Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σκάνδαλο που αγγίζει τον ίδιο τον πρωθυπουργό και αφορά διασπάθιση δημόσιας περιουσίας, ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και απόπειρα πολιτικής συγκάλυψης κατήγγειλε ο τομεάρχης ΜΜΕ της ΝΔ, βουλευτής Ευβοίας, Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά στη βουλευτική του θητεία κατέφυγε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, γιατί δεν έπαιρνε απαντήσεις στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις του στη Βουλή.
Σίμος Κεδίκογλου
Σίμος Κεδίκογλου
Το σκάνδαλο αφορά τη μεταφορά και διανομή του δορυφορικού προγράμματος της ΕΡΤ με την εγγύηση της France Τelecom, η οποία εξελισσόταν οφελώς για την ΕΡΤ - είχε εξοικονομήσει 2.000.000 ευρώ το χρόνο - δηλ. αντί να πληρώνει έβγαζε και 100.000 ευρώ το χρόνο.
Όπως ανέφερε ο Σίμος Κεδίκογλου η εν λόγω σύμβαση διεκόπη παράνομα-παράτυπα με έναν εξαιρετικά διαβλητό τρόπο, με μια διαδικασία «απευθείας διαβουλεύσεων» για να γίνει ανάθεση σε μια εταιρία με την επωνυμία «PPCW», την οποία χαρακτήρισε αχυροεταιρία, καθώς εκχωρεί τα δικαιώματα μεταφοράς και εκπομπής στην εταιρεία «ΤΙΤΑΝ» στη Νέα Υόρκη, που ιδρύθηκε μία ημέρα πριν την ανάθεση.
Επεσήμανε, επίσης, ότι τη συγκεκριμένη εταιρεία εκπροσωπεί μία κυρία , εις βάρος της οποίας υπάρχει έγγραφη καταγγελία στη διοίκηση της ΕΡΤ, ότι στο διαγωνισμό του 2006 είχε προσπαθήσει να δωροδοκήσει με 1.000.000 δολάρια τον αντιπρόεδρο διεθνών καναλιών μεγάλου συνδρομητικού δικτύου, οργανισμού στην Αμερική.
Εκτός αυτού η ίδια για τη διακίνηση των χρημάτων που απαιτούνται για τη μεταφορά του σήματος συνεργάζεται με άλλο πρόσωπο γνωστό στην ΕΡΤ, που επίσης, έχει κατηγορηθεί για πειρατεία του σήματός της τα προηγούμενα χρόνια.
Ο Σίμος Κεδίκογλου αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο γίνεται το ξέπλυμα του χρήματος που έχει κλαπεί από την ΕΡΤ υπογράμμισε: «ο κύριος αυτός έρχεται τώρα δίνοντας μέσω της κυρίας ένα μέρος των χρημάτων που έχει κλέψει, το επιστρέφει στην ΕΡΤ για να πάρει τα δικαιώματα για τα επόμενα δυο χρόνια. Το αλισβερίσι αυτό άρχισε από το 2010. Έχετε δηλαδή ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με ενεργό συμμετοχή Δημοσίου Οργανισμού για νομιμοποίηση κλεμμένων εσόδων από τον ίδιο το Δημόσιο Οργανισμό»
Επανέλαβε ότι κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και μίλησε – όπως είπε- με τον κ. Τέντε, αλλά και με και τον αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου υπεύθυνο για τα Οικονομικά Εγκλήματα τον κ. Παντελή και τους ενημέρωσε για την υπόθεση.
Το σκάνδαλο αγγίζει και πολιτικά πρόσωπα , γιατί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι ενήμερος με τον πλέον επίσημο τρόπο, καθώς έχει λάβει σχετικό εξώδικο από το Σεπτέμβριο του 2010.
Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον της δημόσιας τηλεόρασης και τις θέσεις της ΝΔ ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε ότι οι βασικοί άξονες στους οποίους θα κινηθούν είναι οι εξής:
1.Η ΕΡΤ πρέπει να καλύπτει ορισμένα ποιοτικά στοιχεία το πρόγραμμά της.
2.Πρέπει και μπορεί να είναι οικονομικά ανεξάρτητη .
 3. Πέρα από τον ενημερωτικό της ρόλο, στην τρέχουσα συγκυρία μπορεί να παίξει ένα σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο: με το δορυφορικό της πρόγραμμα που αυτή τη στιγμή υπολειτουργεί, μέσω της συμφωνίας που είχε με την France Telecom μπορούσε να μεταφέρει (πέντε δορυφορικά κανάλια).
Όπως είπε «θα ήταν χρήσιμο για την ελληνική οικονομία σήμερα να υπήρχε πρόγραμμα δορυφορικό τουριστικό, ένα για την παρουσίαση των ελληνικών προϊόντων , ένα πολιτιστικό, ένα για παρουσίαση επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα. Γιατί να μην αξιοποιηθούν αυτές οι ευκαιρίες;»Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας