Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια

Κατά την ομιλία στη Βουλή επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το νέο θεσμικό πλαίσιο των αγροτικών συνεταιρισμών, η βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ – Σηφουνάκη αναφέρθηκε εισαγωγικά στους μεγάλους αγώνες των αγροτών και στο συνεταιριστικό τους κίνημα κατά την πάροδο των χρόνων υπογραμμίζοντας ότι, το ΠΑΣΟΚ τιμά πάντα αυτούς τους αγώνες και τις παρακαταθήκες όσων συμμετείχαν σ’ αυτούς.

Όπως τόνισε, «σήμερα, στην παγκοσμιοποιημένη πραγματικότητα που ζούμε και μάλιστα εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που βιώνει η πατρίδα μας, η θωράκιση των αγροτών με κάθε τρόπο, αποτελεί πρωταρχικό καθήκον της πολιτείας.
Οι νέες συνεταιριστικές οργανώσεις που προωθούνται με το νομοσχέδιο, θα αποτελέσουν το στιβαρό υπόβαθρο για να ευδοκιμήσουν οι προσπάθειες όλων των αγροτών, ώστε να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο, αλλά και με πολλές προκλήσεις περιβάλλον που ζούμε.
H μεταρρύθμιση αυτή στους συνεταιρισμούς, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία για τους νέους αγρότες που, ως ποσοστό, αυξάνονται στο συνολικό αγροτικό πληθυσμό. Αυτή η αυξητική τάση στο «μείγμα» των ηλικιών των αγροτών, δίνει αισιοδοξία για το μέλλον της αγροτιάς, αλλά και συνολικά για το μέλλον της οικονομίας της χώρας μας.
Η ισχυροποίηση του αγροτικού τομέα συνολικά, θα είναι επιτυχής στο βαθμό που θα λειτουργήσει αποτελεσματικά, η εμπορευματική πλευρά της αγροτικής οικονομίας.
Tα Δημοπρατήρια, οι Συμβάσεις Μελλοντικής Πώλησης αγροτικών προϊόντων και η περιθωριοποίηση των αεριτζήδων -μεσαζόντων, θα οδηγήσουν σε εξυγίανση του όλου αγροτοπαραγωγικού κύκλου.
Αυτό που έχει σημασία πλέον, είναι η επόμενη μέρα. Το νομοσχέδιο αυτό λειτουργεί για το αύριο του συνεταιριστικού κινήματος, των αγροτών ως φυσικών προσώπων που συμπράττουν, ενώνουν τις δυνάμεις τους και διεκδικούν το δικό τους καλύτερο μέλλον.
Σ’ αυτό το αύριο θα πρέπει να έχουν θέση και οι εργαζόμενοι στις μέχρι τώρα δομές, μερικές από τις οποίες θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν.
Είναι δυνατόν και να ανανεώνεται ένας θεσμός και να αξιοποιείται το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό με την εμπειρία του, για τη στελέχωση του καινούργιου.
Πιστεύω ακράδαντα ότι με το σύνολο των νομοθετικών πρωτοβουλιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο αγροτικός τομέας θα αποτελέσει το μεγάλο «Ατού» της Οικονομίας για την έξοδο από την κρίση και την ανάκαμψη.
Πυρήνας και κινητήρας για αυτή τη συμβολή θα είναι ο νέος Αγροτικός Συνεταιρισμός».

 
Δημοφιλή σήμερα

Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

4/6/2018
Η Συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν τελικά, η συνάντηση που ζητούν όλοι και αυτήν την χρονιά! ...
Νέες θέσεις εργασίας σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης

Νέες θέσεις εργασίας σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης

13/6/2018
Το νέο φροντιστήριο Πουκαμισάς στον Ωρωπό αναζητά διδακτικό προσωπικό για άμεση πρόσληψη....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας