Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Καταγγέλλει το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στ.Ελλάδας για τη συνεδρίαση του ΠΣ. Σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει, πως οι εκλογές ήταν στημένη διαδικασία, ώστε να στηριχτεί το μπλόκ της εξουσίας. Συγκεκριμένα αναφέρεται:
Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς
Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς

Οι εκλογές στο περιφερειακό συμβούλιο για τη συγκρότηση της Ένωσης Περιφερειών δεν ήταν παρά μια στημένη διαδικασία που μεθοδεύτηκε από την κυβέρνηση, προκειμένου οι αυριανοί συνομιλητές τους να ανήκουν στο κυρίαρχο μπλοκ εξουσίας.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει 17 εκπροσώπους. Από αυτούς οι 9, δηλαδή ο περιφερειάρχης και οι αντιπεριφερειάρχες, ορίζονται ex officio, στραγγαλίζοντας την αντιπολίτευση και περιορίζοντας τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία του «συνδικαλίζεσθαι». Από τους υπόλοιπους 8 η πλειοψηφία εξέλεξε τους 5, δηλαδή συνολικά πάνω από το 80% των εκπροσώπων.
Έτσι μετά από ένα εκβιαστικό εκλογικό σύστημα στην ανάδειξη των περιφερειακών συμβουλίων, επιδιώκεται η απόλυτη χειραγώγηση των οργάνων με ενισχυμένη, ολοκληρωτικού τύπου κυριαρχία της πλειοψηφίας. Για άλλη μια φορά η αποκέντρωση και η δημοκρατία παρέμειναν στα χαρτιά.
Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση πνίγει κάθε διαφορετική φωνή και επιβάλλει στα συλλογικά όργανα της κατ’ όνομα περιφερειακής αυτοδιοίκησης, εκπροσώπους που ευελπιστεί ότι θα υπηρετήσουν τις δεσμεύσεις των μνημονίων και τα επαχθή μέτρα.
Στην Στερεά Ελλάδα ζούμε καθημερινά τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών που πτωχεύουν τους πολίτες, παραδίδοντας βορά στην αυθαιρεσία των ομίλων και των πολυεθνικών, την ενέργεια, τον ορυκτό πλούτο, τον τόπο ολόκληρο. Από το Μαντούδι μέχρι τον Ασωπό, από την Γκιώνα μέχρι την Αντίκυρα και τη Θίσβη, από τα Άγραφα μέχρι τον Μαλιακό, μετράμε τα σημάδια από την λεηλασία. Τα σχολεία συγχωνεύονται, τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας καταρρέουν, οι δρόμοι δωρίζονται στους μεγαλοεργολάβους, οι αγρότες αφανίζονται και το περιφερειακό συμβούλιο είναι ανύπαρκτο. Ανύπαρκτο για τα προβλήματα, υπαρκτό για την εξυπηρέτηση άνωθεν επιλογών και ισχυρών συμφερόντων με ευθύνη της περιφερειακής αρχής αλλά και με την συνεργασία των παρατάξεων που στηρίχθηκαν από ΝΔ - ΛΑΟΣ.

Με αυτά τα δεδομένα, η συμμετοχή μας στην εκλογική διαδικασία θα είχε νόημα, μόνο αν υπήρχε η δυνατότητα ψηφοδελτίου συνεργασίας των παρατάξεων που δηλώνουν ότι αντιστρατεύονται τις κυρίαρχες επιταγές και τις συνέπειες τους. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε εφικτό. Εμείς μέσα και έξω από το περιφερειακό συμβούλιο, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για ενωτικές δράσεις που υψώνουν αναχώματα στην κοινωνική επιδρομή και να ανοίγουν ένα παράθυρο στην ελπίδα για όλους.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας