Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Συνέντευξη του βουλευτή της Ν.Δ. Σίμου Κεδίκογλου στο δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today (RT).
Σίμος Κεδίκογλου
Σίμος Κεδίκογλου

"Η Ελλάδα μπορεί να επιβιώσει από την κρίση εάν υπάρξει σοβαρή πολιτική στόχευση σε τομείς όπως ο τουρισμός, ο ενεργειακός τομέας, η υψηλή τεχνολογία, το real estate, τομείς που θα οδηγήσουν τη χώρα σε σταθερότητα και ευημερία".
Αυτό τόνισε ο βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σίμος Κεδίκογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today, δηλώνοντας απερίφραστα την πεποίθηση του ότι η Ρωσία, αποτελεί σημαντικότατο συνέταιρο στην μελλοντική ανάπτυξη της Ελλάδας.
Σε εκτενές αφιέρωμα του τηλεοπτικού δικτύου Russia Today για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, αλλά και για τα νέα οικονομικά μέτρα και τους αλλεπάλληλους δυσβάστακτους νέους φόρους, ο κ. Σίμος Κεδίκογλου, ερωτήθηκε εάν πάρθηκαν από πλευράς Ε.Ε. αλλά και Ελληνικής κυβέρνησης, όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα που θα οδηγούσαν την Ελλάδα σε έξοδο από την κρίση.
«Το όλο σύστημα της Ευρωζώνης δεν ήταν καλά κατασκευασμένο, υπήρχε ανωριμότητα του πολιτικού συστήματος και η Ελλάδα αποτελούσε τον πιο αδύναμο κρίκο σε αυτή την αλυσίδα. Τα μέτρα που πήρε η Ε.Ε. ώστε να αντιμετωπίσει την ελληνική κρίση δεν ήταν αρκετά και όσα πάρθηκαν, δεν πάρθηκαν στο σωστό χρόνο. Δεν είμαι σίγουρος ότι η πολιτική ηγεσία στην Ε.Ε. σήμερα είναι στο σημείο που θα έπρεπε. Είναι καιρός πλέον να παρθούν μεγάλες αποφάσεις. Αυτά που η Ε.Ε. και η Κεντρική Τράπεζα προτείνουν δεν λειτουργούν και δεν θα λύσουν τα προβλήματα, αλλά θα οδηγήσουν σε περισσότερα. Αυξάνοντας τους φόρους σε μια οικονομία που βρίσκεται σε βαθιά ύφεση, σίγουρα αυτό δεν αποτελεί θεραπεία»
 Ο κ. Κεδίκογλου επεσήμανε επίσης ότι οι ηγέτες της Ε.Ε. έδωσαν πάρα πολύ δύναμη στις αγορές, στο οικονομικό ίδρυμα όπως τις απεκάλεσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι « οι πολίτες ποτέ δεν εξέλεξαν αυτούς τους χρηματιστές, ποτέ δεν τους ψήφισαν, αλλά δυστυχώς αυτοί σήμερα έχουν περισσότερη εξουσία από τους εκλεγμένους αρχηγούς.»
Ο κ. Κεδίκογλου υποστήριξε ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος και ότι θα μπορούσαμε και θα έπρεπε να κάναμε περισσότερα πράγματα τις καλές ημέρες, αποτρέποντας τη χώρα να φτάσει σε αυτό τα σημείο επαίσχυντου δανεισμού. «Η απόφαση να ενταχθούμε στην Ε.Ε. ήταν σοφή. Ο τρόπος όμως με τον οποίο εισαχθήκαμε στην οικονομική – νομισματική ένωση ήταν λάθος. Ο υπολογισμός ευρώ – δραχμής δεν ήταν ο σωστός, ούτε και η μεταφορά στο νέο νόμισμα ήταν σωστή. Αυτό οδήγησε σε αύξηση των τιμών.»
Ο Σίμος Κεδίκογλου επεσήμανε τέλος την καταστροφή που επέφερε η πολιτική της Ε.Ε. στην αγροτική οικονομία και στα νοικοκυριά των Ελλήνων αγροτών. Μια πολιτική που οδήγησε τη χώρα ακόμη και στην εισαγωγή ελαιόλαδου.

 
Δημοφιλή σήμερα

Το λεωφορείο ενίσχυσης της εύρεσης εργασίας έρχεται στη Χαλκίδα

Το λεωφορείο ενίσχυσης της εύρεσης εργασίας έρχεται στη Χαλκίδα

16/10/2018
Το Freelance CampusBus έρχεται στη Χαλκίδα, στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2018, στο Πάρκο Βούρκου (ΚΕΠ)....
Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

16/10/2018
Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Παρασκευή 19 έως και τη...
Η ταινία «Ο Πρώτος Άνθρωπος» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «Ο Πρώτος Άνθρωπος» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

16/10/2018
Η ταινία «Ο Πρώτος Άνθρωπος» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 έως και την Τετάρτ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας