Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Στην 90η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται η χώρα μας στις επιδόσεις της, σύμφωνα με το World Economic Forum
Ουραγός στη ανταγωνιστικότητας ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται η Ελλάδα και μάλιστα πέφτοντας επτά θέσεις, από πέρυσι.

Φέτος, έφθασε την 90η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο, ανάμεσα σε 142 χώρες, σύμφωνα με νέα έκθεση του World Economic Forum.

Κατά το τρέχον έτος, η χώρα μας λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης χρέους, αναφέρει η έκθεση, έφθασε στην 140η θέση σε σχέση με τη γενικότερη μακροοικονομική προοπτική της, ενώ σε σχέση με την αγορά εργασίας βρίσκεται στην 126η θέση, γεγονός που, όπως λέει η έκθεση, εμποδίζει την Ελλάδα να βγει από την κρίση. Στο κριτήριο των χρηματαγορών βρίσκεται στην 110η θέση.

Σύμφωνα με την έρευνα η Ελλάδα είναι λιγότερο ανταγωνιστική από γειτονικές χώρες όπως η Ρουμανία, η Αλβανία και το FYROM, αλλά και την Μποτσουάνα, τη Γουατεμάλα και το Λίβανο, καθώς και η τελευταία σε ανταγωνιστικότητα από τις χώρες της ΕΕ.

Πάντως, όπως σχολιάζει η έκθεση του World Economic Forum, η χώρα μας έχει κάποιες δυνατότητες στις οποίες μπορεί να βασιστεί, όπως το εργατικό δυναμικό της, που αποτελείται από ανθρώπους ιδιαίτερα μορφωμένους με γνώσεις στις νέες τεχνολογίες και δυνατότητες παραγωγικότητας.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, πρώτη σε όλες τις κατατάξεις βρίσκεται η Ελβετία, δεύτερη έρχεται η Σιγκαπούρη και τρίτη η Σουηδία. Ακολουθούν η Φινλανδία, Γερμανία, Ολλανδία, Δανία, η Ιαπωνία και δέκατη η Μ. Βρετανία.

πηγή: 24h NewsRoom
Δημοφιλή σήμερα

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

22/10/2018
Μια ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, καθώς η ώρα αλλάζει από θερινή σε χειμερινή....
Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

22/10/2018
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση στην παραλία της Χαλκίδας....
Νέο κατάστημα γυναικείων ρούχων και αξεσουάρ στη Χαλκίδα

Νέο κατάστημα γυναικείων ρούχων και αξεσουάρ στη Χαλκίδα

23/10/2018
Το γνωστό κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων και αξεσουάρ Εξαρχής, απέκτησε αδελφάκι. Άνοιξε στην Χαλκίδα το νέο κατάστημα Εξαρχής Pop Up Stor...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας