Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Σίμος Κεδίκογλου: "Χωρίς αντίκρισμα οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για το μέλλον των Κέντρων Πρόληψης κατά των εξαρτήσεων".

Χωρίς αντίκρισμα είναι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την επίλυση των θεσμικών και οικονομικών προβλημάτων που πλήττουν τα Κέντρα Πρόληψης κατά των εξαρτήσεων. Τη στιγμή που οι οφειλές του Υπουργείου Εσωτερικών ανέρχονται σε 12 εκατ. Ευρώ, με βάση τα στοιχεία των εργαζομένων, και ο ΟΚΑΝΑ οφείλει αγνώστου ύψους ποσό, η κυβέρνηση ανακοινώνει την περικοπή της χρηματοδότησης του Υπουργείου Υγείας κατά 50% προς τον ΟΚΑΝΑ για το 2011.
Ο βουλευτής Εύβοιας, τομεάρχης ΜΜΕ της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου φέρνει το θέμα στη Βουλή ζητώντας να δοθεί απάντηση στο ερώτημα, αν θα εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας των 71 Κέντρων Πρόληψης της χώρας, με εξόφληση των οφειλών και την ακύρωση της περικοπής του 50% της χρηματοδότησης του Υπουργείου Υγείας για το 2011, ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να μείνουν όλες οι δομές ανοιχτές στην κοινωνία. Επίσης ζητά να ενημερωθεί για το ακριβές ύψος των χρεών του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Υγείας προς τα Κέντρα Πρόληψης για τα έτη 2009, 2010 και 2011 και να κατατεθούν οι αναλυτικοί πίνακες με τα χρήματα που έχουν καταβληθεί από τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ στα Κέντρα Πρόληψης.
Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως ακολούθως:
«Είναι γνωστά τα θεσμικά και οικονομικά προβλήματα, τα οποία πλήττουν διαχρονικά τα Κέντρα Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων. Ομοίως γνωστές είναι οι δίχως αντίκρισμα δεσμεύσεις της Κυβέρνησης περί επίλυσης των προβλημάτων αυτών, παρά τα επίσημα στοιχεία για την όξυνση του προβλήματος των ναρκωτικών στις σημερινές συνθήκες διάρρηξης του κοινωνικού ιστού. Το άρθρο 58 του Νόμου 3966/2011 διαιωνίζει τα χρόνια προβλήματα των δομών ως Αστικές Εταιρείες, παρότι εντός της Βουλής με θεσμική διαδικασία, που στήριξε η Ν.Δ., δόθηκε η ευκαιρία στην Κυβέρνηση να αποφασίσει επίλυση των προβλημάτων.
Το Υπουργείο Εσωτερικών χρωστάει 12 εκατομμύρια ευρώ (σύμφωνα με τα στοιχεία των εργαζομένων), ενώ και ο ΟΚΑΝΑ οφείλει αγνώστου ύψους ποσό (καθώς δεν ενημερώνει τα αρμόδια όργανα για τις εκταμιεύσεις προς τα Κέντρα Πρόληψης). Εντωμεταξύ, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την περικοπή της χρηματοδότησης του Υπουργείου Υγείας κατά 50% προς τον ΟΚΑΝΑ για το 2011.
Αφενός μεν ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος δηλώνει αιφνιδιασμένος από τις περικοπές στις ΚΑΕ του προϋπολογισμού του Υπουργείου του, αφετέρου δε, είναι ευρέως γνωστό ότι έχει υπογράψει τους εφαρμοστικούς νόμους του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ν.3986/2011 και ν. 4002.2011). Ενδεικτική και η προ διμήνου δήλωση του υπουργού Υγείας ότι: «δίνουμε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να λειτουργούμε τις δομές της μάχης εναντίον των ναρκωτικών, που κάνουν διανομή μεθαδόνης αξίας 300.00€».
Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:
1.Θα συνεχιστεί η λειτουργία των 71 Κέντρων Πρόληψης της χώρας, με εξόφληση των οφειλών και την ακύρωση της περικοπής του 50% της χρηματοδότησης του Υπουργείου Υγείας για το 2011, ώστε να πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι και να μείνουν όλες οι δομές ανοιχτές στην κοινωνία;
2.Ποιο το ακριβές ύψος των χρεών του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Υγείας προς τα Κέντρα Πρόληψης για τα έτη 2009, 2010 και 2011 και πόσα από τα χρήματα αυτά έχουν καταβληθεί από την Διοίκηση του Ο.ΚΑ.ΝΑ. στα Κέντρα Πρόληψης; (αναλυτικοί πίνακες)».


 
Δημοφιλή σήμερα

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

22/10/2018
Μια ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, καθώς η ώρα αλλάζει από θερινή σε χειμερινή....
Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

22/10/2018
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση στην παραλία της Χαλκίδας....
Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει την Εύβοια τις επόμενες ώρες

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει την Εύβοια τις επόμενες ώρες

20/10/2018
Η κακοκαιρία «Ορέστης», όπως ονομάστηκε θα πλήξει από το απόγευμα της Κυριακής και την Εύβοια, προκαλώντας ισχυρές βροχές και καταιγ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας