.
Αναφέρεστε στην παραίτηση του τέως Αντιδημάρχου κου Κώστα Διγαλέτου από την οικονομική επιτροπή. Όταν κάποιος θέλει να παραιτηθεί από κάποια θέση έχει αναφαίρετο δικαίωμα να το πράξει. Ως προς την αναφορά σας για τον νέο Αντιδήμαρχο καθαριότητας κο Νίκο Μανώλη, επιτρέψτε μας να σας υπενθυμίσουμε ότι εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης δημοτικός σύμβουλος και για την τοποθέτηση του υπεύθυνος είναι ο Δήμαρχος, όχι τα «φαντάσματα» του παρελθόντος τύπου Τσολάκη. Επίσης, έχουμε την εντύπωση ότι δεν αντιλαμβάνεστε ή δεν θέλετε να αντιληφθείτε την πραγματικότητα. Η αντίδραση των πολιτών είναι κάτι παραπάνω από θετική σε ζητήματα καθαριότητας και ευρύτερης καθημερινότητας. Είναι δικαίωμα σας να ασχολείστε με τις εντυπώσεις. Σας αφήνουμε μόνο σας σε αυτό το δρόμο που επιλέξατε και κοιτάζουμε τα θέματα ουσίας. Με πυξίδα την ουσιαστική προσφορά πορευόμαστε, με βάση την ουσία θα κριθούμε.

Με έκπληξη διαβάζουμε περί διαδικασιών για την υδροδότηση στους Τσακαίους. Επιτέλους, κοιτάξτε την ουσία και όχι τις εντυπώσεις. Υπάρχει μελέτη καλής λειτουργίας και το κόστος του έργου είναι κατά 50% φθηνότερο. Σταθείτε επιτέλους στο γεγονός ότι οι κάτοικοι του συγκεκριμένου χωριού δεν είχαν νερό και μεριμνήσαμε για αυτό άμεσα, φθηνά και αποτελεσματικά. Ενημερωτικά σας λέμε ότι η ΣΑΤΑ έφτασε στο Δήμο τέλος Ιουλίου. Θα αφήναμε τους πολίτες χωρίς νερό;

Σχετικά με τον διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο τόσο ως προς τους τέως Δήμους Μαρμαρίου, Στυρέων, Καρύστου και Κοινότητας Καφηρέως στο διαδίκτυο έχει αναρτηθεί η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο Δήμαρχος Καρύστου, επί 12 συναπτά έτη Δήμαρχος Μαρμαρίου, έχει αναφέρει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να γίνει έλεγχος και στο Μαρμάρι και στην Κάρυστο. Βέβαια, απορούμε για «ξεκάθαρες» περιπτώσεις κακοδιαχείρισης, υπεξαίρεσης και σπατάλης όπως στα Στύρα και στον Καφηρέα, γιατί δεν έχουν προχωρήσει οι υποθέσεις μετά μάλιστα από την αποστολή ακράδαντων στοιχείων. Αλήθεια για τον παλιό σύντροφο στη μάχη και συνοδοιπόρο Γιώργο Χουντάση δεν θα δείξετε έστω το παραμικρό ενδιαφέρον; Τουλάχιστον για τα μάτια του κόσμου! Να σας ενημερώσουμε ότι στον τέως Δήμο Μαρμαρίου είχε γίνει εξονυχιστικός έλεγχος, κατόπιν καταγγελιών των συνεργατών σας, και το πόρισμα θριαμβευτικά καταρρίπτει τις αερολογίες σας. Άλλωστε οι οφειλές από τον τέως Δήμο Μαρμαρίου είναι ελάχιστες. Όσο για αυτά που αναφέρετε περί παράνομου λογαριασμού υποθέτουμε ότι κάνετε κάποιο λάθος. Λογικά αναφέρεστε στις περιπτώσεις Στυρέων και Καφηρέως. Εάν πάλι όχι, καλό θα ήταν να ζητήσετε ταπεινά συγνώμη για την λάσπη που εξαπολύετε!

Τέλος, η πορεία του Νίκου Μανώλη ως Δήμαρχου Μαρμαρίου είναι γνωστή. Το επιβεβαιώνει άλλωστε και η συνεχής στήριξη των δημοτών της συγκεκριμένης περιοχής. Έχει σχεδιάσει, υλοποιήσει και δρομολογήσει τα μεγαλύτερα έργα στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό, βέβαια, που δεν είναι γνωστό είναι το γεγονός ότι για την καθυστέρηση ορισμένων από αυτών όπως ο Βιολογικός Καθαρισμός και η Αποχέτευση κύριοι υπεύθυνοι είναι κάποια τοπικά στελέχη (όμοιοι Τσολάκη) που προσπαθούν με θεμιτά και αθέμιτα μέσα να λειτουργήσουν αποτρεπτικά. Γνωρίζουν πολύ καλά οι μαρμαριώτες ποιοι προσπαθούν να αποτρέψουν με κάθε τρόπο την ολοκλήρωση του Βιολογικού. Επ’ ευκαιρία ενημερώνουμε και εσάς ότι το συγκεκριμένο έργο ξεμπλοκάρισε και θα υλοποιηθεί σύντομα. Για αυτό, λοιπόν, καθόλου μην ανησυχείτε!

Κύριε Τσολάκη τους τελευταίους μήνες διακρίνουμε μία εντονότατη ανησυχία, συνοδευόμενη από μία επιχείρηση κατασκευής λάσπης από μέρους σας. Κάποιος θα μπορούσε να σας απαντήσει με 2-3 λέξεις επικαλούμενος τα συμφραζόμενα από τα λόγια του Γεωργίου Παπανδρέου: « Ποιος το λέει αυτό ο Τσολάκης; Α, τότε δεν έχει καμία σημασία». Παρόλα αυτά θελήσαμε να σας απαντήσουμε σεβόμενοι το γεγονός ότι διατελέσατε Δήμαρχος Καρύστου κατά το παρελθόν. Φροντίστε και εσείς, λοιπόν, να σεβαστείτε τον πρώην θεσμικό σας ρόλο. Ίσως έτσι μπορείτε, ως ένα βαθμό, να εξιλεωθείτε για τις αμαρτίες του παρελθόντος. Αν πάλι σας είναι δύσκολο να συμβιβαστείτε σας αφήνουμε τον «σκοτεινό» ρόλο του συκοφάντη. Εμείς συνεχίζουμε τον δρόμο της προσφοράς και του καθημερινού αγώνα. Στο τέλος, άλλωστε, θα κάνουμε ταμείο!

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας