Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, η οποία εστάλη αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων και ενόσω ξεκινά το νέο ακαδημαϊκό έτος, πετιούνται κυριολεκτικά έξω από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ παιδιά πολύτεκνων οικογενειών που
έχουν εισαχθεί σε διάφορα Τμήματα της χώρας, ως ειδική κατηγορία, όπως προβλέπει ο νόμος.
ΚΚΕ
ΚΚΕ

Οι γονείς μάλιστα και οι σπουδαστές ενημερώνονται κατά την εγγραφή τους από τις Γραμματείες των Τμημάτων, με διάφορες αιτιολογίες, όπως ότι άλλα παιδιά της οικογένειας έχουν ενηλικιωθεί ή ότι κάποιο προηγούμενο έτος δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του κατώτερου οικογενειακού εισοδήματος, ότι, εφόσον εγγραφούν, θα έχουν ποινές 2ετούς αποκλεισμού από κάθε διαδικασία εισαγωγής, σε περίπτωση απόρριψης της εγγραφής.

Η κατάσταση αυτή είναι απόρροια της κυβερνητικής πολιτικής και του νέου Νόμου-Πλαισίου, που, με άξονα τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις και με τη στήριξη ΝΔ-ΛΑΟΣ, στοχεύει στη μετατροπή των Σχολών σε «Ανώνυμες Εταιρίες», όπου τα εκπαιδευτικά προϊόντα θα ακριβοπληρώνονται. Στο έδαφος της οικονομικής κρίσης, το «μάρμαρο» θα το πληρώσουν για άλλη μια φορά τα παιδιά της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, που και σήμερα πληρώνουν δυσβάσταχτα ποσά μέχρι να περάσουν σε κάποια σχολή, αλλά και μετά, για σίτιση- στέγαση- μεταφορές- συγγράμματα.

Η φόρτωση νέων βαρών ιδιαίτερα στις πολύτεκνες οικογένειες συνιστά τρανταχτό παράδειγμα της αντιλαϊκής βαρβαρότητας κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΝΔ-ΛΑΟΣ, ειδικά σήμερα που οι λαϊκές οικογένειες έχουν τουλάχιστον έναν άνεργο, που κόβονται μισθοί και συντάξεις, που επιβάλλονται νέα άγρια «χαράτσια» και Παιδεία και Υγεία ακριβοπληρώνονται.

Ο εκφοβισμός και η επιβολή ποινών στους γονείς αυτούς, επειδή δεν ήξεραν μια νομοθετική ρύθμιση που κυκλοφόρησε μάλιστα μετά την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων, είναι μέρος της γενικότερης επιχείρησης καταστολής και κατατρομοκράτησης του εργατικού, λαϊκού κινήματος.

Με βάση τα παραπάνω, ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ.Υπουργός:
1. τι μέτρα προτίθεται να πάρει, ώστε κανένας φοιτητής να μη μείνει εκτός σχολής, άμεσα να εγγραφούν τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών, χωρίς άλλες προϋποθέσεις και χωρίς κατάπτυστες ποινές, στο ακαδημαϊκό Τμήμα που έχουν περάσει.
2. τι μέτρα προτίθεται να πάρει, ώστε κανένας φοιτητής να μην πληρώσει ούτε ευρώ από την τσέπη του για σίτιση, στέγαση, μεταφορές και συγγράμματα.
Δημοφιλή σήμερα

Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Όχθες του Λήλαντος

4/6/2018
Η Συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν τελικά, η συνάντηση που ζητούν όλοι και αυτήν την χρονιά! ...
Νέες θέσεις εργασίας σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης

Νέες θέσεις εργασίας σε Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης

13/6/2018
Το νέο φροντιστήριο Πουκαμισάς στον Ωρωπό αναζητά διδακτικό προσωπικό για άμεση πρόσληψη....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας