Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η Δημοτική κίνηση του Συνασπισμού Χαλκίδας καταγγέλλει τον ΟΣΕ για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας του, με αφορμή την πρόθεση του να παραχωρήσει τον σταθμό Χαλκίδας σε ιδιώτες.

 

Συγκεκριμένα η Δημοτική Κίνηση του Συνασπισμού Χαλκίδας αναφέρει σε ανακοίνωσή της:
"Κάτω από ασαφείς νομικές θέσεις ότι τάχα του ανήκει η περιοχή του σταθμού Χαλκίδας γιατί την έχει αγοράσει... δημιουργεί πραγματικά τις πιο αντιφατικές σκέψεις στους πολιτες, που γνωρίζουν σήμερα ότι ο ΟΣΕ αποτελεί μια από τις πλέον προβληματικές επιχειρήσεις της χωρας. Κι όμως εμφανίζεται τάχα με την αγορά των περιοχών που διαχειρίζεται, ναχει περιουσία τη μισή Ελλάδα...
Πιστεύουμε ότι οι ιδιότυποι νομικοί χειρισμοί -Περί την κτήση των περιουσιακών στοιχείων- Μπερδεύονται σκόπιμα με την τελευταία διάσπαση του ΟΣΕ σε διάφορες ανώνυμες εταιρειες,όπως η εκποιούσα το χώρο του σταθμού ΓΑΙΟΣΕ...
Στα χρόνια του Τρικούπη και ιδιαίτερα το 1878 -Σταθμός Χαλκίδας- το νέο ελληνικό κράτος χορήγησε τις περιοχές διέλευσης του σιδηροδρόμου μόνο για χρήση λόγω του κοινωνικού οφέλους. Αρα πρόκειται για Δημόσια περιουσία και όχι παιχνιδάκι και χειραγωγουμενο από τα Golden Boys της κυβέρνησης και του ΟΣΕ.
Μ' αυτά τα πιστεύω και θέσεις η Δημοτική κινηση του Συνασπισμού Χαλκίδας Καλεί όλους τους πολίτες να διεκδικήσουν αγωνιστικά ό,τι τους ανήκει.
Καλούμε τον κ. Δήμαρχο Χαλκίδας να ορθώσει το ανάστημα του σ' αυτές τις διαδικασίες και θέσεις του ΟΣΕ. Να διεκδικήσει την περιοχή του σταθμού προς όφελος της πόλης και των πολιτών της. Να φέρει άμεσα το θέμα σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβουλιο, προσδοκΏωντας σοβαρά σε μια ομόφωνη απΌφαση, ενΑντια στις προσπάθειες του ΟΣΕ που λειτουργούν για την απαξίωση της ιστορίας της πόλης και των ιστορικών της κτιρίων".
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας