Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Διρφύων - Μεσσαπίων «ΤΑΝΑΪΣ» καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή, την Περιφέρεια αλλά και την κεντρική εξουσία για αποφάσεις που υποθηκεύουν το μέλλον του τόπου και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και το περιβάλλον, χωρίς καμία προοπτική ήπιας ανάπτυξης με όρους βιωσιμότητας και ευημερίας. Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:
Τι ποιότητας νερό πίνουμε;
Τι ποιότητας νερό πίνουμε;
Δεν περιμέναμε ότι οι εξελίξεις θα είναι τόσο γρήγορες μέσα στο καλοκαίρι μετά την ανακοίνωση του συλλόγου μας στις 9/6/2011 όπου κατατέθηκε η πρότασή μας για αξιοποίηση των υδάτινων αποθεμάτων της Δίρφης για την υδροδότηση της περιοχής της κεντρικής Εύβοιας. Όχι να υδροδοτηθούμε από την Κωπαϊδα όπως βολεύει τα σχέδια της κ. Καραβασίλη και των μεταλλευτικών εταιριών. Προτείναμε να συζητηθεί το χωροταξικό και όπως είναι φυσικό να αποχαρακτηρισθεί η περιοχή από μεταλλευτική ζώνη, σε τόπο αειφορείας και ανάπτυξης της γεωργίας, του τουρισμού και της κτηνοτροφίας. Η περιοχή από την Ταναϊδα ως το Μετόχι δίνει ζωή στην κεντρική Εύβοια,αν καταστραφή δεν υπάρχει μέλλον στον τόπο.
Πιστεύαμε ότι η τραγωδία που ζούμε στον τόπος μας θα έχει επιρεάσει τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων του δήμου. Διαψευστήκαμε!!

Μια σημαντική ανακοίνωση έγινε στις 27 Ιουλίου 2011 με μια απόφαση σταθμό η υπηρεσία εκτίμησης περιβαλλοντικού κινδύνου στην Καλιφόρνια ανακοίνωσε επίσημα ότι υιοθετεί τα 0,02ppb (μέρη ανά δισεκατομμύριο) ως αποδεκτή συγκέντρωση ελάχιστης επικινδυνότητας για το εξασθενές χρώμιο στο πόσιμο νερό! Η συγκέντρωση αυτή (0,02ppb) είναι εξαιρετικά χαμηλή λόγω της ισχυρής τοξικότητας του εξασθενούς χρωμίου.
Αυτή τη στιγμή στην περιοχή μας το καλό νερό που μας ποτίζουνε πρέπει να είναι 500 φορές μεγαλύτερης περιεκτικότητας σε εξασθενές από το όριο που τέθηκε.
Παρακολουθήστε τις ενέργειες της δημοτικής αρχής :
Το δημοτικό συμβούλιο με την απόφαση 176/2011 ενέκρινε στις 28/7/2011 το αίτημα της εξορυκτικής εταιρείας ΕΛΜΙΝ Α.Ε για έρευνα κοιτασμάτων σιδηρομεταλλεύματος σε χώρο εμβαδού 1.143.893,94 τ.μ. Βρίσκεται εντός των ορίων της Τ.Κ. Πάλιουρα και Αγίου Αθανασίου σε απόσταση 1,6 χλμ από το δάσος της Στενής και 2 χλμ από τον Άγιο Αθανάσιο.

Ο δεύτερος χώρος εμβαδού 8.882.623,14 τ.μ εντός των ορίων της Τ.Κ. Γλυφάδας . Θα γίνουν γεωτρήσεις στην κορυφή της Δίρφης (Τσαγκαράκια) και 600 μέτρα από το χωριο της Αγριοσυκιάς.

Θα γίνουν 196 γεωτρήσεις σε περιοχή προστατευόμενη από το δίκτυο Νatura 2000. « Όρη κεντρικής Εύβοιας, παράκτια ζώνη και νησίδες».

Ανάλογο αίτημα της εταιρείας ΕΛΜΙΝ Α.Ε προς το δήμο Κύμης Αλιβερίου απορρίφθηκε ομόφωνα. Ο κύριος δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων το αίτημα της ΕΛΜΙΝ Α.Ε δεν το παρουσίασε καθόλουστο δημ. συμβούλιο το κράτησε στο συρτάρι του και πήγε στην περιφέρεια ως θετικό.

Μετά από ενημέρωση που είχε ο σύλλογος ΤΑΝΑΪΣ για τη συζήτηση του θέματος στην περιφέρεια, έγινε παρέμβαση στους περιφερειακούς συμβούλους κα Σπανούδη, κα Ντούρου και κο Στουπή οι οποίοι συμμετέχουν στην επιτροπή περιβάλλοντος. Απετησαν το θέμα να επιστρέψει στο δήμο Διρφύων Μεσσαπίων να αποφασίσει.

Στις 28/7/2011 στη συνεδρίαση το δημ.συμβουλίου αποφασίστηκε να δοθεί έγκριση.

Το δεύτερο παράδειγμα αντιδημοκρατικής και μαφιόζικης συμπεριφοράς.

Στις 20/7/2011 το τμήμα περιβάλλοντος της Εύβοιας εισηγείται για την εγκατάσταση και εκμετάλλευση σιδηρονικελίουστα παλιά λατομία. Δυτικό Κοτρώνι, Ανατολικό Κοτρώνι, Ρεκαβέτσι, Σουρτζί, Κατσικίζα. Να δοθεί άδεια εκμετάλλευσης για 21 χρόνια!!!

Το αίτημα της Λάρκο πήγε πάλι απευθείας στο περιφερειακό συμβούλιο χωρίς τη γνώμη του δημ. Συμβουλίου!!!

Μετά από παρέμβαση του ΤΑΝΑΪΣ στην κα Σπανούδη το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε το θέμα να αναβληθεί και να γίνει επιτόπια έρευνα ,στην οποία περιμένουμε να μας καλέσουν.
Στις 15/1/2010 ο σύλλογος ΤΑΝΑΪΣ είχε ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα με εμπεριστατομένη αναφορά να μην πειραχθεί το Κοτρώνι και να γίνει ειδική μελέτη αποκατάστασης, διότι στο σημείο αυτό είχαμε σύμφωνα με τους επιστήμονες αποδεικτικά στοιχεία για το φαινόμενο της όξινης απορροής και την τροφοδότηση του υδροφόρου ορίζοντα με εξασθενές χρώμιο και άλλα βαρέα μέταλλα.

Ακόμα περιμένουμε την παρέμβαση της δικαιοσύνης.
Ο κ.Μπουροδήμος διεκδικεί επάξια το ρόλο του τυχοδιώκτη ταρτούφου της τοπικής πολιτικής. Τα τελευταία 20 χρόνια βοήθησε ώστε ο δήμος Διρφύων να ερημώσει από τη νεολαία. Έκλεισαν όλα τα σχολεία. Πoλέμησε με κάθε τρόπο πρωτοβουλίες νέων ανθρώπων που προσπάθησαν και προσπαθούν να επενδύσουν στον τουρισμό.

Πρέπει εμείς οι απλοί πολίτες να δώσουμε έμπρακτη απάντηση στον ταρτούφο και στα τσιράκια που τον ακολουθούν.
Καλούμε τους πολίτες του δήμου να αντιδράσουν στα σχέδια καταλήστευσης και καταστροφής του τόπου μας.
Κανένα γεωτρύπανο να μην αφήσουμε να μπει μέσα στην περιοχή μας.

Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας πρέπει να παλέψουμε να διατηρήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας. Για μια ήπια ανάπτυξη με όρους βιωσιμότητας και ευημερίας.Δημοφιλή σήμερα

Ξεκινά η υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο για Εύβοια και Σκύρο

Ξεκινά η υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο για Εύβοια και Σκύρο

21/1/2019
Ξεκίνησε τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019, η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, σε όλο το Νομό Εύβοιας, εκτός Χαλκίδας....
Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

21/1/2019
Ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ανακοίνωσε ακόμη τέσσερα άτομα για την στελέχωση του ψηφοδελτίου του....
Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

17/1/2019
Ο νυν δήμαρχος Χαλκιδέων και υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019 Χρήσ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας