Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου, ζητά δραστική μείωση του κόστους του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής ή ενσωμάτωση του προγράμματος του στην κρατική τηλεόραση.
Συμεών Κεδίκογλου
Συμεών Κεδίκογλου

Αξιότιμε Πρόεδρε,
Το κανάλι της Βουλής δημιουργήθηκε, και ορθώς πιστεύω, με στόχο την προβολή του νομοθετικού έργου, τη διαφάνεια και τον έλεγχο των πολιτών προς τους αιρετούς τους αλλά και ως ένα ελεύθερο βήμα απαγκιστρωμένο από συμφέροντα ή εξαρτήσεις.

Θεωρώ ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης για την επίτευξη των παραπάνω στόχων και μάλιστα με μικρότερο οικονομικό κόστος. Αυτό θα ήθελα και να σας εκθέσω με
την παρούσα, το ζήτημα της επανεξέτασης του κόστους του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής για δύο κυρίως λόγους:

Α. Σε συμβολικό επίπεδο, στην πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που βιώνουμε πρέπει ο πολιτικός κόσμος δίνοντας το παράδειγμα να προχωρά σε περικοπές της δημόσιας δαπάνης και στη ορθολογικότερη αξιοποίηση των πόρων. Παρά τη μείωση του εισοδήματος των βουλευτών και των λειτουργικών εξόδων της Βουλής, η κοινωνία θεωρεί ότι υπάρχουν περιθώρια για ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις στις δαπάνες του Κοινοβουλίου εν γένει.

Β. Τίθεται όμως και θέμα ουσίας, καθώς τα τρία περίπου εκατομμύρια μισθοδοσία των 92 υπαλλήλων και τα έξι εκατομμύρια συνολικού ετήσιου κόστους λειτουργίας,
θεωρούνται, χωρίς να είμαι ειδικός, υψηλά ποσά για αυτού του είδους και της τάξης τηλεοπτικό σταθμό.

Η κυβέρνηση πρόσφατα ανακοίνωσε πρωτοβουλία για τον εξορθολογισμό στο χώρο των δημοσίων μέσων ενημέρωσης, καθώς πράγματι ο αριθμός των πέντε κρατικών καναλιών και των δεκαεννιά περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών ήταν υπερβολικός.

Στα πλαίσια αυτά, πέρα από την προσπάθεια που έτσι κι αλλιώς πρέπει να γίνει για μείωση του κόστους του σταθμού της Βουλής, μια ιδέα που ίσως είναι χρήσιμη θα είναι να ενταχθεί στο νέο πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης Ζώνη Κοινοβουλίου, αντίστοιχα με τη Ζώνη Πολιτισμού που εξήγγειλε ο αρμόδιος Υπουργός κ. Ηλίας Μόσιαλος.

Έτσι, μπορεί να γίνει καλύτερη αξιοποίηση των υποδομών, του προσωπικού και του εξοπλισμού της δημόσιας τηλεόρασης, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πόρων.

Είναι γνωστή η προσπάθειά σας για την αναβάθμιση του κύρους του πολιτικού συστήματος και της ανάκτησης της αξιοπιστίας του σε μια δύσκολη ομολογουμένως
συγκυρία. Πιστέψτε με πως και οι σκέψεις τις οποίες θέλησα να σας κοινοποιήσω σ’αυτή την κατεύθυνση κινούνται και αυτόν τον στόχο υπηρετούν.

Με τιμή,

Συμεών Κεδίκογλου
Δημοφιλή σήμερα

Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

4/6/2018
Η Συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν τελικά, η συνάντηση που ζητούν όλοι και αυτήν την χρονιά! ...
Νέες θέσεις εργασίας σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης

Νέες θέσεις εργασίας σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης

13/6/2018
Το νέο φροντιστήριο Πουκαμισάς στον Ωρωπό αναζητά διδακτικό προσωπικό για άμεση πρόσληψη....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας