Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ραντεβού στις 10 το πρωί στο Γενικό Λογιστήριο έδωσαν οι τεχνοκράτες της τρόικας, κλιμάκιο της οποίας επέστρεψε στην Αθήνα προκειμένου να κλείσει με την κυβέρνηση τον προυπολογισμό του 2011 που παρουσιάζει σημαντικές αποκλίσεις ως προς τους στόχους του μνημονίου, ακόμη κι απ΄αυτούς τους αναθεωρημένους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Ο έλεγχος αρχίζει και πάλι μέσα σε κλίμα δυσπιστίας από την πλευρά των ξένων και άγχους από την πλευρά των ελλήνων καθώς κατά την επίσκεψη του Αυγούστου διαπιστώθηκαν σημαντικές αποκλίσεις στόχων και αποτελεσμάτων τόσο ως πρός το σκέλος των εσόδων όσο κι επί των δαπανών του προυπολογισμού αλλά το κυριότερο «αδυναμίες» στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων μέτρων με την κυβέρνηση.

Ως εκ τούτου αν κατά τον έλεγχο που αρχίζει σήμερα και θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη των «αφεντικών» δηλαδή των κκ. Πόουλ Τόμσεν, Ματίας Μόρς και Κλάους Μαζούχ στις 14 Σεπτεμβρίου, θα κριθεί η καταβολή ή όχι της έκτης δόσης της βοήθειας ύψους 8 δισ. ευρώ που προβλέπεται από το «Μνημόνιο 1», οι προϋποθέσεις και ο χρόνος της εκταμίευσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η τρόικα ανεβάζει το έλλειμμα του τρέχοντος προυπολογισμού στο 8 - 8,1% του ΑΕΠ, αποδεχόμενη τις επιπτώσεις της βαθύτερης των προβλέψεων ύφεσης στην οικονομία, αλλά ταυτόχρονα επισημαίνει την αποτυχία της κυβέρνησης τόσο στην προσπάθεια αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής όπου τα προβλεπόμενα για εφέτος έσοδα υπολογίζονται στο «μηδέν» αλλά και στις υπερβάσεις δαπανών των υπουργείων και ειδικά του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ο έλεγχος πλέον θα επικεντρωθεί σ΄αυτά τα σημεία και στις διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα και θα οδηγούν σε περικοπές αποδοχών στο δημόσιο, ενδεχομένως και απολύσεις μέσω της εργασιακής εφεδρείας αλλά και στο πάγωμα των μεγάλων κονδυλίων του προυπολογισμού όπως οι επιχορηγήσεις ώστε να «κλειδώσουν» τα νούμερα του προϋπολογισμού.

Το δεύτερο στοιχείο του ελέγχου θα είναι τα στοιχεία επί του σχεδίου προυπολογισμού του 2012 που θα πρέπει να στηριχθεί και να απεικονίζει τους στόχους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος για μείωση του ελλείματος κάτω από το 7% του ΑΕΠ.

Η κυβέρνηση που πιέζεται πλέον ασφυκτικά για να λάβει αποφάσεις ουσίας, κι όχι «να ψηφίζει νομοσχέδια που δεν εφαρμόζονται» όπως σχολιάζουν καυστικά οικονομικοί παράγοντες, θα πρέπει να καταθέσει το σχέδιο προϋπολογισμού στη Βουλή την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι η χθεσινή δήλωση του προέδρου του Eurogroup κ.Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πως η έκτη δόση δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη αν δεν τηρηθούν όλοι οι όροι που έχουν τεθεί για τη χορήγησή της.

Το μήνυμα έχει ληφθεί στην Αθήνα και πλέον το οικονομικό επιτελείο ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος και ο αναπληρωτής του κ. Φιλ. Σαχινίδης προετοιμάζονται και για τα χειρότερα, δηλαδή να κληθούν να αντιμετωπίσουν «χρηματοδοτικό κενό» στα δημόσια οικονομικά τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου που θα είναι ταμειακά δύσκολες.

πηγή: dailynews24.gr, tovima.gr
Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ mo...
Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

15/2/2019
Το ΤΕΕ/Π.Τ.Ευβοίας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών και συναδέλφων μηχανικών, διοργανώνει την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 ώρα 20:00 στην...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας