Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
"Ο Δημήτρης Παπαναστασιού υπήρξε ο πρωτοπόρος οραματιστής της τοπικής ανάπτυξης, ο Δήμαρχος της δημιουργικής αυτοδιοίκησης", αναφέρει ο Δημήτρης Κατσούλης σε δήλωσή του για το θάνατο του πρώην Δημάρχου Κονιστρών.
Δημήτρης Παπαναστασίου
Δημήτρης Παπαναστασίου

Ο Δημήτρης Παπαναστασίου περνά στην αιωνιότητα έχοντας χαράξει με την επιστημονική κοινωνική και κυρίως πολιτική παρουσία ανεξίτηλα την σφραγίδα του στην Εύβοια και ιδίως στην Βόρεια Καρυστία.
Γόνος προοδευτικής οικογένειας με μεγάλη προσφορά στην Εθνική Αντίσταση αφιέρωσε την ζωή του στην τοπική αυτοδιοίκηση και στον αγώνα για την ανάπτυξη του τόπου μας. Ως επισφράγισμα της πολιτικής του διαδρομής υπήρξε η δωδεκαετής θητεία του ως Δημάρχου Κονιστρών. Είχε προηγηθεί η θητεία του στην Κοινότητα Μονοδρίου, στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, στον ενιαίο Σύνδεσμο της Περιοχής της Κύμης.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαναστασίου έδωσε πνοή και οργάνωσε αποτελεσματικά τον μικρό καποδιστριακό Δήμο των Κονιστρών δίνοντάς του δυναμική που δεν είχαν πολλοί μεγαλύτεροι Δήμοι. Υπήρξε ο συνετός, ανιδιοτελής και σοβαρός παράγοντας της Αυτοδιοίκησης που ενέπνευσε δράσεις και προγράμματα τοπικής ανάπτυξης πρωτόγνωρα για την Βόρεια Καρυστία.
Δώσαμε μαζί το 2010 τον αγώνα των επιχειρημάτων και των θέσεων για να δημιουργηθεί ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου. Πιστεύαμε ότι η διοικητική ενότητα της Βόρειας Καρυστίας είναι η κρίσιμη προϋπόθεση για να πορευθεί η Βόρεια Καρυστία στην νέα εποχή, την εποχή που παρά την διαρκώς βαθύτερη οικονομική και πολιτική κρίση, θα ανατείλει και στην οποία η ισχυρή και αποτελεσματική τοπική αυτοδιοίκηση θα είναι όχημα κάθε αναπτυξιακής προοπτικής. Ο αγώνας για την θεσμική ενότητα, την πρόοδο και την ανάπτυξη στην Βόρεια Καρυστία είναι μία ακόμη μεγάλη προσφορά του Δημήτρη Παπαναστασίου στον τόπο μας. Αυτή είναι και η πολιτική παρακαταθήκη που πρέπει να εμπνεύσει τους νέους πολίτες στον αγώνα για την τοπική δημοκρατία, την προοδευτική δημοτική διακυβέρνηση και την ανάπτυξη στα χωριά μας και στην Βόρεια Καρυστία.
Ο Δημήτρης Παπαναστασίου θα μείνει στην μνήμη, την καρδιά και την ψυχή μας ως ο πρωτοπόρος αγωνιστής της δημοκρατίας, της λαϊκής συμμετοχής και της ανάπτυξης, ο οραματιστής μιας δικαιότερης κοινωνίας, ο Δήμαρχος της δημιουργικής αυτοδιοίκησης.
Στην οικογένειά του εκφράζουμε την βαθιά μας λύπη και την συμμετοχή στον ανείπωτο πόνο της.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας