Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Άλυτα παραμένουν τα προβλήματα στο χώρο της υγείας, τα οποία αναμένεται να οξυνθούν εξαιτίας των κυβερνητικών αποφάσεων για περικοπή των δαπανών για τη δημόσια υγεία, κάτι που θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην παροχή υπηρεσιών στους πολίτες, επισημαίνει ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου που φέρνει το θέμα στη βουλή. 

Το κυβερνητικό σχέδιο για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των γιατρών, οι οποίοι προτείνουν να επιτραπεί η συμμετοχή όλων των γιατρών που το επιθυμούν με κλαδική σύμβαση και όσοι δεν το επιθυμούν να έχουν το δικαίωμα της συνταγογραφήσεως.
Ο βουλευτής Εύβοιας, τομεάρχης ΜΜΕ της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου φέρνει το θέμα στη Βουλή, μεταφέροντας το κλίμα ανησυχίας που επικρατεί με δεδομένα τα σοβαρά προβλήματα στο Νομό.
Όπως αναφέρεται, οι κλινικές των τριών Νοσοκομείων της Εύβοιας, αλλά και τα Κέντρα Υγείας, δουλεύουν με οριακό αριθμό ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη ενίσχυσής τους.
Τα Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου μετατρέπονται σε Κέντρα Υγείας, που θα διοικούνται από ένα κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο στη Χαλκίδα.
Στο Νοσοκομείο Κύμης η μονάδα τεχνητού νεφρού υπολειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της υποβάθμισης των παροχών υγείας είναι και το ότι δεν προβλέπεται τίποτα για την ενίσχυση του προσωπικού, για να δουλεύει τρεις βάρδιες και την ίδρυση μονάδας τεχνητού νεφρού στη βόρεια Εύβοια.
Αδιευκρίνιστο παραμένει, επίσης, αν θα γίνουν τα παραρτήματα του ΙΚΑ, Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου και αν θα τακτοποιηθούν οι εργασιακές σχέσεις των ταμειακών γιατρών.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί όλης της Ελλάδας, αλλά και της Εύβοιας, η οποία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ανέργων, στηρίζονται στις πληρωμές των ταμείων, ωστόσο, παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην εξόφληση.
Καταστροφικό για τη δημόσια υγεία χαρακτηρίζεται και το ότι στο νόμο για τις μεταμοσχεύσεις τα διαγνωστικά κέντρα δεν είναι απαραίτητο να ιδρύοντα από γιατρούς κατά πλειοψηφία ή να έχουν μόνο ένα τόπο λειτουργίας, αλλά μπορούν να ανοίγουν όσα παραρτήματα θέλουν.
Ο ιατρικός κόσμος εκφράζει την αντίθεσή του στη λογική των περικοπών για οικονομικούς λόγους που θα είναι σε βάρος των υπηρεσιών υγείας τους λαού.


 
Δημοφιλή σήμερα

Σφοδρή σύγκρουση με ντεραπάρισμα ΙΧ στην οδό Ληλαντίων στη Χαλκίδα

Σφοδρή σύγκρουση με ντεραπάρισμα ΙΧ στην οδό Ληλαντίων στη Χαλκίδα

20/9/2018
Το ατύχημα συνέβη στη συμβολή των οδών Ληλαντίων και Μεγασθένους, λίγο μετά τις 18:30. Από το τρακάρισμα ντεραπάρισε α...
Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Η καλόγρια» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

13/9/2018
Η ταινία «Η καλόγρια» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Πέμπτη 20 εώς και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018....
Η ταινία «Ο Κυνηγός» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Ο Κυνηγός» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

21/9/2018
Η ταινία «Ο Κυνηγός» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 20 εώς και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018. ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας