Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ραντεβού στις 10 το πρωί στο Γενικό Λογιστήριο έδωσαν οι τεχνοκράτες της τρόικας, κλιμάκιο της οποίας επέστρεψε στην Αθήνα προκειμένου να κλείσει με την κυβέρνηση τον προυπολογισμό του 2011 που παρουσιάζει σημαντικές αποκλίσεις ως προς τους στόχους του μνημονίου, ακόμη κι απ΄αυτούς τους αναθεωρημένους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Ο έλεγχος αρχίζει και πάλι μέσα σε κλίμα δυσπιστίας από την πλευρά των ξένων και άγχους από την πλευρά των ελλήνων καθώς κατά την επίσκεψη του Αυγούστου διαπιστώθηκαν σημαντικές αποκλίσεις στόχων και αποτελεσμάτων τόσο ως πρός το σκέλος των εσόδων όσο κι επί των δαπανών του προυπολογισμού αλλά το κυριότερο «αδυναμίες» στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων μέτρων με την κυβέρνηση.

Ως εκ τούτου αν κατά τον έλεγχο που αρχίζει σήμερα και θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη των «αφεντικών» δηλαδή των κκ. Πόουλ Τόμσεν, Ματίας Μόρς και Κλάους Μαζούχ στις 14 Σεπτεμβρίου, θα κριθεί η καταβολή ή όχι της έκτης δόσης της βοήθειας ύψους 8 δισ. ευρώ που προβλέπεται από το «Μνημόνιο 1», οι προϋποθέσεις και ο χρόνος της εκταμίευσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η τρόικα ανεβάζει το έλλειμμα του τρέχοντος προυπολογισμού στο 8 - 8,1% του ΑΕΠ, αποδεχόμενη τις επιπτώσεις της βαθύτερης των προβλέψεων ύφεσης στην οικονομία, αλλά ταυτόχρονα επισημαίνει την αποτυχία της κυβέρνησης τόσο στην προσπάθεια αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής όπου τα προβλεπόμενα για εφέτος έσοδα υπολογίζονται στο «μηδέν» αλλά και στις υπερβάσεις δαπανών των υπουργείων και ειδικά του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ο έλεγχος πλέον θα επικεντρωθεί σ΄αυτά τα σημεία και στις διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα και θα οδηγούν σε περικοπές αποδοχών στο δημόσιο, ενδεχομένως και απολύσεις μέσω της εργασιακής εφεδρείας αλλά και στο πάγωμα των μεγάλων κονδυλίων του προυπολογισμού όπως οι επιχορηγήσεις ώστε να «κλειδώσουν» τα νούμερα του προϋπολογισμού.

Το δεύτερο στοιχείο του ελέγχου θα είναι τα στοιχεία επί του σχεδίου προυπολογισμού του 2012 που θα πρέπει να στηριχθεί και να απεικονίζει τους στόχους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος για μείωση του ελλείματος κάτω από το 7% του ΑΕΠ.

Η κυβέρνηση που πιέζεται πλέον ασφυκτικά για να λάβει αποφάσεις ουσίας, κι όχι «να ψηφίζει νομοσχέδια που δεν εφαρμόζονται» όπως σχολιάζουν καυστικά οικονομικοί παράγοντες, θα πρέπει να καταθέσει το σχέδιο προϋπολογισμού στη Βουλή την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι η χθεσινή δήλωση του προέδρου του Eurogroup κ.Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πως η έκτη δόση δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη αν δεν τηρηθούν όλοι οι όροι που έχουν τεθεί για τη χορήγησή της.

Το μήνυμα έχει ληφθεί στην Αθήνα και πλέον το οικονομικό επιτελείο ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος και ο αναπληρωτής του κ. Φιλ. Σαχινίδης προετοιμάζονται και για τα χειρότερα, δηλαδή να κληθούν να αντιμετωπίσουν «χρηματοδοτικό κενό» στα δημόσια οικονομικά τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου που θα είναι ταμειακά δύσκολες.

πηγή: dailynews24.gr, tovima.gr
Δημοφιλή σήμερα

Audi Moment: Ετοιμοπαράδοτα Audi σε μοναδικές τιμές!

Audi Moment: Ετοιμοπαράδοτα Audi σε μοναδικές τιμές!

17/10/2018
Έφτασε η στιγμή για Audi σε απίστευτη τιμή, μέχρι 31 Οκτωβρίου 2018 και για περιορισμένο αριθμό οχημάτων....
Οι γεύσεις της Στερεάς Ελλάδας στο Τελ Αβίβ

Οι γεύσεις της Στερεάς Ελλάδας στο Τελ Αβίβ

18/10/2018
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βρέθηκε στην γιορτή αγροδιατροφής και τουρισμού που διοργάνωσαν με την ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ και το ελληνικό γραφείο τουρισμού...
Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

19/10/2018
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ενίσχυσης εύρεσης εργασίας Ενηλίκων, θα βρίσκεται στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, στο ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας