Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Οι περικοπές και η εφεδρεία που έχουν ανακοινωθεί απο τα Υπουργικά στόματα για ΚΕΘΕΑ και ΟΚΑΝΑ έχουν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις τόσο των εργαζομένων όσο και των πολιτών που δέχονται τη βοήθεια των δύο κέντρων.

Τους ιδιαίτερα ευαίσθητους χώρους της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης - ΚΕΘΕΑ και ΟΚΑΝΑ, φαίνεται πως πλήττουν τα νέα μέτρα. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο διευθυντής του ΚΕΘΕΑ, Χ. Πουλόπουλος.
Ανησυχούν πολύ πλέον οι οργανισμοί που βοηθάνε στο δύσκολο έργο της απεξάρτησης. Όχι μόνο για το εάν θα κοπούν απαραίτητες δαπάνες, αλλά για το πως επί της ουσίας θα μπορούν να προσφέρουν στους εξαρτημένους, αφού αυτό δεν καθίσταται δυνατό ελέω περικοπών.

Μεταξύ άλλων, ο διευθυντής του ΚΕΘΕΑ αναφέρει ότι:

"Η κρίση εκ των πραγμάτων αναμένεται να αυξήσει τη χρήση των ουσιών. Οι ήδη εξαρτημένοι χρήστες είναι σε δυσχερέστερη θέση. Θα περίμενε κανείς να αυξηθούν οι φορείς απεξάρτησης εντούτοις τα αρμόδια υπουργεία ζητούν δραματικές περικοπές και προχωρούν αιφνιδιαστικά σε αυτές. Ήδη από το ΚΕΘΕΑ έχει περικοπεί το 50% της χρηματοδότησης. 
Η κραυγή αγωνίας είναι παραπάνω από εμφανής, με τόσο το ΚΕΘΕΑ όσο και τον ΟΚΑΝΑ να βρίσκονται μπροστά στο ενδεχόμενο του να αφήσουν αβοήθητους χιλιάδες εξαρτημένους".

Να σημειωθεί ότι το θέμα έχουν φέρει στη βουλή με ερωτήσεις τους βουλευτές όλων των κομμάτων και απο το νομό της Εύβοιας.
Δημοφιλή σήμερα

2 Δημοτικά Σχολεία στην Εύβοια αποκτούν τάξεις για προσφυγόπουλα

2 Δημοτικά Σχολεία στην Εύβοια αποκτούν τάξεις για προσφυγόπουλα

19/10/2018
Τάξεις υποδοχής μαθητών, θα έχουν από φέτος το 13ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας....
Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

19/10/2018
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ενίσχυσης εύρεσης εργασίας Ενηλίκων, θα βρίσκεται στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, στο ...
Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Κοινότητας Σκύρου

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Κοινότητας Σκύρου

19/10/2018
Tο Κέντρο Κοινότητας Σκύρου λειτουργεί για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών που έχουν αυξημένες ανάγκες κοινωνικής προστασί...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας