Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Σταμάτη Καπελέρη:

Στα πλαίσια κατάρτισης του Ε.Π. του πρωτογενή τομέα είχε δημοσιοποιηθεί στις 29.8.11 κείμενο εργασίας ( Α Ενότητα) στο οποίο είχε καταγραφεί η υφιστάμενη κατάσταση των βασικών αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειάς μας, καθώς και συγκριτικά στοιχεία για την παγκόσμια, ευρωπαϊκή και ελληνική παραγωγή.
Επίσης για κάθε αγροτική δραστηριότητα είχαν παρατεθεί οι γενικοί και ειδικοί στόχου, τα μέτρα – παρεμβάσεις και τα χρηματοδοτικά μέσα που απαιτούνται για την ανάπτυξή της.
Στην Ενότητα Β΄ που σήμερα δημοσιοποιούμε εξετάζονται διεξοδικά τα στοιχεία και οι παράμετροι που διαμορφώνουν το πλαίσιο της αγροτικής δραστηριότητας και οικονομίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενώ αναλύεται η προοπτική ανάπτυξής της μέσω της εφαρμογής μέτρων πολιτικής στήριξης των δυνατοτήτων της.
Αναλύονται, επίσης, προτάσεις για περαιτέρω αναβάθμιση του μοντέλου της αγροτικής οικονομίας της περιοχής αναφοράς και αναπτύσσονται οι υποστηρικτικές ενέργειες στήριξης της αγροτικής παραγωγής και του αγρότη.
Καταγράφεται, ακόμη, η οργανωτική και διοικητική δομή των υπηρεσιών του πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και παρέχονται στοιχεία που αφορούν στις υποδομές δημόσιου χαρακτήρα (έργα – μελέτες) στήριξης του αγροτικού τομέα.
Στην Ενότητα Β΄ αποτυπώνεται, τελικά, το πλαίσιο της πολιτικής αγροτικής ανάπτυξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος (Ε.Π.) του Πρωτογενή Τομέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την τριετία 2011 – 2013.
Επειδή πιστεύουμε ότι ο διάλογος και η συνεννόηση είναι απαραίτητα στοιχεία, αν θέλουμε να συνεχίσει να υπάρχει γεωργία, κτηνοτροφία και αλιεία στην Περιφέρειά μας, όλοι οι κλάδοι θα πρέπει να υποστηριχτούν από ένα καλά σχεδιασμένο πλαίσιο πολιτικής το οποίο θα δώσει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα τόσο στους αγρότες μας όσο και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο.
Κεντρικός στόχος της διαβούλευσης, όπως έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει, αποτελεί η αναζήτηση αυτών των προτάσεων και η επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής συναίνεσης στα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό τομέα της Περιφέρειάς μας.

Οι παρατηρήσεις και προτάσεις σας θα πρέπει να σταλούν εντός 15 ημερών στο email: [email protected].
Το Κείμενο Εργασίας της Ενότητας Β’ έχει αναρτηθεί στη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Δημοφιλή σήμερα

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων στη γιορτή Οικολογίας - Χειροτεχνίας

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων στη γιορτή Οικολογίας - Χειροτεχνίας

16/9/2018
H 8η Πανευβοϊκή Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας που πραγματοποιείται στο αλσύλλιο του Φάρου Χαλκίδας, ολοκληρώνεται σήμερα ...
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο διαμόρφωσης της παραλίας Νέας Αρτάκης

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο διαμόρφωσης της παραλίας Νέας Αρτάκης

16/9/2018
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα σημαντικό έργο της Νέας Αρτάκης, που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατ...
Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

Στην εορτή της Αγίας Σοφίας στην Ξηρόβρυση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με αντιπροσωπεία του Δήμου

17/9/2018
Πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφί...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας