Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Κλέαρχος Περγαντάς Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας: «Προχωρούμε στην κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου των Βαγίων, προϋπολογισμού 7.200.000 €, βελτιώνοντας τις συνθήκες και την ασφάλεια της κυκλοφορίας στο δρόμο Θήβα - Λιβαδειά»

υπογραφή σύμβασης
υπογραφή σύμβασης

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν στις 21 Σεπτεμβρίου, την σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για την κατασκευή του δρόμου Θήβα – Λιβαδειά (κόμβος Βαγίων). Το έργο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ – Πρόγραμμα της Στερεάς Ελλάδας, με προϋπολογισμό 7.200.000 € και συμβατικό αντικείμενο 3.750.177 €.

Οι εργασίες αφορούν στη βελτίωση και διαπλάτυνση στα 12,5 μέτρα του δρόμου Θήβα – Λιβαδειά, σε τμήμα μήκους 2,6 χιλιομέτρων, όπου θα κατασκευαστεί ανισόπεδος κόμβος στη διασταύρωση Βαγίων.
Το έργο που πρόκειται να κατασκευαστεί είναι συνέχεια του ήδη ολοκληρωμένου τμήματος από τη διασταύρωση Κανάβαρι (έξοδος Θήβας) έως τη διασταύρωση Βαγίων.
Πρόκειται για πολύ σημαντική παρέμβαση, που συμβάλει στην αναβάθμιση των κυκλοφοριακών προδιαγραφών του δρόμου Θήβα – Λιβαδειά, ο οποίος αποκτά σταδιακά χαρακτηριστικά σύγχρονου και ασφαλούς αυτοκινητόδρομου.

Ο οδικός άξονας Θήβα – Λιβαδειά που αποτελεί διαμπερή άξονα της Βοιωτίας καθώς και βασική συνδετήρια οδό της Φωκίδας με τον ΠΑΘΕ, είναι μια από τις κεντρικές υποδομές μεταφορών της Στερεάς Ελλάδας.
Συνεπώς είναι προφανής η αναγκαιότητα και πάγιο – χρόνιο αίτημα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας η ολοκλήρωση των μελετών και της πλήρους κατασκευής του. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει εντάξει το έργο στις κορυφαίες της προτεραιότητες και στις διαρκείς διεκδικήσεις της, παρεμβαίνοντας στις ηγεσίες και στις υπηρεσίες των αρμόδιων Υπουργείων.

«Με τη σύμβαση που υπογράψαμε σήμερα», επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς «ξεκινάμε ένα πολύ σημαντικό έργο στη Βοιωτία. Ένα έργο, που χρηματοδοτούμε από το ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 7.200.000 € και στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών προσπελασιμότητας στο δρόμο Θήβα – Λιβαδειά και της ασφάλειας των χρηστών στη διασταύρωση των Βαγίων, ένα σήμείο με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο. Η αναβάθμιση της διασταύρωσης σε ανισόπεδο κόμβο είναι σαφέστατα μια αναγκαία παρέμβαση που δίνει στο δρόμο σύγχρονες οδικές προδιαγραφές. Επιδίωξή μας είναι η πλήρης βελτίωση του δρόμου Θήβα – Λιβαδειά και η μετατροπή του σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο ως βασική οδική υποδομή της Βοιωτίας και της Φωκίδας.
Είναι γνωστό ότι η ολοκλήρωση του έργου είναι εδώ και πολλά χρόνια κεντρική μας προτεραιότητα. Ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας επί οκτώ χρόνια, μαζί με τους φορείς, και σήμερα πλέον ως Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, διεκδικούμε διαρκώς την ολοκλήρωση των μελετών, την χρηματοδότηση και την πλήρη κατασκευή του δρόμου Θήβα – Λιβαδειά».

 
Δημοφιλή σήμερα

Έχασε την ζωή του σε τροχαίο ο Παναγιώτης Σίμωσης

Έχασε την ζωή του σε τροχαίο ο Παναγιώτης Σίμωσης

20/2/2019
Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας και επιχειρηματίας κ. Παναγιώτης Σίμωσης....
«Προστάτευαν» ένα τοίχο στην Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, κρύβουν τον Παρθενώνα

«Προστάτευαν» ένα τοίχο στην Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, κρύβουν τον Παρθενώνα

21/2/2019
Μετά τον σάλο, το Υπουργείο Πολιτισμού επανεξετάζει τις άδειες για τα 10ώροφα που έκρυψαν την Ακρόπο...
Επιτακτική ανάγκη να λυθεί το πρόβλημα της πρόσβασης από και προς τη Χαλκίδα

Επιτακτική ανάγκη να λυθεί το πρόβλημα της πρόσβασης από και προς τη Χαλκίδα

20/2/2019
Συνάντηση με την υποψήφια περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κατερίνα Μπατζελή είχε η δήμαρχος Ιστιαίας...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας