Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Σταμάτη Καπελέρη:

Στα πλαίσια κατάρτισης του Ε.Π. του πρωτογενή τομέα είχε δημοσιοποιηθεί στις 29.8.11 κείμενο εργασίας ( Α Ενότητα) στο οποίο είχε καταγραφεί η υφιστάμενη κατάσταση των βασικών αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειάς μας, καθώς και συγκριτικά στοιχεία για την παγκόσμια, ευρωπαϊκή και ελληνική παραγωγή.
Επίσης για κάθε αγροτική δραστηριότητα είχαν παρατεθεί οι γενικοί και ειδικοί στόχου, τα μέτρα – παρεμβάσεις και τα χρηματοδοτικά μέσα που απαιτούνται για την ανάπτυξή της.
Στην Ενότητα Β΄ που σήμερα δημοσιοποιούμε εξετάζονται διεξοδικά τα στοιχεία και οι παράμετροι που διαμορφώνουν το πλαίσιο της αγροτικής δραστηριότητας και οικονομίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενώ αναλύεται η προοπτική ανάπτυξής της μέσω της εφαρμογής μέτρων πολιτικής στήριξης των δυνατοτήτων της.
Αναλύονται, επίσης, προτάσεις για περαιτέρω αναβάθμιση του μοντέλου της αγροτικής οικονομίας της περιοχής αναφοράς και αναπτύσσονται οι υποστηρικτικές ενέργειες στήριξης της αγροτικής παραγωγής και του αγρότη.
Καταγράφεται, ακόμη, η οργανωτική και διοικητική δομή των υπηρεσιών του πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και παρέχονται στοιχεία που αφορούν στις υποδομές δημόσιου χαρακτήρα (έργα – μελέτες) στήριξης του αγροτικού τομέα.
Στην Ενότητα Β΄ αποτυπώνεται, τελικά, το πλαίσιο της πολιτικής αγροτικής ανάπτυξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος (Ε.Π.) του Πρωτογενή Τομέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την τριετία 2011 – 2013.
Επειδή πιστεύουμε ότι ο διάλογος και η συνεννόηση είναι απαραίτητα στοιχεία, αν θέλουμε να συνεχίσει να υπάρχει γεωργία, κτηνοτροφία και αλιεία στην Περιφέρειά μας, όλοι οι κλάδοι θα πρέπει να υποστηριχτούν από ένα καλά σχεδιασμένο πλαίσιο πολιτικής το οποίο θα δώσει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα τόσο στους αγρότες μας όσο και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο.
Κεντρικός στόχος της διαβούλευσης, όπως έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει, αποτελεί η αναζήτηση αυτών των προτάσεων και η επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής συναίνεσης στα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό τομέα της Περιφέρειάς μας.

Οι παρατηρήσεις και προτάσεις σας θα πρέπει να σταλούν εντός 15 ημερών στο email: [email protected].
Το Κείμενο Εργασίας της Ενότητας Β’ έχει αναρτηθεί στη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Δημοφιλή σήμερα

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα για τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο

14/1/2019
Το βράδυ της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019 εκοιμήθει ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλο. Το απόγευμα της Δευτέρας 14...
Σε λαϊκό προσκύνημα στη Χαλκίδα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

Σε λαϊκό προσκύνημα στη Χαλκίδα το σκήνωμα του Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

14/1/2019
Το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο...
Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του Φάνη Σπανού

15/1/2019
Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ανακοίνωσε τα ονόματα δύο υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων, από το ψηφοδέλτιο του....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας