Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Δήλωση του πρώην βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΝ, Βαγγέλη Αποστόλου, με αφορμή τη σημερινή γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ίδρυσης Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙΠΕ) στο Μαντούδι:

Βαγγέλης Αποστόλου
Βαγγέλης Αποστόλου

«Δυστυχώς η Επιτροπή δεν μπόρεσε να αντισταθεί στις πιέσεις της Κυβέρνησης και υιοθέτησε τα συμφέροντα μιας ιδιωτικής εταιρείας, αφού έφτασε μέχρι του σημείου να της δώσει τη δυνατότητα να χωροθετεί, παραβιάζοντας έτσι τη σχετική νομοθεσία που ρητά προβλέπει ότι η αρμοδιότητα αυτή ανήκει αποκλειστικά στη Πολιτεία.
 Επιπλέον με την απόφασή της αυτή συμφώνησε στην ίδρυση μιας ΒΙΠΕ σε μια περιοχή, όπου τόσο η ισχύουσα χωροθέτηση όσο και ο προσανατολισμός της, μετά τις πολλαπλές περιπέτειες που έχει υποστεί από ΄΄διάφορους σωτήρες΄΄, έχει αποδεχθεί ως μοναδικές προοπτικές ανάπτυξης της τον τουρισμό, την γεωργία και δευτερευόντως τη μεταλλευτική δραστηριότητα.
 Προκαλεί επίσης κατάπληξη γιατί η Επιτροπή προχώρησε στην σχετική απόφαση παρότι δεν είχε στα χέρια της Γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου της περιοχής αλλά και γιατί παρά τη σπουδαιότητα του θέματος και τις αντιδράσεις που υπάρχουν δεν το παρέπεμψε στην Ολομέλεια του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ούτε βέβαια και ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας ο κ. Περγαντάς, στον οποίο κάναμε σχετική παράσταση αποδέχτηκε ανάλογη πρότασή μας.
 Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με όλα τα μέσα δικαστικά, κινηματικά …
 Η μαζική συμμετοχή και η μαχητικότητα το εγγυώνται .

 
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας