Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Κάθε μέρα που περνάει, είναι πολύτιμη, αν θέλουμε να σώσουμε την Αρέθουσα και να την αξιοποιήσουμε πολιτιστικά, αφού το κτίριο καταρρέει, και όπως υποστήριξε ο Δήμαρχος Χαλκίδας, Θανάσης Ζεμπίλης, είναι θέμα χρόνου να μας μείνει μόνο το οικόπεδο.
Βιομηχανικό Κτίριο Αρέθουσα στη Χαλκίδα.
Βιομηχανικό Κτίριο Αρέθουσα στη Χαλκίδα.

«Το εσωτερικό της Αρέθουσας καταρρέει» τόνισε ο Δήμαρχος, που έθιξε το θέμα της Αρέθουσας, στη συνάντηση εργασίας για το ΕΣΠΑ, παρουσία του Περιφερειάρχη Στ.Ελλάδας. Ο Θανάσης Ζεμπίλης επισήμανε, πως πολιτιστικά η Εύβοιας είναι ριγμένη, και σ’ ότι αφορά την Αρέθουσα, ακόμα δεν υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη, ενώ απαιτείται αγώνας για να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση του έργου αποκατάστασης της Αρέθουσας και δημιουργίας μουσείου, που ανέρχεται στα 7,9 εκ. ευρώ.

Στην Αρέθουσα αναφέρθηκε και ο βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος δήλωσε πως το Υπουργείο Πολιτισμού αδυνατεί να χρηματοδοτήσει το έργο, το οποίο είναι μείζονος σημασίας για το νομό ολόκληρο, αφού θα στεγάσει την ιστορία της Εύβοιας. Και ο Συμεών Κεδίκογλου, όπως και ο Θανάσης Ζεμπίλης ζήτησαν την ένταξη του έργου άμεσα στο ΕΣΠΑ.

Στο ίδιο μήκος κύμματος κινήθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης, Θανάσης Μπουραντάς, μιλώντας για την Αρέθουσα και την "πόρτα" που "έφαγαν" απο το Υπουργείο Πολιτισμού, για χρηματοδότηση του έργου.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας