Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Προσβλητική χαρακτηρίζει τη στάση του Περιφερειάρχη Στ.Ελλάδας απέναντι στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ο Αθανάσιος Χειμάρας. Σε ανακοίνωσή του καταδικάζει την απουσία του κ.Περγαντά απο τη συνάντηση με των Περιφερειαρχών με τον Αντ. Σαμαρά. Συγκεκριμένα αναφέρει:
Θανάσης Χειμάρας
Θανάσης Χειμάρας
Ο σεβασμός στους θεσμούς της δημοκρατίας είναι υποχρέωση όλων μας και κυρίων αυτών που διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αιρετή τοπική αυτοδιοίκηση και εκπροσωπούν μία ολόκληρη Περιφέρεια.

Ο κάθε Περιφερειάρχης έχει ταχθεί από το λαό της Περιφέρειάς του, να εκπροσωπεί μία ολόκληρη Περιφέρεια και να είναι Περιφερειάρχης όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από κόμματα και παρατάξεις.

Λυπούμαστε που είμαστε υποχρεωμένοι να θυμίσουμε αυτά στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Περγαντά, μόλις εννέα μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο οποίος, στη συνάντηση των περιφερειαρχών της χώρας, στην Αθήνα, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα της οικονομίας και η ανάπτυξη των περιφερειών, έκρινε ότι δεν πρέπει να εκπροσωπηθεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ετσι στην εν λόγω συνάντηση ήταν παρόντες οι έντεκα (11) Περιφερειάρχες, ένας (1) Αντιπεριφερειάρχης εκπρόσωπος της Περιφέρειάς του και απουσίαζε μόνο ο κ. Περγαντάς και δεν υπήρχε κανένας εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Φαίνεται ότι ο κ. Περγαντάς έλυσε, σε συνεργασία με το κόμμα του, όλα τα προβλήματα της Στερεάς Ελλάδας και δεν επιθυμεί τη στήριξη και τη συνεργασία των υπολοίπων πολιτικών κομμάτων, αγνοώντας μεταξύ των άλλων ότι είναι πολύ πιθανόν-για να μην πω βέβαιο- μετά τις επικείμενες εθνικές εκλογές η Νέα Δημοκρατία να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, με ότι αυτό σημαίνει για την Περιφέρειά μας.
Όποιο όμως και να είναι το πολιτικό μέλλον της χώρας, εμείς οι αιρετοί, κυρίως της περιφέρειας, επιβάλλεται να έχουμε καλόπιστη και ουσιαστική συνεργασία με όλα τα κόμματα και να σεβόμαστε τους θεσμούς.

Τέτοιες πολιτικές συμπεριφορές μειώνουν την αξιοπιστία της αυτοδιοίκησης και των αυτοδιοικητικών, προσβάλουν τη δημοκρατία και ζημιώνουν τον τόπο.Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας