Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Κλέαρχος Περγαντάς, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας : «Το ΤΕΕ είναι σταθερός συνεργάτης μας στο δύσκολο έργο της έγκαιρης και αποτελεσματικής υλοποίησης του ΕΣΠΑ και των προγραμμάτων της Περιφέρειας»

φωτό απο τη σύσκεψη
φωτό απο τη σύσκεψη

Με τον Πρόεδρο Απ. Καραναστάση και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς, συναντήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών και στελεχών των Υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Σε μια εποικοδομητική συνάντηση εργασίας αναπτύχθηκαν και συζητήθηκαν θέματα υλοποίησης των έργων στη Στερεά Ελλάδα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και τις Συλλογικές Αποφάσεις.

Το δύσκολο έργο της Περιφέρειας σε ότι αφορά τη διαχείριση και υλοποίηση του ΕΣΠΑ, επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ ΤΑΣ, και στην ίδια κατεύθυνση με την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά στο Περιφερειακό Συμβούλιο, επεσήμανε την ανάγκη αποτελεσματικής υλοποίησης του ΕΣΠΑ, την εντατικοποίηση των προσπαθειών για την επίτευξη του κανόνα «ν+3», καθώς και την αναγκαιότητα εξορθολογισμού του ΕΣΠΑ και εκκαθάρισης των συλλογικών αποφάσεων.

Σημαντικά και μεγάλα έργα συζητήθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης, ενώ παράλληλα επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια και να εξαντληθούν οι παρεμβάσεις στους κεντρικούς φορείς, ώστε να ολοκληρωθούν οι μελέτες και η κατασκευή των έργων σε μεγάλους οδικούς άξονες της Στερεάς Ελλάδας, όπως Λαμία – Καρπενήσι – Αγρίνιο, Θήβα – Λιβαδειά, Ιτέα – Αντίρριο, άξονες της Εύβοιας.

«Μια ουσιαστική συνεργασία» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, τη συνάντηση με το ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς, τονίζοντας «Είναι δύσκολη και ενδιαφέρουσα η δουλειά που έχουμε να υλοποιήσουμε. Οι στόχοι της απορρόφησης του ΕΣΠΑ για το 2011, επιβάλλουν να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές μας και να εστιάσουμε στην έγκαιρη και ομαλή πορεία υλοποίησης του προγράμματος.
Το ΤΕΕ είναι ένας σταθερός συνεργάτης στο δύσκολο έργο που έχουμε επωμιστεί και έχουμε συγκλίνουσες απόψεις, που πιστεύω θα συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων μας. Επιδίωξή μας είναι να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα και παρά την κρίση και τις ασφυκτικές πιέσεις στη ροή των χρηματοδοτήσεων να προχωρήσουμε : να δημοπρατήσουμε και να υλοποιήσουμε έργα, να τακτοποιήσουμε υποχρεώσεις και οφειλές προς τους αναδόχους, να αποδώσουμε ολοκληρωμένες και χρήσιμες παρεμβάσεις στη Στερεά Ελλάδα και στην κοινωνία».

 

 

 
Δημοφιλή σήμερα

Η παιδική ταινία «Tad: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Tad: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

22/02/2018
Η παιδική ταινία «Tad: Το μυστικό του βασιλιά Μίδα» έρχεται στον Κινηματογράφο...
Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας για την μεταφορά μαθητών

Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας για την μεταφορά μαθητών

22/02/2018
Συνάντηση εργασίας με θέμα τη μεταφορά μαθητών πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπ...
Είχαν «ρημάξει» καταστήματα και σπίτια στον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου

Είχαν «ρημάξει» καταστήματα και σπίτια στον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου

22/02/2018
Εξιχνιάσθηκαν συνολικά έξι κλοπές, κυρίως από επιχειρήσεις και οικίες σε περιοχές του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας