Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Υποψήφιος για την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας δήλωσε ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής και Οικολογικής Συνεργασίας - Περιφερειακός Σύμβουλος Στ.Ελλάδας, Νίκος Στουπής.
Νίκος Στουπής
Νίκος Στουπής

Την υποψηφιότητά του για την Κεντρική Συνέλευση της Ενωσης Περιφερειών ανακοίνωσε ο περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Στουπής διατυπώνοντας παράλληλα την θέλησή του να παλέψει από ένα ακόμη μετερίζι για την Αυτοδιοίκηση, την Αποκέντρωση και την Απλή Αναλογική στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.
Σε επιστολή του προς τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς τονίζει τα παρακάτω:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,
Με πλήρη συναίσθηση της ποσότητας και βαρύτητας της πολιτικής δύναμης που εκπροσωπώ.
Με επίγνωση του εκλογικού συστήματος όπως έχει διαμορφωθεί με ευθύνη της Κυβέρνησης, των συσχετισμών σε επίπεδο Περιφερειακού Συμβουλίου και του εκλογικού μέτρου για την ανάδειξη εκπροσώπων στην Ένωση Περιφερειών.
Αποφάσισα να συμμετάσχω στην εκλογική διαδικασία και να αιτηθώ από το σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου την εκλογή μου ως αντιπροσώπου στην ΕΝ. ΠΕ.
Τις απόψεις μου περί του τρόπου συγκρότησης του σώματος της Ενωσης Περιφερειών (ΕΝΠΕ) τις ακούσατε την προηγούμενη συνεδρίαση κατά την ανάπτυξη προφορικής ερώτησης προς τον κ. Περιφερειάρχη, και συμπεριλαμβάνετε στο σχέδιο απόφασης που υπέβαλα στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού θεωρώ πως στοιχειωδώς πρέπει να συμφωνήσουμε να αιτηθεί η ΕΝΠΕ ριζική τροποποίηση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, αν θέλουμε τουλάχιστον- ως αιρετοί- να ισχυριζόμαστε, πως συνεχίζουμε τις δημοκρατικές παραδόσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η απόφασή μου αυτή έχει καθαρά πολιτικό και σημειολογικό χαρακτήρα .
Είναι μια πρόκληση προς τους συναδέλφους, που συμμερίζονται αντίστοιχες με μένα απόψεις, να εκφραστούν «σπάζοντας» την αντιδημοκρατικότητα του θεσμικού πλαισίου, και μεταφέροντας το αίτημα της απλής αναλογικής στο σύνολο των διαδικασιών της Ένωσης Περιφερειών, από κάτω ως πάνω.

Με τιμή και εκτίμηση
ΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΠΗΣ,
Επικεφαλής Ριζοσπαστικής και Οικολογικής Συνεργασίας
 Περιφερειακός Σύμβουλος Ευβοίας
Δημοφιλή σήμερα

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

17/9/2018
Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφί...
Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

18/9/2018
Με το σύνθημα κάνε το καλό βγάλ' το από το γιαλό, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού...
Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

17/9/2018
Ο Home Radio 89.1, ο σταθμός που τα τελευταία χρόνια κάνει τη διαφορά στα ερτζιανά της Χαλκίδας ξεκινάει τις εκπομπές του στις 24 Σεπτεμβρίου 2018....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας