Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, η οποία εστάλη αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων και ενόσω ξεκινά το νέο ακαδημαϊκό έτος, πετιούνται κυριολεκτικά έξω από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ παιδιά πολύτεκνων οικογενειών που
έχουν εισαχθεί σε διάφορα Τμήματα της χώρας, ως ειδική κατηγορία, όπως προβλέπει ο νόμος.
ΚΚΕ
ΚΚΕ

Οι γονείς μάλιστα και οι σπουδαστές ενημερώνονται κατά την εγγραφή τους από τις Γραμματείες των Τμημάτων, με διάφορες αιτιολογίες, όπως ότι άλλα παιδιά της οικογένειας έχουν ενηλικιωθεί ή ότι κάποιο προηγούμενο έτος δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του κατώτερου οικογενειακού εισοδήματος, ότι, εφόσον εγγραφούν, θα έχουν ποινές 2ετούς αποκλεισμού από κάθε διαδικασία εισαγωγής, σε περίπτωση απόρριψης της εγγραφής.

Η κατάσταση αυτή είναι απόρροια της κυβερνητικής πολιτικής και του νέου Νόμου-Πλαισίου, που, με άξονα τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις και με τη στήριξη ΝΔ-ΛΑΟΣ, στοχεύει στη μετατροπή των Σχολών σε «Ανώνυμες Εταιρίες», όπου τα εκπαιδευτικά προϊόντα θα ακριβοπληρώνονται. Στο έδαφος της οικονομικής κρίσης, το «μάρμαρο» θα το πληρώσουν για άλλη μια φορά τα παιδιά της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, που και σήμερα πληρώνουν δυσβάσταχτα ποσά μέχρι να περάσουν σε κάποια σχολή, αλλά και μετά, για σίτιση- στέγαση- μεταφορές- συγγράμματα.

Η φόρτωση νέων βαρών ιδιαίτερα στις πολύτεκνες οικογένειες συνιστά τρανταχτό παράδειγμα της αντιλαϊκής βαρβαρότητας κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΝΔ-ΛΑΟΣ, ειδικά σήμερα που οι λαϊκές οικογένειες έχουν τουλάχιστον έναν άνεργο, που κόβονται μισθοί και συντάξεις, που επιβάλλονται νέα άγρια «χαράτσια» και Παιδεία και Υγεία ακριβοπληρώνονται.

Ο εκφοβισμός και η επιβολή ποινών στους γονείς αυτούς, επειδή δεν ήξεραν μια νομοθετική ρύθμιση που κυκλοφόρησε μάλιστα μετά την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων, είναι μέρος της γενικότερης επιχείρησης καταστολής και κατατρομοκράτησης του εργατικού, λαϊκού κινήματος.

Με βάση τα παραπάνω, ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ.Υπουργός:
1. τι μέτρα προτίθεται να πάρει, ώστε κανένας φοιτητής να μη μείνει εκτός σχολής, άμεσα να εγγραφούν τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών, χωρίς άλλες προϋποθέσεις και χωρίς κατάπτυστες ποινές, στο ακαδημαϊκό Τμήμα που έχουν περάσει.
2. τι μέτρα προτίθεται να πάρει, ώστε κανένας φοιτητής να μην πληρώσει ούτε ευρώ από την τσέπη του για σίτιση, στέγαση, μεταφορές και συγγράμματα.
Δημοφιλή σήμερα

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

17/9/2018
Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφί...
Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού και ακτής στην Παραλία Αυλίδος

18/9/2018
Με το σύνθημα κάνε το καλό βγάλ' το από το γιαλό, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Εθελοντισμός καθαρισμός βυθού...
Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

Επιστρέφει ανανεωμένος ο Home Radio 89.1

17/9/2018
Ο Home Radio 89.1, ο σταθμός που τα τελευταία χρόνια κάνει τη διαφορά στα ερτζιανά της Χαλκίδας ξεκινάει τις εκπομπές του στις 24 Σεπτεμβρίου 2018....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας