Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Για ακόμα μια φορά ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας υπερασπίζεται την Ελλάδα και τα ευρωομόλογα.

Δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ διατείνεται υπέρ του ευρωομολόγου και υπερασπίζεται την εργατικότητα των Ελλήνων.

Σε συνέντευξη, που παραχώρησε στη Λε Μοντ ο κ. Σρέντερ τάσσεται υπέρ “της θέσπισης μιας ευρωπαϊκής οικονομικής κυβέρνησης και υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων” ενώ καλεί τις κυβερνήσεις να μην ακολουθήσουν την κοινή γνώμη για τη σωτηρία του ευρώ. Όπως είπε χαρακτηριστικά “ στην παρούσα κατάσταση πρέπει να καταπολεμήσουμε τις τάσεις επανεθνικοποίησης, προκειμένου να οικοδομήσουμε μία πραγματική οικονομική κυβέρνηση στους κόλπους της ευρωζώνης με τη δημιουργία ευρωομολόγων”.

Ο κ. Σρέντερ δε διστάζει να κρίνει τη διάδοχό του Αγκελα Μέρκελ και να υπερασπισθεί, μεταξύ άλλων, την εργατικότητα των Ελλήνων. Ο πρώην καγκελάριος είπε ότι “σε ένα πρώτο στάδιο η κ Μέρκελ έκανε το λάθος να δώσει μεγάλη σημασία σε αυτά που έγραφε ο κίτρινος τύπος. Το πιο μεγάλο λάθος της ήταν το να πει ότι οι Έλληνες δεν δουλεύουν αρκετά, όταν στην πραγματικότητα εργάζονται περισσότερο από τους Γερμανούς. Ήταν λάθος”.

Σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται από χθες στο Der Spiegel είχε δηλώσει ότι “ήταν λάθος η δημόσια εξύβριση της Ελλάδας” ενώ είχε ταχθεί υπέρ του ευρωομολόγου.

πηγή: 24h NewsRoom
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας