Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Αποκηρύσσει το Μνημόνιο, εμμένει στο Ζάππειο ΙΙ, ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της 76ης ΔΕΘ

Αντώνης Σαμαράς
Αντώνης Σαμαράς

Στους άξονες που χάραξε μέσα από το «Ζάππειο ΙΙ» επιμένει ο Αντώνης Σαμαράς, στη δική του πρόταση για έξοδο από την οικονομική κρίση. Από το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, σήμερα το βράδυ, θα απορρίψει εκ νέου το Μνημόνιο, ζητώντας άμεση επαναδιαπραγμάτευση των όρων του, ενώ θα δώσει έμφαση στο «γαλάζιο» σχέδιο των φοροελαφρύνσεων, τόσο για επιχειρήσεις όσο και για φυσικά πρόσωπα, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί τη μόνη διέξοδο από την παρατεταμένη ύφεση στην οποία έχει εγκλωβιστεί η χώρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Νέων, ο πρόεδρος της ΝΔ θα ρίξει το γάντι των εκλογών στην κυβέρνηση, με βασικό επιχείρημα ότι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι πλέον η λιγότερο επιζήμια επιλογή για τη χώρα, ενώ -με το βλέμμα και στο εσωκομματικό πεδίο- θα κλείσει τον δρόμο σε κάθε συζήτηση περί πολιτικής συναίνεσης και κυβερνητικών συνεργασιών.

Κεντρικός στόχος, πάντως, του Αντώνη Σαμαρά είναι να αναδείξει από τη Θεσσαλονίκη ένα «πρωθυπουργικό προφίλ» και να ενισχύσει, ταυτόχρονα, την εικόνα της ΝΔ σε επίπεδο κυβερνητικής διαχείρισης, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Στο πλαίσιο αυτό θα προβάλει ιδιαίτερα την προσπάθεια ανανέωσης του κόμματος «σε πρόσωπα και ιδέες», ενώ η ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο θα έχει έντονο προεκλογικό άρωμα.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι δεν είναι πλέον σε θέση να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και αυτός εκτιμά πως είναι ο σημαντικότερος λόγος για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Κατά τον πρόεδρο της ΝΔ, η γαλάζια πρόταση για «επανεκκίνηση της οικονομίας», που περνά μέσα από φοροελαφρύνσεις, αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για τη φοροδιαφυγή και ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα, θα οδηγήσει σε πλεονασματικό προϋπολογισμό εντός τετραετίας.

Δίπλα στους μειωμένους φορολογικούς συντελεστές για τις επιχειρήσεις (παραμένει η πρόταση για συντελεστή 15%), τα εισοδήματα και τον ΦΠΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση προσθέτει και τις αυξήσεις στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Η πρόταση προβλέπει την άμεση επαναφορά των συντάξεων έως 700 ευρώ στα επίπεδα προ των περικοπών. Κατά τους υπολογισμούς του γαλάζιου οικονομικού επιτελείου το κόστος της πρότασης ανέρχεται στα 200 εκατ. ευρώ, τα οποία μπορούν να προκύψουν από άλλες περιστολές στις δημόσιες δαπάνες.

in.gr
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας